03 ianuarie 2013

pasul trei

Nutritia calitativa
Schimbam mai usor religia decat nutritia. Dogmatica si ideatia sunt alimentele gandirii; gandirea este fluida si schimbarea acestora mai lesne de facut. Corporal suntem inertiali si obisnuintele alimentare f. greu se schimbat si transformatsi aceasta greutate este denumita conditionare, dependenta. Sunt razboie ideologice pe  tema alimentatiei dar eu doresc sa relev doar aspectele calitative dincolo de cele formale, ritualice. Primul ar fi 'hrana vie din pamant viu' Relatia dintre nutritie si sanatatescoate in evidenta ca dieta civilizatiei este inadecvata. Al doilea aspect este "hrana naturala este domeniul in care stiinta naturii este apreciata ca adevar" In natura exista tot ce poate acoperi acest domeniu , procese naturale de conservare , toate acestea fara sa implice un efort tehnologic de prelucrare suplientara. Al treilea aspect ar fi acela ca " bioagricultura fara bioalimentatie, ecologia fara egologie, sunt eforturi fara rezultat. Toate procesele comerciale de conservarea alimentelor sunt procese de transformare calitativa a alimentului din starea bio in starea materie cat mai inerta pentru a se pastra si comercializa oricand. Almentatia umana este sezoniera si cu cat termenul de garantie este mai mic cu atat alimentul nu pate fi folosit decat in timpul sau natural care este una cu tinpul corporal natural; ne hranim cu aceeasi calitate bio corporal iar consumul energetic de "inviere" a alimentului este redus si folosit la regenerare corporala. Cu alimente tinere intierim, natura naturalizeaza denaturarea denatureaza. Nu voi insista pe acest aspect atat de pervertit ci doar  afirm ca fiecare individualitate umana are o alimentaie numai a lui ca prportii si diversitati iar intuitia este elementul care decide alimentatia corporala. Avem mai multe "motoare" incepand cu cel cu carbuni, carbohidratii (toate prajelile si fierturile si coacerile), unul cu enzina, lichidele, altul cu reactie , aerul (azotul) si unul cu lumina, globulele de vitalitate (mana, prana, etc). Fiecare decide cu ce motor fuctioneaza si cu ce randamente. Cand oprim un motor nemaialimentandu-l altul intra in functiune autmat Postul crestin avea ca sens descoperirea aestui fapt, a unui alt nivel de alimentatie si nicidecum privarea sau oprirea alimentatiei care de altfel nu poate fi oprita doar in gandirea noastra interpretativa, cum interpreteaza fiecare o circumtanta asa isi ceeaza propria circumstanta si experienta. Daca gandim ca prin greva foamei avem de suferit asa si se intampla dar dacagandim ca trcem la un nivel cu randament sporit al alimentatiei corporale vom descoperi ca nu exista greva foamei. Am fost martor la experienta unei minunate doamne (care cerceta si imbogatea alimentatia naturala ca potentialiati nebanuite initial si care a scris o carte "Bucataria fara bucatarie" ) care si-a propus sa experimeteze o pauza alimentara traditionala si dupa 49 de zile in care nu a bauta decat apa de legume energia sa avea un nivel atat de ridicat incat ne rugam de ea sa manance pentrua fi la nivelul nostru.  Nu mai vorbesc de descoperirile facute nacesta perioada legate de fascinantul corp uman si posibilitaile sale, nivelurile sale de transformare, schimb si comunicare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu