08 aprilie 2012

complexul sexual

De ce organele si functiunile corporale sunt intotdeauna tratate cu ironie, vulgaritate sau sunt surse de rusine, ingamfare sau glume desantate? Complexul sexual in afara sensului evident al complexitatii sale este tratat ca sursa de inferioritate sau superioritate personala, criteriu discriminator.
 Toate manifestarile acestui complex, complexeaza persoana; acesta este incapabila sa-l inteleaga si ca urmare sa-l folosesca in conformitate cu ratiunea sa. Tratarea complexitatii sexualitatii ca si un creiteriu discriminator a condus la discriminare sexuala. Cat timp functioneaza inconstient asa si mai ales ignorarea acestui mod de abordare si tratare a sexualitatii conduce in mod obligatoriu la confruntari sexuale. Aceste confruntari in planul sexualitatii au dreapt consecinta degradarea  complexului functional al sexualitatii,  imbatranirea prematura.. Insist pe "complex si complexitate sexuala" pentru ca intentionez sa relev ca sexualitatea fiintelor nu este doar expresia organelor sexuale, ci implica intraga constiinta si energie , intregul corporal si emotional a ceea ce denumim fiinta umana. Restrangerea abordarii functiunii sexuale la organele sexuale, conduce in mod obligatoriu si evident la degradarea acestora. Aceasta consecinta a unei atitudini gresite,  fiecare se straduieste sa o ascunda, (desi este evidenta in comportamentul frustarilor sexuale aproape generalizate), iar aceasta stradanie a devenit comportament social si produce grave perturbari psihologice si comportamentale la nivelul individului incapabil sa realizeze sursa propriilor inhibitii si mascarade sexuale. Stiu ca este un subiect care doare pe toata lumea iar cun durerea tipa sau plange, asistam incapabili de a transmite si comunica sincer pe tema sexualitatii la maniufestarile sociale ale acestei dureri.. Aceste tipete ale frustarilor sexuale se aud in parlamente, in guverne, la teleshow-uri, la piata si pe strada, se vad in ochii goliti de energie si comportamentele violente antisociale ce acapareaza telejurnalele groazei si a  frustrarilor sexuale care stau la baza tuturor violentelor si accidentelor. Orice injuratura se rerfera la organele sesuale sau actiunea lor, ceea ce demonstreaza ca ele sunt sursa necazurilor de zi cu zi ale cetatenilor, ele sunt percepute ca 'vinovate"; dar cine exploreaza injuraturile si continutul lor de constiinta? 
In acelasi mod ca in cazul subiectului inexistent si inventat sa avem ce face, "boala", voi continua articolul dupa exprimarea explorarilor personale pe acest subiect ale dvs. Sunt convins ca trebuie indrazneala nu gluma sa scrii sincer un comentariu pe tema asta!

4 comentarii:

  1. Bunicii si strabunicii nostrii utilizau injuraturi legate de anafure, draci, afurisenii, blesteme, copulare, paste, cristosi, dumnezei, mame, parti anatomice ale corpului (gat, samd), etc. In ziua de astazi cele mai des utilizate, de catre ambele sexe, injuraturi sunt cele care includ organul sexual masculin (fiind utilizata denumirea scurta a acestuia, cea din PAtrU Litere), in unele cazuri doar pronuntarea acestuia fiind suficienta.
    Asadar nu dintotdeauna cele patru litere au luat 'oscarul' injuraturilor. Din cate pricep, inainte, acum sa zicem 20-30 ani, acesta se cuvenea unui verb sinonim cu a copulA (Fiind UtilizaTa o forma nelitErara).
    Ce inseamna aceasta trecere de la verb la substantiv? Si ce fac acum, ca substantivul il am tot timpul cu mine, si el singur a ajuns sa insemne ceva negativ. Asta inseamna ca tot timpul face/fac ceva rau, urat, reprobabil? Nu cred asta.
    Si atunci de ce injur? Pai asa e obiceiul.
    Am vazut cum adultii ii invata injuraturi pe copii si apoi se amuzan cand acestia le rostesc (ia zi-o si pe aia, da si pe aialalta, da cum zici tu cand te superi, etc). Injuraturile le-am preluat de la altii. La inceput nici nu stiam ce inseamna, dar stiam ca e injuratura, ca se spune la 'of' (de ex. cand iti dai cu ciocanu peste deget) sau atunci cand vrei sa jignesti pe cineva si ca e 'smecherie' sa injuri. Si pentru ca asa fac marea majoritate renunti ca in momentul cand iti dai cu ciocanul peste deget sa spui 'of, fii mai atent' si spui '¤!?!?¤'. Renunti sa mai cauti ratiunea si in loc sa spui 'hai sa nu ne mai certam si sa cautam o rezolvare' spui '¤!?!?¤'. Am renuntat si chiar am uitat versurile de impacare (erau legate de un magar si de gara) si le-am inlocuit cu '¤!?!?¤'.
    Injuratura inlocuieste atentia, gandirea coerenta, prietenia cu indolenta, agresivitate, egoism si prin inocularea ei in comportament deturneaza omul si gandirea lui de la fagasul natural.
    Acum cativa ani, facand un rationament asemanator celui de mai sus si ajungand la aceeasi concluzie, am incercat sa nu mai injur. Nu am reusit. Uneori spun nume de verdeturi in loc sa utilizez logica, uneori zic si cu substantiv in loc sa am curaj, iar uneori zic si cu verb. Asta e, ce cucu' meu!

    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Se spune ca un barbat are trei capete : capul propriu zis, capul pieptului si capul dintre picioare. Oare cel care foloseste "oscarul injuraturii" nu gandeste cu acel cap?

    RăspundețiȘtergere
  3. Da. Gandeste si cu acel 'cap'.
    Cele trei 'capete' gandesc toate in acelasi timp, fiecare 'cap' gandul lui in parte, iar unul dintre 'capete' este sef peste celelalte la un moment dat (sau altfel spus capul care este la sefie a luat mintile).

    GyL
    :)

    P.S. Initial am ras cu raspunsul acesta: Si femeia foloseste aceeasi injuratura. Asta inseamna ca gandeste cu buzele ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Faptele ne dau de gol! Vulgarizarea unui act de maxima intimitate este dovada lipsei lui! Fragmentarea din constiinta se manifetsa vulgar! Toate aceste manifestari evidentiaza ca organele fara functiuni sau cu functiuni partiale sunt inutile prin defectiunile lor si ca defectiunea este modalitate in manifestare sociala.

    RăspundețiȘtergere