02 februarie 2017

razboiul civil

Acest tip de razboi hibrid este "o aparenta", o falsa imagine care se da confruntarilor sociale pe un anumit teritoriu .
Daca urmarim ergoanele sau miscarile de tip flux energetic psihologc, emotia fiind energie psihica in miscare, vom constata caracteristici distincte  care nu tin de locul desfasurarii sau de indivizii prinsi in aceste fluxuri precum frunzele cazute in curentuii apelor curgatoare.

 Marea masa a participantilor la "razboiaele civile" este o masa de manevra, de "mercenari" angajati de doua fluxuri de gandire opuse.Orice structura de gandire nu are forta proprie alta decat energia emotionala implicata de participanti motiv pentru care structura de gandire manipulata trebuie sa staneasca reactii puternice emotionale. Ce emotii mai puternice poate declansa daca nu ideea de nedreptate, abuz de putere,  discriminare pozitiva, etc?

Manipularea emotionala a maselor este cheia succesului manipulatorilor in atingerea intereselor lor straine de cele ale maselor manipulate.

 Daca observam cu atentia neselectiva ce gandesc cele doua tabere opuse in conflict vom constata ca lupta anticoruptie este impotriva nedreptatii (nu este drept ce face tabara adversa), impotriva abuzului de putere ( daca au ajuns la putere nu pot sa faca ce vor), a discriminarii pozitive (au dat legi cu dedicatie si care sa le permita lor sa fure intr-un anumit cuantum), etc.

Dar in fapt coruptia are alte radacini, mult mai adanci fapt pentru ca nu este o reactie la nedreptate etc, ci o actiune care aduce profit , actiune in care sunt angajati toti participantii la conflict, indiferent de tabara aleasa.

Practic si coruptii si anticoruptii au aceeasi sursa a  miscarii lor, iar razboiul civil nu e catusi de putin "civil" atunci cand in sfera luptei pentru profit sunt angajate forte straine de teritoriul pe care se desfasoara razboiul.

Un strateg elevat va duce orice razboi in afara teritoriului propriu, in cazul de fata in sfera politicului nu a economicului, iar caderea monedei nationale in urma confruntarilor politice releva cat se poate de clar cine castiga de pe urma razboiului civil. Sa luam exemplul Ucrainei unde lupta anticoruptie "maidanul ucrainian" a dus aproape la destramarea statului si vietii sociale implicand imprumuturi uriase pe care le vor plati urmasii urmasilor ambelor tabere  ce s-au confruntat in razboiul "civil" pentru salvarea statului respectiv.Chiar si in familie daca sotii se cearta cautati pe al treilea la originea confruntarii. " Al treilea" nu ar avea succes fara slabiciunea celor doi. "Doi se bat si al treilea castiga"


 Oriunde pe planeta razboiul civil cu justificarea eliberarii de tirani, nedreptati si abuzuri nu a condus la dreptate si echitate, la prosperitate sociala, ci la schimbarea stapanilor acelor populatii, mai clar, la aservire economica altor sfere de putere financiara si de  manipulare "a sistemului Profit" si a maximizarea lui. Tronul oricarui tiran este in inima fiecarui individ si nu in exteriorul sau sistemul acuzat. De aceea nici o revolutie sau revolta sociala nu a adus vreo schimbare reala si toate au sfarsit prin a fi inabusite sau furate prin imbracarea in alte haine ale acelorasi "naravuri". Adevarata revolutie este interioara, una in constiinta de sine, un fel de implozie a gandirii in sinele sau in urma careia sa se releve natura sa originala sau esenta sa . Din acea esenta se poate transforma cu adevarat directia sa de actiune de la cea acumulativa la cea cocreativa.

Dupa o revolutie formala urmeaza alt razboi civil pentru eliberare, drepturi, etc, de sub noii stapani care va conduce la schimbarea lor formala, nu de facto in ultima instanta. Este o pulsatie  repetitiva. Exista  o afirmatie nascuta din observatii aceea ca " schimbarea sefilor e bucuria prostilor". Sistemul democratiei implica schimbarea sefilor prin alegeri si vot universal. De ce nu se respecta acest sistem? Simplu , pentru ca este o fatada; daca nu iese "cine trebuie" incepe razboiul civil.Orice ar "iesi" in alegeri, razboiul continua.

 Aceasta mutare a razboiului in sfera politica interna a unui stat, tot rezultatul tehnicilor de maximizare a profitului este, pentru ca ceea ce se obtinea prin consum mare de resurse la vedere (arme, crime etc) pentru acapararea de resurse teritoriale sau turme de muls, se obtine mai ieftin prin manipulare si angajare de mercenari politici,  prin creerea unor fluxuri emotionale opuse ideologic, religos, cultural, etc in teritoriul vizat.

 Daca tot ne consideram crestini, ar trebui sa urmam invataturile cristice care afirma "o casa in conflict este o casa in demolare". Ori  natia, statul, etc, este 'casa ' culturala, economica , financiara a conationalilor motiv pentru care orice razboi romano-roman, ucrainiano-uncrainian, arabo-arab, orice razboi civil nu e civil ci razboiul dintre membrii unei populatrii pe care instinctul ii conduce spre a-si afirma suveranitatea in toate sferele societatii lor si membrii aceleiasi  populatii angajati ca nercenari ideologici, politici, etc, de forte pentru care aparenta libertatii este praful din ochii prostilor sau naivilor. Se si afirma ca nu mai exista state ci doar companii suprastatale.

Asistam punctual la razboiul romano-roman din strada si am constat nu fara uimire ca toti protestarii din strada au un element comun, sunt "corporatistii" cum au fost denumiti cei angajati de corporatiile multinationale suprastatale.Inclusiv presedintele care primeste ordine de la patronii unor companii sa retrimita legile incomode lor in parlament, putem spune ca este corporatist.( scrisoarea de la patronul concernului austriac care exploateaza secatuind padurile Romaniei, prin care-i cerea sa retrimita legea si presedintele "a livrat'- scrisoare necontestat de acesta)

Sistemul logic al nedreptatii instrumentat inteligent ii motiveaza pe ganditorii ratiunii mecanice, iar naivitatea lor le ascunde dedesubturile afacerii. "Corporatistii" sunt oameni educati , cu nivel de inteligenta si logica dezvoltat; Pentru un om inteligent prostia este un dusman si este suficient sa identifici  prostia, atavismul, incultura, grobianismul comportamental cu o masa de indivizi si lupta s-a declansat prin inrolarea lor.De aceea asistam la sloganuri de tipul "ciuma rosie, comunistii, securistii, hotii, etc"; pentru a arata cu "degetul"( ceea ce a facut presedintele in discursul dintre protestatarii si la sedinta CSM si de de guvern, la care s-a autoinvitat si in toate discursurile sale), tinta 'cautare-identificare personala-distrugere". Cautarea este "vanatoarea de vreajitoare" si distrugerea "arderea pe rugul maniei populare" Nu e paradoxal ca toti corporatistii si ong-urile sustinute de corporatii sunt in aceeasi tabara?

 In tabara opusa se ragasesc pensionarii, oamenii care stau la coada sa-si plateasca impozitele si la casa de marcat a supermarcheturilor corporatiilor unde mai mult au privit si pipait decat au cumparat. PSD-ul a sustinut explicit orientarea startegica pentru capitalul romanesc, controlul activitatilor corporatiilor, a scurgerilor de bani negri pe cai albe, spre ingradirea jafului padurilor si resurselor, asa numitele redevente incorect stabilite, etc. Bineinteles ca spaga platita ca toate cele ce vor sa fie corectate sa se poata " intampla",  tot ei au incasat-o

 Dar acum se pare ca s-au trezit din pumnii spagilor si fac apel la interesele nationale. Cel mai bun politist este cel ce a fost cel mai mare hot, pentru ca daca schimba tabara cunoaste toate tertipurile hotiei. Nu poti sa furi fara a manipula atentia victimei si cunoasterea manipularii hotiei este necesara daca vrei sa preintampini, diminuezi sau incetezi hotia. Intreg sistemul este bazat pe manipulare, religioasa, culturala, financiar- economica , politica, a conflictului intre dusmani care a inlocuit competitia intre adversari si astfel o emotie foarte puternica este pusa in miscare si instrumentata politic-Ura viscerala..

Ce ne facem cand transformam adversarii in dusmani , cand adevaratul dusman este chiar interior, un sistem structura de gandire manipulata inteligent. Isi pune cineva intrebarea de ce gandesc ce gandesc?

 Vom constata ca din comoditate, este mai usor sa accepti gandirea de-a gata prefabricata sau premeditata de asa zisii experti si formatori de opinie, decat sa studiezi acte, istorii, miscari, ca sa-ti faci propria idee si structura de gandire. Am fost programati sa luam totul deagata, mancarea, informatiile, hainele, toate cele ce sunt considerate "necesitati existentiale" dar care nu au vreo legatura cu existenta ci cu sustinerea si perpetuarea necesitatilor fabricate de putini si platite de toți.

. Apreciem ințelepciunea sau inteligenta altuia pentru ca ne oferă comoditatea de a lua dea gata mijloace, idei si structuri ideologice și dogmatice. Asta înseamnă sa trăiești din resturile de la masa zeilor si nu ar fi tocmai aiurea daca am intelege ca "zeii" nu este sinonim cu "dreptatea, bunătatea, toleranta,etc" "Vox populi, vax deii" Ce s-a ales la 11 dec (vox populi) este inacceptabil pentru contestatarii care nu au mers la vot (vax deii-dupa cum își revendică nedemocratic statutul de superioritate intelectuala si politica), cer din nou alegeri.

 Evident copiii sunt cel mai usor de manipulat ideologic pentru ca vor sa se afirme in fata multimii sau majoritatii prin negarea calitatii ei. Este cunoscuta strategie de a baga in rahat pe altul ca sa iesi tu deasupra; Numai ca aceasta strategie dupa cum istoria releva este falimentara ambelor tabere, in  rahat sunt si unii si ceilati Ce importanta are pe cel nivel de rahat te afli, mirosul rahatului este mediul tau senzorial, psihologic, mental si de aici vine atata ura implicata in lupta, ura impotriva complacerii in propriului rahat conceptual nereflectat de propria gandire,  (care nu exista fara autoanaliza si introspecție, fără inteligenta perceptiei proprii) inlocuita cu gândirea de gașca.

Ne simtim la gramada puternici, dar este falsa putere a turmei, ea releva slabiciunea individului. Nu am avut "bafta' in aceasta existenta sa gasesc o "turma de intelepti', o "turma de inteligenti", o "turma de drepti si corecti", etc si evidenta propriei percepții si experiente imi raleva o alta evidenta, valorile nu sunt colective, ele sunt sau nu daca un individ le exprima sau corporalizeaza, sunt unice, indivizibile, individuale.

O oaie nu poate conduce o turma de oi. Individul din turma este un individ aparent, in fapt isi contesta individualitatea fizica aservindu-se unei nonvalori colective, fapt care este denumit "cârdășie".Din punct de vedere politic cârdășia are  scopul demolarii oricarei platforme nationale care sustine exprimarea tuturor locuitorilor  acelei natii, de dragul unei necunoscute si perverse colective virtuale globale .

O colectivitate are existenta atat timp cât toți membrii ei respecta regulile jocului in interiorul acelei colectivitati. Asa numitul "stat de drept " nu este altceva decât un set de reguli care respectate de membrii săi concretizeaza o platforma echitabila , armonica, omogena in care sa te poti exprima in existenta, sa joci in aceleasi reguli. Dar ce ne facem cand tocmai in numele statului de drept aparatorii lui se releva ca cei care nu respecta regulile- serviciile care actioneaza in afara regulilor, institutiile prin leaderii lor.

  Cum respecta de ex separarea puterilor in stat un presedinte care instiga la ura si la amestecul lor: serviciile in politica, justitie si presa, justitia in elaborarea legilor,  economicul in politic, (legi date in interesul exclusiv al companiilor), etc. Cineva lamurit cu gargara statului de drept spunea ca administratia este incompatibila cu politica- asta relevand amestecul puterilor in stat.

 Politica trebuie sa se ocupe de legi iar administratia de treaba in cadrul lor Cum sa se faca treaba cand administratorii sunt politicieni dornici de afirmare si imbogatire. In comunism se puneau sefii politic ,nu erai avansat la un anumit nivel decat daca te faceai membru de partid; am urat asta fiind obsedat de libertate. Sunt răvășit sa constat ca  asa zisa democratie si capitalism este in fapt o excerbare a tot ce am urat in comunism. Unii vor spune ca in  romanica e asa, dar am călătorit sa vad cu ochii meri unde este cum trebuie si nu am gasit un asemenea loc; am gasit acelasi lucru dar, ascuns sub măști mai rafinate cultural si mai putin transparent manipulate.

"Iarta-i doamne ca nu stiu ce fac". Cruzimea neiertarii nu conduce la "starea de gratie" (bunastare fiziologica si sociala) invocata in rugile credinciosilor  care se opun oricaror gratieri doar pentru ca nu sunt ei in culpa si culpa cruzimii este ignorata.Cei cruzi isi apara statutul  de cruzimea celorlalti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu