22 septembrie 2010

intrebare

Pentru care element prezent in perceptia noastra este evident valabila,  fara a putea fi contestata, cunoscuta afirmatie: "eu sunt cel ce sunt si in afara de mine nu exista nimic altceva"?

32 de comentarii:

  1. Absolut inseamna in acceptiunea sa originala, "liber de orice legatura"(constrangere, dependenta) Matematico-fizic exprimand, inseamna cu grade infinite de libertate de miscare. Noi nu percepem absolutul motiv pentru care nu consider raspunsul evident si de necomentat.Intrebarea are un raspuns extrem de vizibil si concret. Astept in continuare raspunsurile dvs.

    RăspundețiȘtergere
  2. Clar, vorba aia..
    Ne nastem singuri si... plecam singuri.

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu este raspunsul evidentei!Inocenta este creativa si perceptia clarificativa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Astept cu respect raspunsul vostru. Nu ganditi raspunsul, raspundeti spontan, fara teama de a pierde sau a nu castiga ceva. Multumesc miilor de raspunsuri nescrise din minte. A scrie face parte din autoexprimare, a exprima daor in "cap" este o exprimare doar pe jumatate, "jumatete de cap!!!".

    RăspundețiȘtergere
  5. Spiritul ?
    http://www.youtube.com/watch?v=J5JgCszfVto

    RăspundețiȘtergere
  6. Clipa de acum ? Prezentul ?

    RăspundețiȘtergere
  7. raspunsuri teoretice nu din perceptie, continuati sa raspundeti, facem brainstorming.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt si in afara de ceea sunt si fac nu exista altceva, decat consecinte ale actiunilor/faptelor mele.

    RăspundețiȘtergere
  9. christul spune asta sau constiinta la nivel perceptual

    RăspundețiȘtergere
  10. Raspunsul contine si consecintele, in afara de el nu exista nimic altceva; El spune asta si este evidenta, fara putinta de negare, afirmatia. Raspunsul se afla in perceptia noastra nu in gandirea abstracta. Continuam cercetarea. Singura referinta ar fi aceea ca se vede cu ochii.

    RăspundețiȘtergere
  11. banul - "eu sunt cel ce sunt si in afara de mine nu exista nimic altceva"
    asta este de "necontestat" ptr majoritatea..

    RăspundețiȘtergere
  12. Se reflecta in constiinta, banul este conditionarea constiintei si este evident continut,inclusiv majoritatea este continuta, eul sau sinele este de asemenea continut. Inca o data este perfect vizibil, si contine totul intr-o evidenta de necontestat.

    RăspundețiȘtergere
  13. si soarele si inreg universul este continut in aceasta sau acesta! Daca lipseste din perceptia noastra, perceptia nu este completa, intreaga. Dar nu lipseste, este prezent(a) in perceptia noastra comuna si contine totul. Nu apartine gandirii abstracte, conceptelor sai notiunilor, i-am dat un nume, i-am inchinat poezii si cantece! sa continuam cu explorarea perceptiei pentru a vedea continatorul a tot ce exista si a avea mirarea constientei sale de sine in exprimarea care face obiectul cautarii noastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dumnezeu, dragostea, iubirea

    RăspundețiȘtergere
  15. ganditi abstract in loc sa vedeti faptul; este ceva evident ,nu un concept ce poate naste controverse referitoare la continutul sau definitia, semnificatia sa. Se vede cu ochii si este evident pentru orice om care poate vedea cu ochii. La finalul acestei zile daca nu descoperiti am sa demasc evidenta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Imensitatea inconjuratoare sau altfel spus Infinitul. Infinitul nu are centru, sau oricare punct al infinitului este centrul sau.
    "Imensitate, iubirea mea
    Imensitate ,mareata stea,
    Imensitate dor nesfarsit,
    Ramai nestins"
    Perceptia imensitatii, simtamantul ei, este real si evident, iar afirmatia este de neconstentat ca-i apartine.Faptul ca se exprima, inseamna ca este vie si inteligenta.

    RăspundețiȘtergere
  17. Dar spuneai sa nu fie abstract.Ne-ai indus in eroare, caci simtamantul imensitatii nu este deloc real si evident. Mai ales din cauza materialismului care ne inconjoara si care ne face sa simtim ca totul este limitat, redus la materie. Este nevoie de un efort al mintii ca sa il putem percepe...

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna Gabriela. Nu poti vedea cu ochii imensitatea inconjuratoare? cum este abstracta? Doar trebuie sa o privesti. Este adevarat ca "simtamantul ei", il ai in comuniune cu ea, ceea ce nu este prea simplu daca nu o privim macar.Dar te asigur ca nu este abstract nici acest simtamant. In ceea ce priveste materialismul, este o captare si concentrare a atentiei pe "ambalaj", pe forma: dar sa te concentrezi pe ceea ce nu doresti , nu te poate obliga nimeni. Atentia neselectiva iti poate revela simtamantul imensitatii pentru ca ea nu alege ci este deschisa tuturor nivelelor fiintei tale. Totul este calitatea atentiei, nu exista nici o ingradire.

    RăspundețiȘtergere