26 martie 2013

a colabora cu propria astrograma 2

Incep azi, reamintind ca propunerea mea pentru aceasta abordare este intr-un plan pragmatic, chiar daca limbajul, metafora, invitatia, modalitatea faptei... par sa fie intr-un alt plan, chiar daca abordarea propriuzisa este dintr-un plan cauzal. Sa nu facem confuzia.
Cu increderea ca a fost inteles ceea ce am spus mai sus, revin la verbul A COLABORA, verb ce determina aceasta actiune. Ieri, in curajul de a fi pornit inspre voi cu aceasta invitatie, la un moment dat s-a rostit:
"Da, astrograma natala, este un loc de pornire, stiloul sau de-a busilea... in propria fapta de a fi. Sa nu vi se para ciudat dar daca nu facem noi insine fapta de a fi, ne traieste viata pe noi si aceasta atitudine de calatorie prin viata in habarnitatea a ceea ce infaptuiesti, nu are decat un singur reper de incotro si acesta este spre cimitir... de unul singur... ca acolo nu-ti mai trebuie nici o colaborare..."
Afirm si azi, in aceeasi constienta ca da, astrograma personala este un loc de pornire. Mai fac si precizarea (chiar si pentru Adrian) ca de unde privesc eu astrologia, ea nu este un ghicit, si nici macar un moft si ma despart vehement de toti cei care vad asta in astrologie.
Daca imi mai este permisa o precizare voi spune raspicat si sincer ca nu stiu de unde stiu ceea ce stiu si ca, stiu ca inca nu stiu, aproape nimic din ceea ce este denumit astrologie. Dar verificand ceea ce stiu, verificand si reverificand, prin tot ceea ce matematica, fizica, metafizica, legile Kybalionului, bunul simt si mai ales inima mi-au pus la dispozitie (si nu numai)... am avut, de fiecare data, acelasi raspuns: armonia miscarii si dinamicii noastre are repere foarte clar determinabile in Harta Natala (astrograma).
Cu alte cuvinte spus, oricat de mult ar vrea samanta de stejar sa creasca brad, ea va creste intotdeauna, intr-un mod armonios, daca nimic din actiunile ei personale nu deturneaza asta, un stejar mult imbogatit in expresia sa (in bucuria si armonia de a fi stejar chiar) decat stejarul "a carui samanta este". Voi rosti foarte multe metafore pentru ca mai degraba inima sa auda decat desteptaciunea, ce poate impiedeca intelegerea.
Ori astrograma, aduce in fata constiintei, atunci cand demersul de a te intalni cu ea este sincer si este o abordare de cunoastere si nimic altceva, toate componentele omului "a carui samanta esti". Si asa te poti salva de marea dorinta de a inventa idoli pentru ca habar nu ai care iti este potentialul (la modul general vorbind) sau potentialitatile (nivelul energetic, de lucru, de a face, de a infaptui, de a creste sau descreste...) la un moment dat.
In reala armonie in care ne aflam oricand in relatie cu tot si cu toate, starea energetica a fiecarei celei mai mici parti componente ale intregului, determina starile energetice ale tuturor celorlalte parti componente. Corect? Iata ca de vrem sau nu, de stim sau nu, de o facem constient sau nu, colaborarea exista si noi suntem parte din ea (parte dinamica si nu lemure, chiar si atunci cand adoptam starea de lemura).
Si ca sa iesim din aparentul complex (complicat) a ceea ce s-a evidentiat pana aici, fiecare dintre noi, ca vrem sa recunoastem sau nu, nu putem deveni brazi daca SUNTEM STEJAR (atentie, am folosit metafora deja abordata). Si fiecare dintre noi suntem Om, in cautarea celei mai frumoase (bune, linistite, normale, firesti, simple... alegeti voi) exprimari a acestei seminte. Care este nivelul energetic pe care il avem la dispozitie si care sunt modalitatile prin care particular putem sa atingem "maxima" noastra exprimare, care nu este altceva decat exprimarea iubirii ce tine toate la un loc (de la celule la planete, de la maini mangaind pana la flori pe tunuri....), exprimarea iubirii ce sutem, toate acestea se evidentiaza pe astrograma. Chiar si modul in care in stadiul de "stejar mama" am stiut sau nu sa colaboram cu "ceva anume" din intregul avut la dispozitie...
In partea opusa, ca sa privim si de dioncolo, este tot ceea ce ni s-a spus ca suntem (roman, baiat, frumos, destept....), ca trebuie sa facem (mai ales sa devenim....) ca trebuie sa ne placa sau sa apreciem... fara a fi nimic real din aceasta stafeta pe care am primit-o....
Ma opresc aici, acum, si va intreb daca vreti sa mergem mai departe... tot rodia

8 comentarii:

  1. Consider instrumentul jurnalului ca fiind instrumentul cel mai simplu si mai la indemana.
    Chiar daca nu stiu ce inseamna sau incotro duce, DA, vreau sa mergem mai departe! De ce ? Pentru ca intr-un mod ciudat de data asta am incredere in tine si in mine :))

    G I L
    : )


    P.S. Iar m-am dus la dictionar, de data asta ca sa vad ce inseamna lemura :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Gil, este cea mai simpla si la indemana si folositoare cale, aceea a Jurnalului, atata vreme cat consecventa si continuitatea dar mai ales sinceritatea COLABORARII cu tine insuti in jurnal, exista. Si ai clar "semne" ca functioneaza, atunci cand descoperi (intelegi cumva cu inima si nu cu mintea), prin conversatia cu tine insuti, ce anume din ceea ce faci si are consecinte nepotrivite vietii, sa nu mai faci si astfel, consecintele sunt altele...
      Colaborarea cu astrograma, cu tine insuti asa cum esti, te pune direct in situatia de a nu te putea minti... Astrograma te obliga instantaneu, la intalnirea cu ea, sa nu te mai minti... este conectarea directa la sinceritatea de care ai mare nevoie in Jurnal (fara de care, repet, el ramane doar un exercitiu de scris)...
      Nu ma onoreaza sa ai incredere in mine dar te onoreaza sa ai incredere in tine...

      Ștergere
    2. Cu alte cuvinte:
      Inainte de colaborare exista relatia. Relatia poate fi de mai multe naturi printre care si de colaborare, si de sinceritate.
      Nu astrologia este relatia. Astrologia poate fi unul dintre limbajele relatiei dar nu este relatia. In momentul acesta sinceritatea este accesibila oricui, oriunde. Pentru sinceritate nici macar nu e nevoie sa stiu sa scriu sau sa citesc.

      G I L
      : )

      Ștergere
    3. La cateva minute dupa ce am publicat "mod ciudat" mi-am dat seama ce am denumit astfel: perceptia sinceritatii demersului tau.

      G I L
      :)

      Ștergere
  2. Pe scurt.. sa nu mai incercam sa devenim brazi, daca suntem stejari.. si mai mult decat atat, sa nu mai incercam sa facem mere sau pere.. in loc de ghinde. Si eu zic ca merita sa mergem mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ...mi-a luat-o Vio inainte si ti-a raspuns deja mai jos... Da, mergem mai departe, asa simt si eu!

      Ștergere
  3. Ce insemna sa fii om? Lipsa de repere si faptul ca nu facem nici un efort sa fim fiinte umane probabil conduce la a ignora acest aspect fundamental, esential. Nu costa nimic sa fim om si ignoram acesta valoare existentiala straduindu-ne sa devenim atribute formale si efemere, sa demonstram ca suntem! Faptul ca reusim sa devenim ceea ce nu suntem ar trebui sa ne uimeasca sau sa ne sperie propria putere! Strabunii nostri constienti de fundamentul intregimii lor, fundament reprezentat simbolic in limbajul de semnificatie astrologic nascut din constiinta intregimii si comuniunii a tot ce exista isi purtau la piept astrograma proprie sub forma unui pandantiv protector si afirmau ca atata timp cat se afla in constiinta lor astrograma ca dovada a apartenentei lor la comuniunea universala a fiintei, teama de moarte sau atasamentul de existenta inceteaza ca efort al gandirii lor, iar risipirea propriei energii, inutilitatile dominatiei si demonstratiei, inceteaza. Astfel foloseau astrograma ca sa-si pastreze constiinta in universalul comuniunii si din acest loc sa se exprime. Astfel erau in constiinta inconjuratorului invatatori si vindecatori pentru ca se exprimau in acord cu viata si existenta umana parasind campul confruntarilor ideologice sau idiotia. Pandantivul lor ii facea imuni la dominatia lucrurilor moarte sau artificiale si consumatoare cum ar fi de exemplul brendurile comerciale, politice sau religioase la care sunt astazi anexate constiintele fiintelor ratacite de ignorarea umsnitatii sau intregimii lor. Se spune ca o minte ratacita transforma stiinta in superstitie si dragostea in proprietate. Ratiunea este "puterea" si asentimentul "locul" libertatii inteligentei. Suntem om si asta schimba axioma oricaror probleme.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim! Punctul pe "i", clar, coerent si pragmatic. As adauga: "...si fericit cel ce are urechi de auzit si ochi de vazut..." Ce te faci insa cand, desi auzi bine, desi vezi bine, nu faci nimic (din lipsa de energie pentru a face, de cele mai multe ori, pentru ca exclud reaua vointa...)?
      Da! Poti folosi, asa cum spui, astrograma proprie purtata la piept (macar ca semn de autorecunoastere, si asta duce, fara tagada, la o altfel de conexiune cu propria energie). Promit ca ma voi stradui ca acest mic obiect sa ne fie la indemana, acelora ce ne dorim sa mai facem un pas... Multumim!

      Ștergere