10 martie 2019

reflectari, corespondente

Cel ce cauta este ceea ce cauta! Nu poate gasi decat cand inceteaza cautarea!
"Mintea" fara trup cauta puterea; "trupul" fara minte cauta bogatia. Una fara celalalt cauta unde nu se gaseste ceea ce cauta si isi inchipuiesc ca au gasit.

Cand , in timpul in care 'mintea ' cauta putere, ea este  energie inconstienta, fara inteligenta precum este fara trup iresponsabila sau distructiva. In timpul in care trupul cauta bogatie, este bogatia inconstienta asemenea unui diamant care nu are contienta existentei sale. Doar dupa ce pierd ceea ce-si inchipuie ca sunt, vor recunoaste ce erau; amorfism si saracie.  Mintea-trup este  inteligenta-bogatie in care mintea este potentialul energiei inteligentei  trupului  si trupul expresia inteligentei mintii. Aceasta monada in functiune genereaza responsabilitatea actiunilor gandirii   ca raspunsuri tacute ale Intuitiei  in minte, una cu faptele din trup si ale trupului.

paranteze;
Femeile sunt considerate sexul frumos si deasemenea este recunoscuta capacitatea intuitiei lor superioara barbatilor. Dupa unele logici  de care nu tin cont femeile , barbatii trebuiesc doar sa fie "mai frumosi ca dracul", dar "potenti ca taurii", redusi la interesele perpetuarii speciei ca instrumente ale placerii, harigate biologice, purtatori de sperma.

In acest moment este bine sa relevam semnificatiile cuvintelor chiar daca sunt  subiective, neexhaustive. "Dracul' are semnificatia "iluziei', inselaciunii, autoinselarii sau inchipuirii sinelui, autohipnoza, comportament irational al gandirii prin manipularea minciunii, sau pseudoinformatiilor, stiri false, imagini false ale persoanelor, etc.

In acest contex al semnificatiilor,  'barbatul mai frumos ca dracul" ar insemna  mai frumos decat inchipurile lui, sau criteriilor lui de frumusete si astfel se releva intuitia feminina desavarsita prin care inobileaza barbatul dorit. Ce este gresit aici, misoginism; este interpretarea peiorativa a expresiei 'mai frumos ca dracul".  Frumusetea este esenta desavarsita de dincolo de conceptualizarile si modelarile, modele  ei gandite sau, de  dincolo de inselaciunile dracului stabilind nevoi si exigente.

In ceea ce priveste expresia "puternic ca un taur' , este recunoscuta semnificatia gandirii pragmatice sau faptelor in  fabulistica  "Taurului',  precum si a gandirii filosofice  ca simbolistica "Pasarii"  "Puternic ca taurul" inseamna in acest context, ca dorit este barbatul faptelor  prin care  dragoastea este facuta vizibila, nu barbatul vrajitor, manipulator al  excrocheriilor sentimentale care nu dureaza decat pana la defularea frustrarilor  cu care-si  confunda dorinta. Un cunoscut analizand momentul ejacularii spunea ca inainte ii venea sa-i pupe piciorele , iar dupa sa-i rupa picioarele si va asigur ca nimic nu-i facea cu adevarat placere decat excrocarea psihicului uman al inocentei, sau inselaciunea. Misogina este interpretarea expresiei care reduce barbatul la instrument biologic al placerii femeilor care adesea este inlocuit cu unul mecanic si nu-i mai ramane barbat decat prin valoarea spermei sale.

Acum intelegem intuitia femeii, de ce femeile   nu respecta interpretarile misogine ale expresiilor verbale. Ele  patrund dincolo de formalismul lor, aparent peiorativ,  perceptia lor este profunda pe cel putin patru nivele ale profunzimii care de obicei le face misterioase si de neinteles iar ce nu inteleg masculii condamna- ele aleg barbati frumosi impofida indicatiilor lui dracu..  Cei urati, deformati de lacomia frustrarii, urati precum precum faptele lor sunt, se pot amagi ca masina  vaneaza femei, adica cu iluzia si iluziile  femeii.  Implinire in relatii sau viata nu pot cunoaste, confunda dragostea cu posedarea.
Jnchidem parantezele.



Pentru femei si barbati de 8 martie:
Concluzia consideratiilor de pana acum : Intuitia e mama frumusetii si faptelor frumoase ale delicatetei, (femeia), precum cunosterea este tatal responsabilitatii si raspunderii (barbatul).

Femeia ca inteligenta este reflectata de starea psihologica si conditia fizica a barbatului iubit si inteligenta barbatului este rflectata transparent de starea psihologica si conditia fizica a femeii iubite Orice deformari corporale si psihologice ale barbatilor si femeilor aflati in relatii parteneriale de cuplu releva lipsa dragostei in acele cupluri; lipsa respectului si aprecierii reciproce, iar fatarnicia afirmatiilor asa numitelor "casatorii fericite" este evidenta. Doua pasari daca le legi nu mai pot zbura si in final mor; asta releva "legaturile sau tainele', vrajile  prin care se consfintesc  casatoriile si ce consecinte au. Numai doi oameni care se iubesc sunt casatoriti atat timp cat iubirea dainuie in relatia lor   Fara ipocrizie si teama de izolare si rerpimare, multe dureri ar disparea, suferinte inutile s-ar eradica. In adevar traim si in minciuna suferim..  Dogmele in iubire si dragoste nu pot conduce la ceva bun asemenea cum libertinajul arbitrarului si discretionarului exclusivit al bunului plac ca argument- la ceva bun/ frumos/armonios,  implinire in viata, nu conduce. Masura sau fractalul echilibriumului universal activ -ca bun simt se manifesta si este simtul dragostei.



De 8 martie oficial
Femeia si barbatul sunt calitati/esente ale Inteligentei universale corporalizate in monada OM a carei functie este umanul sau dragostea. Samanta/ esentele conteaza , ele contin formele ce vor creste hranite in energia inteligentei universale. Reducerea la sex a formelor este inselatoare. Sexul este functie  , nu forma . Sexul uman este functia umanului si isi  intrumenteaza ratiunea existentiala, atat ca organe sexuale feminine cat si masculine. "Neutru" poate fi asociat ca semnificatie potentialului , Insa sexualitatea este functia cinetica a potentialului,  instrumentata si organizata inteligent ca functie cocreativa a perenitatii  in corporalitatea organelor sexuale masculine Si feminine ,nu separat- adica  masculine Sau feminine. . Nu putem compara, descrie sau intelege sexualitatea umana cunoscand sexualitatea animala sau a bacteriilor, chimica, etc. asa cum nu putem intelege ce este un diamant studiind carbunele. Orice modele sunt potrivnice sexualitatii, in functiunea sex natura  face de ras gandirea.

Astazi invadeaza massmedia tot felul de pseudoinformatii, "filme educative" privitoare la sexualitate si  drepturile sexuale, reducand sexul la placere si defulare, masturbare si reducand dragostea la dependentele psihologice ale dreptului  proprietatii. Evident ca fiecare este liber sa-si consume vitalitatea prin orice exacerbari ale placeri doreste, este dreptul arbitrarului si discretionarului in libertate. E o falsa problema ingradirea placerii sau proprietatii si ceea ce este comic , este ca se doreste legalizarea lor,- adica ingradirea mijloacelor placerii si proprietatii, generalizarea exclusivista a cestor ingradiri.  Barbatul si femeia ca expresii biologice sunt armonii biunivoce in care predomina o calitate- femininul sau masculinul. Nici un barbat nu este numai barbat si nici o femeie numai femeie. Cele doua calitati universale sunt impreuna si orice barbat , fara interventii medicale, se poate transforma  in femeie si reciproca este valabila;

Ce determina transformarea este frustarea de a fi barbat sau femeie si incapacitatea de a patrunde inteligent semnificatia ratiunilor existentiale. Confucius (desi ma repet) spunea ca daca femeia nu e femeie si barbatul barbat- ratiuni existentiale asumate- acorduri  existentiale-degeaba sunt holdele bogate ca nu are cine sa le culeaga.
Mintea ca energie nu este barbat sau femeie, este neutra Fara ratiunea trupului sau , este minte moarta , minte fara trup sau fantoma, amintire, duh. Desigur ca o fantoma isi doreste ce nu are-un trup- si daca manipuleaza unul se poate nemultumi dorind pe celalalt. Mintea fantomatica e libera sa-l schimbe posedand alt sex -trup , sau sa-l transforme pe cel de un sex in cel de alt sex; dimineata femeie, seara barbat. Noi dam vina pe hormoni sau pe adn insa activitatea hormonala este efect sau instrument in a obtine ceva si medicina foloseste acest intermediar .

Evident ca toate revendicarile posibile pe tema sexualitatii  sunt ale unei minti fantomatice, fara trup, unui "dibuck' cum este denumit in cunoasterea rabinilor. Este o poveste in care un tanar intreaba rabinul de ce astazi nu se mai vorbeste despre dibuck. Rabinul ii spune ca astazi nimeni nu mai stie cum sa scape de sub dominatia lor (si evident dibuck-ii nu -si doresc asta) Dibuck-ii vorbesc despre ei ca despre altcineva , se considera impersonali, neutrii, ambisex sau indiferenti la sex. In cultura amerindiana este cunoscuta prezenta unui "parazit" cu comportamente asemanatoare. Se vorbeste de "lumea nevazuta" sub tirania careia se desfasoara evenimentele si soarta. In cultura  bastinasilor australieni este relevat de etnologi obiceiul "asteptarii sufletelor" cand bastinasii pe drum se opreau  sa astepte sa-i ajunga din urma sufletele care, in lumea nevazuta, se opreau sa studieze un amanunt, parfum sau altceva care le atragea atentia. In toate culturile pamantene exista informatiile lumii nevazute care ne intermediaza accesul la Dumnezeu; " pana la Dumnezeu te manaca sfintii". De ce sfinti? Pentru ca evident noi dam conotatii de superioritate ignorantei necunoscutului in manifestare. Noi sfintim ce ne-am dori , insa dorintele nu ne apartin prin drept divin sau creator ci doar faptele. Sfintim dorintele sau ce nu avem si ignoram denigrand faptele sau ce avem. (Oare a cui o fi ce avem ca fapte?! Le  impartim ca ne pricepem)

Am sa povestesc istoria uni om care avea o meserie banala dar care era recunoscut in poporul sau drept cel mai mare intelept. Intrebat cum a ajuns la intelepciune el raspunde insiruind ceea ce a facut la propiu in viata- nu era nimic extraordinar ca toate faptele fiecaruia. Nemultumiti de raspuns, la insistentele auditoriului  el a replicat- am spus ce am facut; asta am facut, asta am de spus. Povestea inteleptului  dupa moartea sa a fost reverberata sub formele  exacerbate ale unui extraordinar inexistent,  de aromele caruia trebuie sa se bucure orice erou  ca sa fie bagat in seama.




 A cultiva.

Nu inteleg de ce cultura agricola prost platita este considerata inferioara celei intelectuale a vorbelor exagerat de bine platita! Tot a cultiva este ,  cu rezultat sau cu cerinte  Se afirma ca daca un om cauta ceva care exista, este un om de stiinta iar daca un om cauta ceva ce nu exista este un speculant sau un credincios. Cultura vorbelor de astazi ma ingrozeste. Invadatoare ca si barbarii,  vorbele crude sau rafinate, vorbele mieroase sau demonizante, vorbele straine de limba poporului, la fel de nepasatoare de cultura vorbei din popor precum hotul de paguba furatului, cultura  vorbelor sarace de semnificatie , fara istorie si poveste, fara viata,  clisee,cultura vorbelor insiruite dinainte intr-o mecanica a premeditarilor ascunse din spatele lor, cultura limbajului prefabricat, premeditat, Oare ce roade vom culege in urma acestei cultvari?  Care va fi pretul cultivarii ?  Imi amintesc de "povestea vorbei P... a lui Creanga care oripila fatarniciile pudoarei..

Cultura vorbelor de astazi pune accentul pe dominatie si control, pe acumulare sau conservare. Este o cultura umana in campul cunoasterii, sau altceva se manifesta?. Controlul si dominatia este apanajul relatiei de folosire specifica interactiunii fiintei cu instrumentele, cu lucrurile. Expansiunea relatiei acesteia in domeniul interactiunii dintre fiinte poate fi apanajul inteligentei fiintelor? Evident ca este a acelei calitati a condensarii energiei ca ceea ce denumim mineral si interactiunii dintre corpurile sale.

Mineralul este o expresie a inteligentei si are ratiune functionala in armonia si ordinea universului . Eliberand inteligenta din mineral construim edificii artificiale, eliberam energii si le folosim dupa natura lor lipsita de constienta de sine  Oare duhul eliberat din lampa mineralului ne va omora?Intreaga tehnologie este creatia inteligentei condensate  a mineralului pentru care sentimentul este inexistent, nu-l poate intelege sau cunoaste Nu ma surprinde ca futurologii considera unul din viitorurile posibile ale sfarsitului omului si biologiei ca obsesie a unui sfasit -  urmarea   unei extirpari galactice a biologiei ca nivel evolutiv prin actiunea inteligentei artificiale pentru care, omul este vazut ca parazit sau virusul  logicii mecanice conditionate de determinism specifica artificialului ca rutinele lui "daca da, atunci..."; "daca nu, atunci..." , logica  linearitatii ; cum omul este sferosferic e considerat ilogic, inutil

Inteligenta fara trup sau care-l ignora este una incompleta , nu mai poate fi considerata inteligenta, iar inteligenta nu se face ,nu se fabrica nici nu se masoara. Este forta universala dar toate fortele universale impersonale  sunt pentru folosul omului, nu in folos propriu, Natura nu traieste pentru sine ci pentru om in ordinea ordinii universale a existentei. Omul care distruge echilibrul natural al universalului, exacerband aspecte particulare, sau tirania propriul eu  incercand sa domine plenitudinea , mediul sau bioexistential, declansand dezordini si genocidul lumilor plantelor si animalelor, lumii bacteriilort,armoniei chimice, etc, nu mai poate fi numit om ci o fantoma, un dibuck al iresponsabilitatii sau inconstientei  specifice regnului mineral, un bolovan care se inchipuie om si vrea sa perfectioneze omul mecanizandu-i digital trupul, tratandu-l ca pe o masina de piese de schimb sau care poate fi carpita  prin tehnologia proprie linearitatii logicii mecanice. In natura ce este defect nu se repara; regenerarea din samanta nepervertita  este. Ati observat ca semintele modificate genetic nu se pot reproduce ? Modificarile genetice produc in schimb eradicarea perenitatii plantelor ca urmare a atacului direct la sinele de sine statator  al armoniei si frumusetii plenitudinii pe care denumim Pamant.. Auziti va rog dincolo de cele scrise, pe cele nerostite inca si care folosesc stangaci scrisul si limbajul






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu