28 decembrie 2010

astazi

Ce nu se spune astazi se va manifesta maine. Astazi se spun multe lucruri frumoase: acuzatii, promisiuni si revendicari.
Ce nu se spune astazi este ca in inima lor oamenii s-au plictisit de tot ce se spune astazi. Au renuntat la minciuna urata sau frumoasa. Minciuna urata nu-I mai sperie, minciuna frumoasa nu-I mai amageste. Clipa trairii prezente eliberata de frica si amagire, este intensitate. Ceea ce nu se spune este ca oamenii au hotarat in inima lor sa nu mai risipeasca intensitatea. Orice ingradire a ei prin conceperea sau aceptarea de sabloane mentale comportamentale este un pas inapoi, un regres. Ceea ce nu se spune astazi este ca oamenii in inima lor au hotarat sa nu se mai autodiminueze de dragul aparentelor , a ipocritei modestii impuse a pacatului, a arogantei umilintei de a se considera dumnezei fara sa fie, sau de dragul gramezilor de singuri. Ceea ce nu se spune astazi este ca oamenii au hotarat sa nu se mai sinucida din dorinta de a fi ascultati si recunoscuti ca ceea ce sunt. Nu se spune ca oamenii au hotarat sa nu mai demonstreze nimanui nimicul. Ce nu se spune, este ca oamenii au hotarat ca era informatiei si suprematiei sale s-a incheiat , au hotarat ca puterea informatiei ascunse sa abdice in favoarea puterii comunicarii, transparentei. Nu se spune ca transparenta sinceritatii te face invizibil cioclilor care te catalogheaza ca extraterestru, ciudat, sau inamic, in cel mai modest caz, un aiurit nepractic, un “luzer”. Nu se spune ca in conceptia lumii iubirea e “nebunia mintii” si ca toti cei ce iubesc , nu cei care se fac ca iubesc, sunt catalogati ne-buni. Nu se spune ca adevarata nebunie a mintii este importanta de sine, sau imaginea de sine, conditionarea, falsul sine, sinele conceput din informatii , o clona informationala, ceva-ul cu care am fost hipnotizati in copilarie sa ne identificam. Nu se spune ca oamenii au hotarat in inima lor sa iasa din identificare (mereu la fel). Nu se spune ca oamenii se intorc pe pamantul lor de la dracul in praznic unde cautau pe dumnezeu si ca acest fapt sperie de moarte clonele informationale ce-si pierd suprematia si incerca vechea strategie de a intoarce copii impotriva parintilor prezentandu-I ca straini, nepamanteni si inamici, ne-buni.  Au dreptate ,omul nu este o hrana buna pentru ei. Otrava pentru morti e viata si pentru vii e moartea, acelasi lucru, vazut diferit in functie de locul din care-l privesti. Schimbi faţa schimband locul. Nu de schimbari formale avem nevoie, ci de adevarul nedenumit.

2 comentarii:

  1. Buna sa-ti fie ziua, intentiile si gandurile

    Te salut dintre armonii citindu-te cu drag si bucurandu-ma non-stop de cate ceva, cand de sub colturi, cand de pe sub chirpici :).
    Ti-am urmarit cu atentie randurile-gandurile de "astazi", este uimitor cum gasesti tu ceva de spus mereu astfel incat sa deschizi ochii si inima in acelasi timp...
    Acum stiind ca am o cheie care deschide toate usile, o sa o folosesc sa deschid o usa spre 365 zile noi.

    P. S. Citindu-te, maruturisesc ca nu o data m-am simtit cu "plangaciosenia" pe caciula:).

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca existi,ca esti viu sufletule; altfel nu ai fi scris "noi" dupa zile si nici "P.S.ul". "Necunoscutul" ne mai salveaza inca, se pare ca este inepuizabil!Cand nu ne mai vindem cunoscutului (fara a fi impotriva lui), suntem canalele a ceea ce este universal,adica natural: viata, inteligenta,intelepciune, dragoste, libertate si a tot ceea ce este dinainte de a fi, dinaitea aparitiei constiintei. Atributele unicului univers sunt faptele sale, natura sa. Toate aceste atribute nu sunt ale persoanelor, nu sunt natura lor. Noi nu suntem persoane, nu suntem intrumente, suntem Omul, avatarul universului. sistemele de orice fel au un singur tel: acela de a ne separa de universal, de viata, de a se interpune intre noi ca individualitati si noi ca universalitati, sa ne separe de sursa noastra pentru a se perpetue pe ele. Nici nu ne lasa sa traim, nici sa murim pana nu ne-am reprodus si le-am asigurat "carne proaspata" si inocenta, usor de pacalit. Orice sistem indiferent de explicatii este o facatura, o sugestie negativa cu directia,la adresa, tinta, fiinta universala.Auzi cu sangele tau acesta: scopul este mijlocul, niciodata scopurile(dorinte,idealurile) nu au scuzat mijloacele( caile prin care credem ca ajungem la ele, instrumentele). Niciodata nu am atins idealul ci mij;ocul prin care ajungeam in credinta noastra la ele, hraneam mijlocul, instrumentul,nu idealul. Asa vei intelege de ce exista oameni frumosi si oameni urati. Iubirea sau ura sunt miloacele alese de ei pentru a se exprima in lume. Mai este si categoria celor indecisi , cand una, cand alta si acestia sunt cu adevarat periculosi pentru semenii lor, pentru ca incearca sa posede iubirea si se trezesc ura, dupa care, se razbuna pe ceilalti pentru nereusita lor de ai poseda. Nu poti poseda o fiinta asa cum nu poti poseda aerul sau apa, iar cind incerci asta, vrei s- o oamori. A poseda este sinonim cu a omora. Oamenii nu pot fi omorati ca atare nici posedati. Daca ar cunoaste asta neoamenii nu s-ar mai stradui atat fara rost sa ne omoare. O boare de vant, un miros de floare poate atinge un om, dar acest privilegiu nu il au bolile si moartea, ura si posesiunea, controlul si nefericirea fara acceptarea sa. La multi ani tuturor fericitilor care aud asta cu ADN-ul lor, chiar daca nu stiu Ca Sunt fericiti. Multumesc anonim-ule universal ca mi-ai dat privilegiul de a exprima cele de mai sus;

    RăspundețiȘtergere