28 mai 2017

fortele intunecate

Sunt " intunecate" pentru ca nu le percepem;
daca nu le percepem le inchipuim auzind cuvintele Inchipuindu-le le dam forma in mintea noastra prin gandirea lor imaginativ descriptiva. Ce usor poti ascunde cand este  greu sa relevi o existenta. Platon ,parca, spunea ca omul cand a inventat scrisul l-a inventat  ca sa ascunda decat sa releve ceva. De ce scrisul care ramane? Evident, cei care se erijeaza in cunoscatorii fortelor intunecate care nu au ce face decat sa necajeasca bietii oameni si sa le incurce socotelile imbolnavincu-i ca apoi sa trebuiasca sa se apere  si  vindece de efectele lor, au citit si studiat dogmatica descrisa a acestui subiect- dogmatica magiei negre.Daca o cunosc, nu o practica? Facem ceea ce cunoastem spune evidenta. Cand blestemi, demonizezi sau calomniezi, barfesti   pe cineva in lipsa, nu dai nastere la forte intunecate sau necunoscute victimilor tale? Proiectiile tale mentale si emotionale nu ii afecteaza? Nu insemna asta sa "vrajesti" sa faci magie neagra? Daca am vedea aceste forte nu ne-am speria de ele si am putea lucra cu ele remodelandu-le, redefinindu-le, redefinindu-ne comportamentul si gandirea?

 Paradoxul este ca aceste forte lucreaza la vedere, suntem obisnuiti cu ele, chiar pritenosi  le sustinem,  le aparam, le instrumentam. Ce, nu se cunosc toxicitatile alimentare , asa denumitele euri? Sunt chiar scrise pe etichete. Ce, nu se cunosc planurile de atac  in  intentiile celor care striga  ca sunt in pericol? Hotul nu striga prindeti hotii? Planurile de razboi, de imixtiune invaziva politica, economica si ideologica, nu sunt cunoscute? Demonizarile adversarilor, calomniile si rascolirea greselilor trecute pentru pedepsire sau santaj si control, sunt ascunse cuiva de cineva? "Toate -s la vdere" si constituie spectacolul la care ne uitam la stiri si emisiuni de analiza zilei. Discriminarea ideologica, politica, economica si financiara, discriminarea culturala a individului, etc, este ascunsa cuiva?

Fortele se recunosc prin manifestarile lor, la fel ca la studiul fizicii la scoala. Cine sunt aceste forte care fac atat rau nelinistind populatiile si tinandu-le in conflict interior si cu vecinii? Sunt oamenii care  premediteaza si proiecteaza desfasurarea actiunilor respective. Sunt cei care accepta fabricatia si fabrica produsele imbacsite cu euri desi se stie ca nu sunt 'bune sanatatii". Le tolereaza sub justificarea ca sunt scrise pe etichete si lasa liberul arbitru sa decida daca le consuma? De ce nu se interzice fabricatia lor? Pentru ca se consuma si aduc profituri. Nu este cunoscut acest aspect? Este cumva nevazuta strategia de marcheting prin inductia necesitatii si spaima de "rau" premeditata?. Nu stie fiecare ca mai intai se creeaza un dusman ca apoi sa vii si sa vinzi solutia ca medicament sau asociere de gasca?. Nu este cunoscuta manevra care afirma ca cea mai buna aparare este atacul? Cine ataca oamenii se apara de ei atacandu-i? Ce le fac oamenii acestor forte intunecate de le pun in asemenea nesiguranta ca sa-i atace? Este atacul cea mai buna aparare si apararea cel mai bun atac? Circ si suferihnta! Toate aceste manifestari sociale si comportamente individuale sunt ascunse cuiva? Poti separa credinta de fapte?

Un cercetator al virusilor descoperea ca atacul lor desi face pagube nu ii starpeste si ca acestia se adapteaza genetic la atacuri evoluand in abilitatile lor existentiale.Dupa atac nu vine contraatacul?Acelasi circ aceeasi inutilitate dar painea este doar a fabricantilor de virusi si antivirusi, emotionali, imagistici, substantiali, mentali, etc.. Semintele culturilor sunt modificate genetic si inlocuiesc semintele lui dumnezeu ca sa nu mai poti cultiva ceva fara sa cumperi seminte de la fabricantii lor Justificarea cantitatii si cantitatea poate inlocui calitatea?

Ceea ce nu este la vedere este perturbarea fiziologiei , dar se vede in consecintele ei, accentuarea starii de nesiguranta psihologica si boala a populatiilor, iar la nivel global poluarea   formelor de existenta naturala  a mediului planetar, perturbarea ecosistemului sau vietii

De ce ne facem ca nu vedem , ca nu cunoastem, aceste forte "intunecate", de ce ne imaginam existente malefice ascunse? Sunt secretizate proiectele lor si asta releva ca sunt rusinoase si nedemne pentru conditia de om. Sunt ele in afara constiintei si reflectarii lor in gandire? Este mai comod sa ne imaginam un necunoscut rauvoitor si un ajutor, care nu exista in afara propriilor fapte? Acceptam forte ascunse care ne perturba eistentele in loc sa recunoastem ca suntem manipulatorii lor?. In prezenta reprezentantilor acestor forte ne guduram si ne laudam cu atentia pe care ne acorda , facem poze cu ei. Evident aceste forte ne dau de mancare si ne cazeaza, ne imbraca si intretine , nu ne lasa nici sa murim , nici sa traim. Daca ne-ar lasa, cine le-ar mai hrani?

Vestea buna este ca aceste forte depind de noi, nu noi de ele; nu ne pot face decat raul pe care-l acceptam ca pot. Temandu-ne de ele le certificam existenta virtuala Acceptandu-le si gandindu-le, acordandu-le atentia noastra, suntem in rezonanta empatizand cu structura lor premeditat gandita Tot ce este, este sustinut de gandirea omului si ignorarea ei.

Cu atentia racordati la natura sinelui de sine statator al planetei mai avem in gandire reflexii malefice? Nimic malefic nu se intampla fara acordul tuturor. este inutil sa afirmi ca maleficul nu exista cand il produci Ne dam acordul si jubilam la pedeprirea si excluderea altuia; dar cand este vorba despre tine maI esti asa de drastic, de intransigent? Dati-l pe Cristos jos de pe cruce, sacrificati suferinta nu pe voi insiva. Credintele sunt faptele nu inchipuirile. Nici macar scuze ca nu stim nu avem! "Cine nu a pacatuit sa arunce primul cu piatra" ! 'Aruncati" cu painea vietii, dragostea de oameni, ca sa va intalniti in drumul vostru cu ea.indrazniti sa o faceti si veti vedea consecintele transformarii dusmanilor in prieteni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu