27 martie 2013

a colabora cu propria astrograma 3



Se spune ca al treilea nivel al oricarei triade este acela ce integreaza si rotunjeste asperitatile formei geometrice plane, impingand-o spre un cerc ce are intentia sferei. Azi este si pentru rostirea noastra un asemenea statut… haideti sa vedem ce iese?

 Atingeam ieri starea de samanta! Si am sa spun fara sa me tem deloc de afirmatie ca, daca samanta de trandafir ar avea constienta florii, florile de trandafir ar fi mult, mult-mult mai frumoase, depline ori parfumate… ce noroc pe trandafiri ca nu  pot apela la astrograma, pentru a deprinde constienta potentialului de floare.
Asa este valabil si pentru noi! Desi pana la 7 luni avem deplin constienta intregului nostru potential, pana la 7 ani, au grije, cu desavarsire, cei ce ne asigura binenumitii “sapte ani de acasa” sa uitam tot, sa ne rupem de constienta, sa uitam, sa adoptam regulile si rigorile casei-neamului-stramosilor si, sa devenim onorabili purtatori ai stafetei lor, invingatori in povestea “aceea” si tot mai departe de propria poveste… de ea, de povestea personala, incepe de timpuriu un fel de dor, un fel de “nu stiu ce?”, de neliniste, neintelegere… si-atunci, mergem la carti… poate poate aflam, mergem la filozofie, poate poate deslusim ceva despre dorul nostru de noi insine, mergem la popa, poate ne spune el adevarul (si nu ca nu l-ar sti…), mergem la meditatie ca poate vedem ceva…  Mai putin cultura indo-asiatica. Ei au obligatia sa se intalneasca la timp cu potentialul lor prin intalnirea cu astrograma… ce fac mai departe? Este alegerea personala… mai nou, “specialul model american” a ajuns sa le devieze si lor atentia… Pe la noi, de obicei intamplarea, daca dorul este prea mare, ne duce pasii inspre un loc unde sa auzim macar ca se poate ca, un mic desen sa ne desluseasca “visul florii de trandafir”… ca sa ramanem in metafora.
Acu, depinde peste cine dam in locul acela! Desigur ca si asta, ca toate intalnirile noastre sunt in planul rezonantei energetice personale… dar despre asta si multe altele concrete, promit, maine, rodia

13 comentarii:

  1. hei... prieteni... e prea putin reusita metafora sau nu sunteti pe acasa?... tacerea este si ea un raspuns... dar nu favorabil neaparat curajului meu de a face acesti pasi impreuna cu voi... rodia

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce reiese din metafora este ca, constienta sau cunoasterea potentialului timpuriu ne permite sa-l dezvoltam/folosim din timp, astfel permitandu-ne sa "crestem" armonios, in acord cu noi insine. Totodata, ne scuteste de regretul care poate aparea la o anumita varsta.. cand privesti "inapoi" :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ..si vezi ca ai facut poate altceva decat ai fi simtit sa faci

    RăspundețiȘtergere
  4. de fapt cred ca e o chestie foarte practica.. pentru ca imi dau seama ca cel mai usor putem fugi de exact ceea ce ar trebui sa facem.. din simplul motiv ca ne ameninta imaginea falsa construita despre noi

    RăspundețiȘtergere
  5. corect, Cristi... ba mai mut decat atat, este de evidentiat ca, daca nu ai avut sansa acelui "de timpuriu" cum ii spui tu, este foarte bine cat ma repede posibil... se spune mereu, in diferite contexte: mai bine mai tarziu decat niciodata... de la un moment dat, decizia chiar iti apartine...

    RăspundețiȘtergere
  6. Conditionarea mentala a educatiei este de a pune inaintea actiunilor resursele sau cunoasterea. Asta este ignorarea fiintei ca sursa si energie a oricaror actiuni, a libertatii sale esentiale. Astfel am ajuns ca in fata oricaror circumstante necunoscute sa ne intrebam "ce e de facut?" sau "cum?".Intrebarile de acest gen este o intoarcere in cunoastere in fata necunoscutului si astfel ne invartim in cerc. Necunoscutul implica creatia, solutia noua si originala care determina dinamica evolutiva in constiinta si exprimare. Aspectul feminin al fiintei este cel care ne invata lucrurile simple si firesti in existenta, cum sa mancam, cum sa ne imbracam, cum sa facem sex, cum sa ne exprimam elegant si cu respectul aprecierii a ceea ce este in perceptia noastra. Asta nu inseamna onorarea circumstantelor create de altii (predecesorii sau strabuni), ci asentimentul cu libertatea lor de expresie asentiment ce ne ofera spatiul nonconflictual al propriei expresii inoitoare in relatii si comportament armonic cu circumstantele. Gandirea conditionata sa urmareasca modele ,sa le intrupeze,nu poate aduce ceva nou , acel ceva atat de mult asteptat, implinirea aspiratiilor firesti de dezvoltare a expresiei de sine a fiintei individuale. Cum putem corobora paradoxul fragmentarii gandirii prin dorinte si comparatii cu paradoxul uniunii si comuniunii fiintei?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. COROBORÁ vb. v. adeveri, arăta, atesta, certifica, confirma, demonstra, dovedi, întări, mărturisi, proba, sprijini, stabili, sustine.
      Sursa: Sinonime (2002)

      G I L
      : )

      Ștergere
    2. Simplu si firesc suna natural.

      G I L
      : )

      Ștergere
  7. Egoismul inseamna arbirar si exclusivism si acesta calitate a sa il face inadecvat intelegerii de sine. Limbajul astrologic de semnificatie se naste din constiinta unitatii a tot ce exista a carei reflecatre suntem. astfel putem face pace intre informatie si simtamant, gandirea fragmentata de dorinta si comparatie si traire, deoarece trairea este in acord cu informatia uniunii si comuniunii existentiale universale. Rememorarea (trairea constienta a trecutului) fara reperele astrologice a ceea ce rememoram ne poate conduce la aberatia de a ne reidentifica cu existente amintiri, sau a trai o existenta care nu ne apartine de drept si asta in psihologie este descris ca metempsihoza; in superstitie si irationalitate este descris ca posedare. Bineinteles ca nu este decat o atitudine gresita in existenta si nu este singura, de ce ne-am speria? Acesta atitudine nu poate fi evitata daca excluderea egoismului nu s-ar manifesta violent in special asupra aspectului impersonal al fiintei. Aspectul impersonal este energia fiintei si ea este folosita doar de fiinta daca nu accepta identitati personale false sau modele de personalitate. Avem vreo patru modele de personalitate, toate tiranice si asta face ca gandirea sa le copieze inconstient pentru ca se sperie de impersonalitatea sa . Tema natala este reperul sau indicatorul de pe marginea soselei pe calea existentei individuale cu centru stabil al punctului (semintei) irepetabil si unic al timpului universal sau momentului precis din timp si spatiu reprezentat de evenimentul nasterii imaculate in energie si trup individuala. Cred ca din acest motiv oamenii sunt pasionati de astrologie chiar daca o confunda cu prezicerile si descrierile psihologice sau manipularile psihoterapeutice. Astrologia nu este psihologie si acesta confundare nu este una clarificatoare. Este firesc ca "Oculta" fiind astrologia nu este accesibila tuturor ; nici intelectualilor nici superstitiosilor." Este un alt loc" in constiinta, o alta constiinta care o lumineaza; o constiinta neegoista. Pragmatic informatia astrologica individuala de actuslizare este o pacificare a informatiei conjuncturale si efemere cu simtamantul sau intensitatea trairii spatiu eliberat de trebuie si nevoi in care ne putem exprima intelegand ca rostirea creeaza circumstante.

    RăspundețiȘtergere
  8. Da Rodia, sunt acasa pentru ca nu sunt Acasa.
    Ai anuntat, la inceput, ca vei aborda pragmatic subiectul astrograma si colaborarea cu el; inca nu am primit/gasit pragmaticul propus, dar mai am ceva rabdare.
    Deocamdata, sunt si eu de acord cu comentariul lui Gil la "a colabora cu propria astrograma 2", daca ce am inteles eu este ceea ce a vrut el sa spuna.
    Cuvintele astea ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Adrian, probabil ca nu avem aceeasi perceptie asupra pragmatismului... sau te referi la minunatele adaugiri, din planul vostru (al blogului si nu numai)pe care le-a facut Vio in postari ca raspunsuri... Da, daca ai rabdare in continuare, vei descoperi ca si infima informatie ca de la 7 ani deja suntem rupti de contienta prorpriilor resurse energetice, este pragmatica... daca nu o luam incet, este posibil chiar sa nu observam detaliile. Tu cochetezi cu astrologia? Ai vazut ce a raspuns Vio referitor la cafeaua vorbita? rodia

      Ștergere
  9. laitmotiv blog

    Ceea ce se scrie aici, nu generează o necesitate, ci o constienţă, nu generează un model de urmat, ci o acţiune individuală a lui a fi.

    G I L
    : )

    RăspundețiȘtergere