20 martie 2011

ceea ce facem nu este nevoia sau datoria noastra

"Dacă viaţa nu vă surade, gâdilaţi-o!" Am fost conditionaţi ca si animalele dresate sa facem ce doresc dresorii sa facem in numele nevoii sau datoriei si cand facem asta suntem rasplătiţi. Cea mai perfida răsplată este cea cu  invidia celorlalţi care ne dau astfel energie si  ne face plăcere.
 Astfel suntem conditionati sa facem ceea ce nu este nici nevoia, nici datoria noastra, cele doua forme de constrângeri. Astfel starile de bine au fost conditionate de ceea ce facem si cand nu mai facem ce doresc dresorii sa facem suntem nefericiţi, nu mai primim rasplata, bani sau invidie. Starea de bine nu este conditionată de ceea ce facem ci de ceea ce nu facem pentru nevoi si datorii! Este evident asta! Imi este bine sa nu platesc facturi si rate la banca, imi este bine sa nu merg la serviciu si sa stau sa comunic sau sa ma joc cu prietenii orice joc dar mai ales cel al exprimarii umorului si prieteniei ,sau bomboana de pe tortul vietii , jocul iubirii. Nu ne lipseste decat curaj si să ne creeam contexul ca asta sa fie posibil clipă de clipă. Comunitatea iubesc deci exist asta este , o platformă si spatiu de libertate in prietenie. Responsabilitatea este individuala nu colectivista Multumesc celor ce au făcut donaţii pentru realizarea lui fie ca teren fie ca eu-ro. Matriţele distanţelor ne ţin aproape. Vă rog dacă nu este prea greu si dacă sunteti in acord sau dezacord sa comentati.

Un comentariu:

  1. Multumesc acelora care sprijina realizarea iubesc deci exist.

    Conditionarile practicate sunt multe: daca nu mananci tot/ daca nu inveti (ceea ce de multe ori inseamna memorare)/ daca nu esti cuminte/ etc. nu iesi la joaca/ nu te uiti la tv/ nu primesti bani/ etc.; daca nu ai "personalitate" nu te poti "impune"; daca nu "muncesti" nu ai bani si fara bani nu poti sa faci nimic (mirosi a prost, esti un nimeni), etc.
    In momentul in care nu mai raspunzi la conditionari urmeaza "da cine esti tu, esti mai cu mot?" iar dupa "cine sunt eu?" urmeaza "eu sunt".
    Iubirea si responsabilitatea iti arata drumul in continuare conducandu-te la "ce sunt" adica "iubesc deci exist".

    :)
    GyL

    P.S. Ce le-am mai aliniat :))

    RăspundețiȘtergere