25 mai 2012

laitmotivul blogului

Ceea ce se spune aici nu genereaza o necesitate, ci o constienta; nu genereaza un model de urmat, ci o actiune individuala a lui a fi.


 Aforismul blogului este: afirmam negatiile trecutului si negam afirmatiile viitorului.

Cand nu intelegeti  nu este o necesitate, iar cand intelegeti nu este un model de urmat. Nu exista  ceva de acceptat sau de refuzat, de demonstrat sau de contestat.

7 comentarii:

  1. Am ajuns la concluzia că ideile îmbrăcate în fapte sunt mult mai eficiente în a crea conştiinţă...

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca ideea infaptuita ar creea constiinta , ce fel de constiinta ar fi aceea?

    RăspundețiȘtergere
  3. Propunerea blogului este explorarea a ceea ce este asa cum este; in nici un caz descrierea "adevarului absolut" sau a lui Dumnezeu; nici a unei "metode" creationiste (inventie inexistenta). Din acest motiv orice exprimare este buna pe drumul explorarii inteleasa ca piatra pe care pui piciorul la un moment dat fara sa ramai acolo calare pe ea. Intoleranta poate fi o piatra grea si mare pe care sa stai sa te odihnesti la soare dar nu-ti este folositor sa incremenesti acolo. Semneaza: Prostul x

    RăspundețiȘtergere
  4. Constiinta creata sau altfel zis un punct de vedere (un unghi), din care privesti constiinta, nimic altceva.
    Cand te simti "bine" ca punctul din care privesti tu e mai la soare sau mai la umbra (mai privilegiat) decat al altuia, nu schimba cu nimic ceea ce privesti , constiinta. Asadar, indiferent de unde privim.. sau de fapt, de unde privim, daca privim constiinta?

    Cristi x

    RăspundețiȘtergere
  5. Daca privim constiinta, ce creem? Cum putem crea ceva ce privim? Putem eventual sculpta o impresie a ceea ce vedem deja.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sau mai corect spus, putem exprima ceea ce vedem, fapt denumit creatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. Elementul hotarator este atentia condusa de intentie. Intentia creeaza edificiul pereceptiei. Intentia acumularii percepem, o lume acumulativa in care obsesia mai multului desconspira constiinta insuficientei propriei persoane. Cunoasterea a cum sa acumulam modeleaza perceptia si acesta modelare este violenta si degradatoare pentru corpul biologic uman ca reflectare corporala a acestei constiinte a insuficientei. In explorare perceptia evidentiaza o bariera, aceea dintre cunoscut si necunoscut. Ramanand pe acest hotar perceptia necunoscutului si a cunoscutului este clara, perceptie inteligenta care releva noi ordini si relatii care nu exclud pe cel care percepe. Pentru imbogatirea constiintei perceptia este esentiala, perceptia realitatii asa cum este ea si perceptia realitatii modelate de cunoasterea, informatia din memoria de lucru a celui care percepe. Exista astfel cunoasterea care a modelat perceptia conditionand constiinta si care face ca mintea sa lucreze dupa modele trecutului sau sabloanele exigentelor, ca un copiator fara sa reuseasca si astfel avem sentimentul unui defect in functionare si exista o cunoastere care releva acesta disfunctiune evidentiind ordinea naturala a universului si fiintei umane pe care nu o putem percepe decat dupa ce am abandonat atitudinea acumulativa in domeniul cunoasterii si obiectivizarii ei. In acesta ordine nimeni altcineva nu poate trai in locul cuiva repetand experienta sa, fara sa parodieze originalul degradanduˇl. Noi parodiem idealurile umane cunoscute degradandu ĺe si degradandu ńe. Cand percxepem ordinea universala nu mai copiem avand constiinta functiunii, ratiunii individuale in univers si ne lasam purtati de ea, nu mai afectam ceea ce deja a fost exprimat. De la ´puterea informatiei´ facem pasul spre ˇputerea comunicarii´ sau transparentei atat de invocate in societatea actuala, transparenta cel putin a ideilor si intereselor pentru coroborarea lor in reciprocitate. Secretul este inventia pein care ajungem importanti in societate si ochii celorlalti, sau ascundem interesele dusmanoase sau intentia demonstratiei superioritatii fata de semenii nostri sau comunitatile de alta factura culturala si ratiune functionala.

    RăspundețiȘtergere