14 martie 2018

amintire

Cand traim in adevar, nimic nu este real
Cand traim in constrangerile regulilor sau moralei, orice este posibil.
Cand primesti o palma, automat intorci si obrazul celalalt sub impactul ei, pentru cea de a doua. Asa ne obisnuim sa incasam fara riposta. Este un raspuns inteligent asta? Tot incasam si in acest timp violenta prospera si castiga lumea. Non actiunea nu inseamna lipsa actiunii ci un altfel de reactie/actiune, cea inteligenta. Am contestat inteligenta reactiilor la reactii, insa capacitatea reactiva este determinanta in miscarea inteligentei care anticipeaza cursul evenimentelor si se misca cu viteza gandului uman parasind "locul violentei" . Viteza de reactie a inteligtentei este incomensurabila unitatilor de timp relevante constiintei timpului. Este o miscare de "retragere in sine" unde "duci" informatia circumstantelor si din launtrul sinelui se naste actiunea/reactie inteligenta care modeleleaza circumstantele si cursul evenimentelor Este procesul subconstient care proceseaza informatiile cu viteze  nemasurabile , procesare de care  gandirea ca reflectare nu este capabila a da raspunsul oportun si relevant circumstantelor.

Este evident ca oprice performanta sportiva se manifesta in momentul in care gandirea inceteaza a mai controla corpul. Corpul eliberat de controlul dialogului interior si emotionalitatii  este capabil de performante greu de imaginat; Cand se 'intampla" asta, spunem ca respectivul este daruit de dumnezeu cu ' puteri" vindecatoare prin cuvant sau atingere, telepatice in comunicare, ,etc etc. Insa nu au importanta puterile subconstientului, care se manifesta pentru fiecare in starea de vis inconstient , ci relevant este ce faci cu ele. Dupa cum evidentele releva cei "cu puteri activate" in constienta  le folosesc doar pentru a-si hrani orgoliul superioritatii , comoditatea bunului trai prin bani si satisfactia controlului , intretin starea hipnotica a celorlalti. Ei sunt temuti, invidiati si urati de cei multi si pana la urma cei multi prin emisiile lor spontane si inconstiente obtin victoria asupra lor, vedetele se ususca si imperiile personale se destrama. Ramane insa modelul succesului lor trecator, model in care cei multi se visau ,  erau visul celor multi si cei multi masa lor de manevra. Astfel se structureaza o modalitate temporala comportamentala la toate nivelurile fiintelor prin ierarhia unor superioritati imaginate, inchipuite. Dincolo de acest "val hiponotic mental" orice este posibil

Nu este inca evident fiecaruia ca 'se intampla" exact cum nu se asteptau sa se intample in sfera comunitatilor extinse care implica mai mult decat propria persoana?. Credinta fiecaruia actioneaza numai asupra sa . Ne repugna folosirea proprie in interese straine in relatiile personale si comunitare, ca dupa aceea sa fim abandonati epuizati de resurse, Insa, ceea ce se intampla este exact ce nu asteptam sa se intample. Lipsa de reactie in fata intamplarilor nu poate fi inlocuita cu asteptarile utopiilor abstracte acceptate drept credinte sau dorinte. Doprinta cand se obiectiveaza nu mai este relevanta circumstantelor prezente si cine traieste in sinele dorintei este intotdeauna in urma evenimentelor. Am nevoie acum si obtin maine! maine este un acum al nevoii! Maine este intotdeauna prea tarziu pentru ce acum am nevoie. Raspunsul prezentului releva ceea ce avem si ne sustine si de asemenea  inutilitatile nevoii psihologice.

Niciodata starea si trairea nu a fost controlata de conceptii sau de dorinte ci de nivelul de energie a individului. Risipirea energiei sau concentrarea ei determina modalitati comportamentale si sensuri ale miscarii gandirii reflexive. Gegenerarea si regenerarea este determinata de nivelul energiei. Potentialul noului nascut este de asemenea direct proportional cu starea energiei parintilor, ( de unde importanta virginitatii si a primului nascut si nu numai),  direct proportionala cu nivelul lor de constienta a adevarului a ceea ce este si a concentrarii propriei vitalitati prin iubire, prin incetarea risipirii ei prin rutina inutilitatilor in existenta. Evolutia omenirii ca intregime este direct proportionala cu calitatea noilor nascuti. Clonarea, insamantarea artificiala, etc, nu are legatura cu "conceptia imaculata" atat de ravnita , idealul nasterii pentru fiecare parinte, conceptie  care conduce la potential  creativ nebanuit al noului nascut . Nu stiu daca este adevarat sau nu  si NICI NU ARE VREO IMPORTANTA JUDECATA ASTA DE ADEVAR SAU MINCIUNA cand libertatea constiintei implica si obliga responsabilitatea emanatiilor ei , motiv pentru care cred confirmat de ratiune, ca viziunea in care toate fiintele umane sunt fii si ficele, unic nascutii lui Dumnezeu cel unic si viu , reflecta conceptia imaculata  in nasterea fiecaruia, conceptie de care parintii au uitat sau ignora, in orice caz nu sunt capabili de ea si tocmai in aceasta viziune traind ,(- adica traind in Cel viu , " cel dintai care este cel de pe urma" , dumnezeu ca trup si templu trupului perceptia-),  ne garanteaza regenerarea conditiei primordiale existentiale ca indivizi si evolutia ca specie. Evolutia fiecaruia este o revenire la primordialitatea conditiei umane care este  desavarsita si exprimata in Dumnezeu, in spiritul Unicului. Nu sunt impotriva altor conceptii - fiecare pasare pe limba ei piere- dar daca imi este dat sa aleg, imi asum responsabilitatea alegerii care ma pune in acord si pace cu mine insumi

Strabunii bunici imi spuneau fara sa aud atunci ca "sufletul omului ii iese pe gura"Interpretarea afirmatiei lor ma speria , nu vroiam sa-mi pierd sufletul, vroiam sa-l tin launtru; imi parea o prostie , o superstitie. De teama , mai mult ascultam decat vorbeam si eram poreclit mutulica sau ursulica . Insa acum aud si inteleg adevarul spuselor lor. Oricine se exprima verbalizand nu o poate face fara sa reflecte calitatatea propriei constiinte sau sufletului, calitatea alegerilor sale, iar  aceasta evidenta ofera o oglinda fiecaruia care este obsedat de raspunsul la intrebarea "cine sunt?". Cetateanul reflecta lumea dar lumea nu poate reflecta omul si ramane misterios ,necunoscut, nenascut inca.


Un comentariu:

  1. Multumesc!Te iubesc!Recunostinta!
    Cenusa memoriei!
    Blindul...suflet infinit,bineCuvintat cu Dragoste si Lumina ,A...!Sufletul ce a imprumutat inimii-sarutul,in trup si minte .ImreUna1,de copil cosmic!Eu sunt Suntem
    Tata celest,Maicuta Divina !Minte si Inima,imreUNA -DIVINA ,Spiritu 1UNU!In Sfint Numele Tau,Treime Sfinta Slav Tie!
    Surse ale Sursei creatoare,radianta fiinta trinitara multidimensionala !Eu si cu monada...Chip si asemanare!Coloana ...,la masa taceri vorbitoare ,poarta sarutului ,drag cu atita uimire n prag!Curgere nlauntru-revarsindu se ... ,si acolo si aici ,ale tale Doamne ,Tot ceea ce este,nici acolo nici aici ,Tot ceea ce nu este !
    In si de iubirea divina,lasindu ne armonizati !
    Recunostinta,Recunostinta,Recunostinta de infini Dumnezeu ,iubire!Universul nu e partinitor!Izvor nesecat de apa vie,daruire...neavind nevoie de nimic din exterior,neanuntindu se pe sine si neasteptind nimic!Doar Este1Bunatate si intelegere1Frumusete,aBunDeNtA!Sacralizind continutul,capodopera int. si sfintind forma !Flacara fara fum,proapata ,creativa ,plina de bucurie si mereu in vacanta...rasturnind totul,total opus cum sa murit pina acum,din radianta pace a inimii.DiViNi,legatura directa...preaiubiti,fara de exceptie si separare,indestructibili si invincibili.Vesnicia.Ce a unit Dumnezeu,omul ...aceas minte ,autocontrol perfect si etern.Christos in inima mea ,Eu sunt Suntem in inima sa.Din Spirit ,cu totii...unde se traieste divin,asemenea regatului angelic.
    Gratie si recunostinta ,multumesc Doamne pentru tot ceea ce am ...iubirea,singura cale ce nu costa nimic si intr O zi vom ...absolut totul,supremul si mai mult adus spre constientizare in casa celesta adevarata casa ,unde se traieste divin .
    Vointa Creatorului ,unica valoare Cosmica !!!
    Planeta,sora,perla a universului,hotarit ...Dumnezeu!A mai fost o ...Acum.Dincolo de cuvinte,ratiune si vointa proprie ,aducem cerul pe papint si ducem lumina ...iubirea lumineza bunaVointa si intelepciune .Vointa Sa nu se ...mult asteptata!!!
    Serv.s!...de etern Dumnezeu,adevar1L...A...D...!!!
    Namaste.




    RăspundețiȘtergere