24 noiembrie 2011

literele vii

Tot ceea ce denumim fiinte sunt expresii a ceea ce este fiinta. Fiinta comunica, iar cuvintele si literele sale sunt vii, sunt fiintele. Am incercat vreodata sa citim aceasta scriere?
 Ca sa putem citi este necesara intelegerea literelor vii. Intelegem aceste litere vii? Noi afirmam ca le cunoastem, dar intrebarea mea este daca le intelegem. Cunosc multe cuvinte si litere insa intelegerea lor de cele mai multe ori imi scapa pentru ca le-am invatat prin repetitie ca un papagal. Din acest motiv avem la indemana dictionare etimologice care desi nu prezinta si procesele sunetelor respective, efectele lor asupra constiintei, sunt de ajutor in intelegerea cel putin a semnificatiei atribuite acestor litere si cuvinte chiar daca nu pomenesc nimic despre "magia" lor. Am descoperit inca odata cat de irelevanta pentru viata este cunoasterea noastra care de cele mai multe ori este doar praf in ochi. Ma vad complet timpit si prostitt in fata naturii si povestii ei. In loc sa citesc literele vii am fost invatat sa citesc conventii si abstractii moarte, cifre si litere care acum pentru mine nu au alt inteles decat acela de a conserva trecutul fumurilor de cunoastere si intelepciune ale ignorantilor plini de importanta propriilor inchipuiri, a propriilor pareri prezentate pe post de adevar stiintific sau initiatic. Este firesc ca daca asta am fost invatat asta am repetat! Noi facem ceea ce suntem invatati sa facem, iar lectia vietii nu ne invata nimeni; Mai este nevoie sa ne intrebam de ce ne degradam continuu numai dupa ce am fost invatati ceva? Pana sa fim invatati crestem si ne dezvoltam fiziologic iar cand am devenit in sfarsit invatatii care stiu ei cum este viata si cum merge treaba (de regula cel mai tarziu pentru incapatanati pe la 30 ani) incepe un constant proces degenerator al fiziologiei dezvoltate anterior ca si cum am fi trimis inapoi ca sa mai meditam si sa invatam ceea ce este de invatat cu adevarat. Cand suntem "invatati" descriem acest proces ca stiintific si fatal, il aducem drept argument obiectiv al adevarului existential planetar fara sa intelegem mesajul acestor situatii si cauza acestor manifestari, directia gresita, fundatura invataturilor noastre de mai inainte refuzate de viata sau invalidate de adevarul a ceea ce viata este pe care o numim cimitir sau amintire.. Ne conformam rutinei stiintific argumentate si contestam orice alta viziune si perspectuiva a existentei, alta decat cea care am fost invatati. In fata mea o imensa carte se releva, o carte miraculoasa si necunoscuta! Cat de ignorant si stupud  ma simt in fata ei! Daca cineva dintre voi prieteni are o cat de mica intelegere a acestor litere vii si a modului in care se citesc va rog cu simtamantul urgentei sa ne adoptati pe noi ignorantii ca ucenici. Va multumim cu anticipatie si recunostinta! 

9 comentarii:

  1. 1. in ultima vreme am relevat ca omul nu invata, ci descopera. Ca sa inveti, ai nevoie de pro-gram. programul are nevoie de timp. Iar invatatul are nevoie de pro-fesor (autoritate). Daca am inteles ceva este pentru ca stiam deja, re-cunosc (inteleg) ceea ce cunosc. Te re-cunosc pe tine vio pe strada deoarece te cunosc. Nu pot spune ca te re-cunosc deoarece te-am invatat.

    2. a sesizat cineva faptul ca, copii fiind fara probleme, in scoala apare subit o carte pe care scrie CULEGERE CU PRO-BLEME ? :)) E plina cu pro-bleme ! Si o dispretuiam la maxim. Oare numai eu ? Apoi, in scoala se numeste PRO-grama scolara.. Tot ce este cu pro- vine de la program.

    3. marturisesc ca pana sa te citesc si sa te intalnesc nu am perceput deloc "cuvintele vii". Din acel moment.. revelatiile au inceput sa curga neincetat.. iar de atunci cuvintele imi capata forma, le percep altcumva.

    cateva exemple ce imi vin acum in minte..
    observ atatea cuvinte ce CO-ntin pe "CO" de la CO-mun.


    aCOrd
    COnSTIINTA
    COrp
    COmunitate

    mai observ distinctia intre CO si UNu,
    impreuna:COmUN
    UNUL fiind TOT (tot-tu-l)

    UNda
    COrpuscul

    eu inainte nu percepeam spatialitatea acestor cuvinte...

    RăspundețiȘtergere
  2. IN-tele-g (din IN-terior, tele (distanta, teritoriu interior).

    toate acestea mi se releva, parca imi vorbesc cuvintele.
    Simt ca aceste sunete re-pre-zent-ate in cu-VI-nte sunt energie in miscare, in-FORMA-te de intentia mea.

    VI (vine, vino, miscare, viata care vine, viu-viata-necunoscut)

    vine (vene prin care circula sangele, viata)

    samd :)

    RăspundețiȘtergere
  3. si totusi, tot ceea ce de-numim, de-finim.

    Cineva l-a întrebat odată pe Krishnamurti, cum sa se acordeze cu ceea ce ESTE. El a răspuns: "pur și simplu nu ii da un nume si vei observa ca ești în sincron"

    RăspundețiȘtergere
  4. PROmisiune - misiune programata

    PRO-ble-ma - ble-stem pro-gramat
    sau
    PRO-blama-t (blamat sinonim cu "COnD"AMNAT - COND-itionat)

    damnat sinonim cu blestemat.

    de nu rezolvi problema, esti condamnat la nota 4, ramai repetent si nu esti bun de muls ! :))

    RăspundețiȘtergere
  5. am recitit ce am scris si am sesizat in propria afirmatie un nonsens.

    "Te re-cunosc pe tine vio pe strada deoarece te cunosc. Nu pot spune ca te re-cunosc deoarece te-am invatat."

    Defapt.. pot spune ca recunosc ceva ce am inatat. Am invatat despre personaje, despre politicieni, sau vedete. Apoi le-am recunoscut figura pe strada.

    deci ma intreb, ce cunosc ? o imagine ? o forma ? sau imaginea unor fapte ?

    RăspundețiȘtergere
  6. CONCEP
    CONCEPT

    CO-NCEPUT

    CO-(iNCEPUT)

    RăspundețiȘtergere
  7. Oly,
    nimic nu se misca fara un acord sau fara a fi co-inceput (doi in inceput= 3; 1+1 in 1 =3).
    Ma recunosti daca te recunosti; nu daca ma inveti sau ma vezi(cunosti). Ceea ce vezi tu este asa cum ma poti tu vedea. Recunoaste-te ca sa recunosti!Ceea ce credem ca este bine si mai ales sacru ne conditioneaza sau blocheaza, sarpele incalzit la san; pentru ca am fost conditionati si blocati prin sacralizare unor inform. manipulate in acest sens.Tot ce stim ca este bine sau rau ne blocheaza miscarea propriei vieti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cuvintele vii se refera la fiinte nu la denumiri desi sunt legate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, ma bucur de clarificarea cu re-cunoasterea si invatatul.

    RăspundețiȘtergere