08 octombrie 2019

obisnuinta

Este o rutina  manipulata  in grade diferite de generalizare a formelor ei..
Ex. bautul cafelei de dimineata cel putin , fumatul, mancatul,etc, etc, au grad ridicat de generalizare. Obisnuintele acopera durata intregii zile constiente a cetateanului; obisnuinte generalizate si obisnuinte invatate ca expertiza profesionala pentru care suntem platiti.  Obosnuinta ca orice rutina inseamna conformitate si este aproape imposibil de enumerat exhaustiv formele ei. In functie de gradul de generalizare sau raspandire unele sunt considerate traditii, altele vicii, altele exclusiviviste si diferentiaza grupurile mici de celelalte, altele gresite si altele binefacatoare . Rutina este incurajata si sustinuta , promovata si sugerata prin ceea ce denumim marcheting  ("pentru o viata sanatoasa trebuie sa beti cel putin 2 litri de apa pe zi"- exact cat  apa imbuteliata asigurand o certitudine si evaluare a vanzarilor de apa) si tot rutina nefolositoare unora este condamnata - aici este de remarcat ca orice interdictie de rutina este tot o promovare a ei; de ex, interdictia alcoolului in usa a avut efect invers in ceea ce priveste consumul; in schimb a generat fonduri imense neimpozabile economiei "negre" care au structurat o ierarhie financiara  " albita" ulteiror de beneficiarii ei.

Nu mi-am propus sa descriu obisnuintele ci doar sa relev sursele lor.   Rutina este abilitatea de baza a programatorilor; o rutina informatica expansioneaza in domeniul cineticii mecanice genrand lucruri si obiecte , productie automatizata, robotizata. Se aduce omului inviniurea inferioritatii sale in raport cu robotii si sunt lucratorii sau trepadusii umani inlocuiti de masinarii care,..., nu gresesc. In fapt ce inseamana a nu gresi? Evident a executa rutina exact asa cum a fost impusa , inseamna conformitatea executiei cu rutina programata. Oh!,  Mareata capacitate de a gresi , de a ma plictisi repede de orice rutina; tu imi protejezi identitatea umana, originea vie!.

Sunt martorul fara voie a puterii rutinelor considerate personale, cunoastere personala, abilitate si expertixa personala ,a puterii paersonei. Propriile rutine imi ocupa timpul si constat ca si spatiul vital!.
Si ce e rau in asta ?!; toata lumea e la fel din acest punct de vedere; fiecare atribut social este o rutina;  manipuleaza o rutina; o rutina automata sau corporalizta deja care pare sa-i dea o specificitate identitara si una din nevoia interesului.  Conformitate de buna voie si de nevoie! Unde este omul aici?!
Omul este cel care greseste si nu poate manipula corect nici o rutina; toti ne straduim dar nu reusim si nereusita este pedepsita fie prin izolare ,fie prin sanctiune financiara. Fiecare grup de indivizi care manipuleaza o rutina cu specificitate distincta are un paznic al acestei rutine, "seful". A fi profesionost inseamna a te conforma fidel regulilor ca rutine programatice stabilite in diferite domenii de fabricare psihologica si tehnologica. 

Rutina din minte si cea din fapte pare diferita dar ne inselam; este aceeasi rutina chiar daca formal diferita- rutina simbolurilor in oglinda rutinei faptelor. Corporatia planetara denumita 'lume' este corporatia aceleiasi rutine care infasoara si desfasoara toate formele ei asemenea unei pulsatii.

Asocierile nepotrivitee genereaza suferinte; asocierea omului cu rutina lumii este sursa suferintelor lui, sursa bolilor si batranetii, a degradarii  si disolutiei corporale a individualiatii .  Mie imi pare firesc sa se inatmple asa cand urmaresti stergerea oricarei individualitati, aplatizare, robotizare de masa a fiintelor umane, obtinerea de roboti biologici, biocalculatoare etc. In cazul asta "moartea"  ne mai salveaza inca pastrandu-ne in necunoscut identitatea originara dupa ce cea lumeasca si cunoscuta a fost stearsa in vederea robotizarii constiintei.  Adica sa vrei sa copiezi pe dumnezeu sau sa-i iei locul. Mitul luciferic sau anticristului , mitul negat sau presentat ca sperietoare pentru redirectionare corectiva conform rutina programataica dorita,  pare a fi prins contur si corp in lume transformand lumea in corporatia al carui sef/viziune este.

 Sant de ras sau de plans ca prostanac sau nebun? Evident este o jumatate de adevar ! Nu as putea fi constient de ea daca nu ar fi oglinda diferitului in care se reflecta. Cea tacuta,   ea oglinda  complet diferita de ce se reflecta. identitatea complet diferita de cea reflectata! Fara distinctia diferitului asemanator perceptie inteligenta nu este, claritate interioara, ba.


Am luat-o pe panta dramatismului fara sa relev comicul fara de care drama este inutila. "Fara umor se alege praful de tragedie"! Sau tragedia este praful/cenusa arderilor interioare ?! Fara focul launtric nici cuvantul evolutie/miscare nu ar contine dictionarul. O incremenire in rutine doar;  cuvantul repetitie ar fi asociat miscarii.;  Fara ca cineva sa o observe ar fi doar imaginatia orbului .Orb nu cel care nu vede este ci cel lipsit de intelegerea propriei perceptii implicit a lipsei acesteia.

Am experimentat diferite rutine/obisnuinte si ce sa vezi!? Funtie de rutina experimentata mi se schimba mediul social, starea psihologica, fiziologica si  chiar cea corporala, se schimbau modaliatile gandirii care ma bantuiau fara sa o cer si fara efort . In urma acestor experimentari pot afirma ca unde este beleaua poate fi si solutia la ea. De ex. modalitatile bolii , disfunctiei comportamentale sociale generalizate- obsesia puterii, dominatiei , controlului si importantei personale ce trebuieste demonstrata astfel- , disfunctie care planeaza asupra tuturtor celorlalte forme disfunctionale comportamentale regenerandu-le constant,  indiferent cum sunt denumite-  traditii cututmice culturale, folclor local sau american wei of life, stat de drept,  democratie, etc. sunt modalitati comportamentale mentale, psihologice, sociale tiranice gandite care prin repetitie au drept efect disolutia corporalitatii planetare umane sub aspectele ei perceptibile ca individualitati de sine statatoare, autoconducatoare. Nu are importanta carui din aceste modalitati generalizate  sunteti aserviti prin rutina obisnuinteleor fiecaruia. Si musulmanul, ortodoxul, etc, etc, milionarul sau homlesul, geniul si idiotul, avangardistul si retardatul, etc, etc, este asteptat sau condamnat la disolutia individualitatii sale in modalitattea gandirii acestei lumi este muritor, efemer. Ca sa salveze efemeritatea se ridica edificiile importantei personale in piatra sau beton armat, aur sau fier, sticla si alumniniu, etc, etc. Memorarea devine esentiala in combaterea efemeritatii , dar asta este tocmai sursa rutinei, obisnuintei, disolutiei. Cerc inchis, samanta este edificiul si edificiul genereaza semintele sale.

Acum cand sunt conmplet fara speranta referitor la cunoasterea memorata ca ar putea fi  hrana spirituala, in propria perceptie se releva confuzia generata de asocierea nepotrivita a fiintei umane cu o rutina mentala generalizata sau civilizatie. Rutina  care ar fi capabila sa-i demonstreze identitatatea prin reflectarea propriei incremeniri in aceeasi idee despre sine si aceeasi rutina a ideii. Imposibil de realizat un fals identitar in context planetar al fiintarii din moment ce miscarea naturii planetare complet diferita de rutina ideii despre generalizate  ca identitate , o reflecta  drept falsa.  Constienta distrugerilor este a distrugatorului, irationalul gandirii, iar fiinta umana este ratiunea creatiei, creatorul in creatia sa, biofera planetara si perceptia inteligenta a dinamicii evolutive, inoitoare cel putin regeneratoare/ vindecatoare  a viului..
...............................
..




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu