31 decembrie 2012

pasul doi

Suntem constienti ca ceea ce denumim corpul nostru este influentat negativ de gandirea noastra despre el, pareri proaste, dar si de dorintele vis a vis de cum el ar trebui sa fie?
Asa desconspira un status al gandirii despe corp care contine cunosterea bolilor posibile si ale aspectelor neplacute, precum si modele pe care ne-ar place sa aiba propriul corp. Cantitatea imensa de timp insumat al cetatenilor planetari petrecuta la saloanele de infrumusetare, in salile de gimnastica, si in salile de operatii estetice ne evidentiaza profunda nemultumire fata de statusul  biologic si formal, o structura de gandire care perturbeaza si degradeaza situatia initiala a corpului individual si colectiv. Dar justificarea cu nr de rotatii in jurul soarelui ale pamantului trece intr-un plan secund propria gandire despre statusul biologic de care devenim constienti cand pierdem starea sa naturala. Nu suntem constienti cand suntem sanatosi si nu apreciem, dar imediat ne constientizam bolnavi si plangem dupa sanatate. Firesc acest proces de gandire si desconsiderare a propriului corp care niciodata nu este complet cum ar trebui sa fie pentru fiecare dintre noi indiferent de varsta trebuie sa inceteze a mai fi sustinut. Cand el inceteaza nu mai simtim starea biologica corporala la fel ca atunci cand sanatosi si puternici fiind nu simteam asta si abuzam exploatand-o si exprimad tacut sau nu nemultumirea fata de aspectele corporale formale. Ca urmare schimbarea statusului gandirii despre corp trebuie decisa ; un status nou mental se releva constientei si un status nou biologic senzorialului prin:

Al doilea pas: repaosul  profund al constientei si somnul profund.
Somnul profund accelereaza regenerarea corporala, intinerirea  si este repaosul profund al activitatilor dorintelor din corp. Este somn fara vise, fara perceptie, sau perceptia nonperceptiei atunci cand constienta este prezenta.  Penru atingerea somnului profund pregatirea adormirii este esentiala; Inainte de a adormi linistiva sufletele, scrieti-va jurnalele, judecativa si faeti corectiile necesare, iertati-va si iertati pe ceilalti ca nu sunt niciodata de vina si nici voi nu sunteti vinoati, vina si datoria este o inductie subliminala, o stare hipnotica a gandului distructiv reflectat de gandire. Dupa linistirea sufletelor faceti o rugaciune care va va linisti si mai mult si apoi decideti sa adormiti cand sunteti complet linistiti sufleteste si sa mergeti in somnul profind iar dinineata  sa va aducaperceptia statusului biologic dorint, acela de a va roporta senzorial ca suneti sanatosi si puternici ca la varsta de X ani hotarata. Repaosul constientei  este starea ei naturala in care gandirea lipseste ca dialog interior. Aceasta stare este cautata si inlocuita de imaginarea ei de catre toti cei ce incearca sa mediteze. Nu exista metoda de a medita dar asta nu insemna ca nu putem medita.  Starea naturala a mintii este starea de meditatie si este usor de atins cand linistim gandurile pana iesim afara din ele. A nu te lasa scufundat in ganduri este inceputul si putem penru inceput sa inlocuim obisnuinta de a framanta in cap ganduri cu perceptia si atentia neselectiva, fara scop, fara interes, privim si auzim, etc, pur si simplu fara a cauta sa obtinem un interes din asta. Nu incercati! faceti-o pur si simplu! Ochii joaca un rol important nu gandirea sau metoda; seamana cu privirea unei fotografii cu doua imagini, privim intr-un fel anume si cealalta imagine se releva privirii, privim intr-un fel anume si dialogul interior inceteaza.  In starea de somn sau repaos profund al constiintei corpul nostru neperturbat de activitatile dorintelor si judecatilor de non valoare  se releva perceptiei asa cum este nepervertit de ignoranta si emanatiile ei teama si emanatiile sale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu