10 decembrie 2018

comunitatea

Comuniunea empatica conduce la percetia si reflectarea corporala a  acelorasi simtaminte, sentimente sau reactii emotionale, acelorasi idei .


 Exprimarea acestora prin doua canale sensibil diferite desi asemenea le formalizeaza exteriorizarea sensibil diferit si in aceasta situatie este dificil sa se recunoasca ca aceleasi in oglindirea reciproca. Este un joc de plus cu plus sau minus cu minus care se resping reciproc si pot produce conflicte inutile. De ex. teama printr-o femeie se exprima la limita prin plans iar la barbat prin manie, el striga la ea de ce plangi iar ea, de ce strigi la mine; niciunul nu recunoaste manifestarea fricii ca stare vaga, neconturata, amorfa, fara forma. In aceasta situatie se poarta un razboi inutil intre forme diferite ale acelorasi optiuni emotionale in aceleasi circumstante.

Evidentiez inutilitatatea oricarui conflict psihologic sau exteriorizat din moment ce se releva  ca un fel de autonegare , respingere de sine indiferent care aspect al sinelui  este in discutie, cel emotional, sentimental, gandit sau al aspiratiilor, sau de alta natura. Aceste aspecte aparent diferite ca modalitate a exprimarii sunt in evidenta forte la dispozitia fiintelor; daca se lupta intre ele se degradeaza reciproc si daca conlucreaza unitar sistemic ordonat evolueza pe nivele de ordine si energie superioare, fiinta evolueaza.

Acest fenomen natural al respingerii reciproce a fortelor de aceeasi natura, potential si cinetica cunoscut in fizica  magnetismului rational in tehnologie, se manifesta si in psihologia inconstientului (ignorantului) ca irationalitate comportamentala care obliga subiectivul sa evolueze in/ spre perceptia inteligenta. Este o informatie ignorata in mod obisnuit, 'fiecare in locul si in timpul sau". este si reflectarea revelatiei stiintifice  Edingurg-Einstei care afirma ca timpul nu este acelasi pentru toti , miscarea curgatoare a timpului. Aceste revelatii stiintifice si spirituale ne linistesc prin faptul ca nu suntem Sisifi ci de sine statatori cand percepem timpul/ loc si locul /timp individual sau subiectiv. Nu mai facem efortul vulgarizarii expresiei de sine pentru a fi in colective sau cardasii fugind de durerea izolarii sau pentru a fi singuri intr-o gramada de singuri. Nici nu se poate a gasi comuniune si comunitate altundeva decat in acelasi  timp/loc subiectiv al mai multor subiecti.

Abstracta pare exprimarea, sa vedem cum se manifesta prin exemplu in societate. Este cunoscut istoric conflictul discriminatoriu dintre negustori considerati o casta inferioara si luptatori. Sursa competitiei si conflictelor era evidenta faptului ca negustorii/ boierii urmareau un profit personal meschin, comoditatea bunului trai, pe cand luptatotii erau motivati de un indeal inalt, maret,  in slujba caruia nu ezitau sa-si daruiasca viata protejand comunitatile lor culturale sau nationale. Toti cei care au ramas in memorie ca "oameni mari" fac parte din casta luptatorilor in slujba celorlalti, ei nu au trait doar pentru sine ci isi daruiau sinele pe altarul comuniunii aspiratiilor celor mai inalte. Nu conteaza pozitia in ierarhia sociala, regi sau paria puteau fi  in comuniunea maretul ideal slujit

 Alt exemplu este cel al repetatei tradari a boierilor a domnitorilor inscaunati in tarile valahe (oare de la Valhala  vine cuvantul?) motivata de pragmatisnul intereselor negustoresti care nu aveau nimic in comun cu toi membrii unei societati primitive sau nu. Orice tarie sau putere personala este pusa de luptatori in slujba comunitatii ideatice, pe cand negustorii doar in slujba bunului lor trai si comoditatii care-si bate joc de carne.

Aceste comportamente si mentalitati ca structura gandita diferite intra in conflict cand nu isi recunosc timpul si locul propriu. In fapt nu sunt si nici nu au fost vreodata  in acelasi timp si loc si credintele nesustinite de ratiune/ stiinta  se releva superstitii si nebunie manifestata prin conflict.

Alt exemplu, un barbat/femeie doreste o femeie/barbat si orice eforturi ar face pentru a poseda/avea , orice interese i-ar pune impreuna , nu pot obiectiva si conserva dorinta resoectiva. Divortul este manifestarea lipsei de la inceput a comuniunii spatio/temporale a celor doi, nu sunt in acelasi loc si spatiu decat in dorinta si inchipuirea lor. Sentimentul dureros al izolarii este expresia gresitei pozitionari spatio/temporale subiective. Nu ne constientizam timpul/ loc in care ne aflam in imensitatea inconjuratoare.

 Confuzia temporala  (amestecul timpilor incongruenti) este mai daunatoare decat orice exces.

Sa mai relevam o evidenta comportamentala a acestui amestec sau devalmaseala temporala. Ma voi referi doar la cultura spatiului etnogeografic  istoric; In cultura oficiala si credinta lor cetatenii sunt in marea lor majoritate crestini. Ce semnificatie are cuvantul/ atributul acesta? Asa cum se afirma Domnul sau legea existentei lor este Cristos, lege are semnificatia de acord colectiv sustinut fara opozitie care ordoneaza si guverneaza existenta fiecarui crestin si comunitatii lor. Legea este si nucleul acelei comunitati care prin forta sa magnetica, gravitationala tine in acelasi loc/ timp structura ei. Insa daca recunoastem legea lui Cristos, (nu mai revin asupra coordonatelor comportamentale din lege ca instructiuni de aplicare), constatam uimiti (cel putin eu) ca ea nu functioneaza in comunitatea oficializata a crestinilor .Cercetand sa descoperim care lege/domn functioneaza am dat peste Moise/ legea talionului. Cele doua structuri organizatorice legiferate de Domniile lor sunt cunoscute sub forma scriptica a celor doua testamente  din biblie; vechiul testament al lui Moise si noul testament al lui Cristos. Nu este o judecata de bine sau rau ,de inferior /superior,  etc, este o constatare nu o judecata inutila de altfel pentru ca ambele testamente ordoneaza coeziv structuri sociale. Legea lui Moise a guvernat si sustinut civilizatii intregi mii de ani la un loc/timp intr-o ordine de un anumit nivel fara de care salbaticia barbarismului si haosul libertinajului irationalitatii ar fi invadat societatea.; merita intreaga consideratie , cinste si recunoastinta. Ceea ce relev este incongruenta temporala intre afirmatia credintelor si fapte - fapte care sunt adevarul credintei fiecaruia si  releva timpul/loc in care fiecare isi gaseste sau poate gasi comunitatea

 Fiecare vrea sa afle "Cine este el?" dar nu-si observa comportamentul care releva "Ce este el". Cine este el e doar treaba lui si a lui Dumnezeu * Insa "ce este el/eu" , este si treaba celorlalti semeni si a lui Ce este, este relevat prin comportament si valorile slujite in existenta faptelor sale care-l definesc in constienta semenilor lui, in comunitate ca functiune si ratiune existentiala.  Astfel "ce este", este aspectul util al existentei subiective, iar "cine este" , este aspectul subtil, misterios, intim.

 Cred ca exemplele au diminuat  impresia abstractului greu de intels a exprimarile sintetice de mai sus.

Exista ordine si armonie incomensurabila in plenitudinea si frumusetea naturii planetei noastre Geea. Geea ca entitate universala feminina este receptivitatea insasi, sensibilitatea perceptiva a inteligentei sale exclude orice inselaciuni sau manipulari ale perceptiei . Aceasta calitate a universalui pe care-l exprima corporal planeta face imposibila situatia in care viata de sine statatoare planetara cunoscuta ca biosfera  sa poata fi subiect de negociere negustoreasca cu entitati extraterestre, fie invidioase si calomniatoare, demonizatoare la adresa intelectului sau , fie nevoiase prin nivelul lor de ordine sau evolutie intrerupta pin diferite accidente ale relelor intentii luate de bune.

Ceea ce produce conflictul in sanul intelectului gandit  sau gandirii  ( care reprezinta imaginea sau haina/ inchipuirea gandita si efemera ca intelect individual sau paersona din gandire)  este bulversarea temporala, modul in care percepem si concepem timpul.

 Timpul care pare o notiune abstracta si conditionala in opozitie cu spatiul care pare concret si dimensional, ofertant.
Bineinteles ca ma refer la timpul viu, subiectiv, nu la ceas si numaratori. Perceptia unui "spartiu viu" ne este usor accesibila, insa perceptia unui "timp viu" ne-a fost ascunsa. Aceasta secretizare , ocultare, a avut consecinte dintre cele mai nocive generand haos si degradare in campul constiintei cu un anumit scop.

Timpul viu se diferentiaza prin viteza gandului, diferiti timpi -diferite viteze ale gandului. Cu cat timpul este mai viu cu atat viteza lui creste, adica  se comprima, spatiul se dilata. Stiinta cunoaste marele efort universal al stelelor pentru comprimarea energiei universale ca substante in tabelui lui Mendeleev; insa este in pasul descoperirii comprimarii energiei universului nu numai ca substante/ spatii elementare,  caramizi universale, ci si ca timpi elementari, caramizi ale constiintei universale.

Revenind cu piciorele pe pamantul istoric de pe cel viu, ceea ce relev spre explorare este perceptia subiectiva conform careia comuniunea reala nu este decat manifestarea timpului/spatiu in miscare biunivoca asemenea undei electromagnetice din fizica  luminii.
Prietenia este relevarea faptului ca daca nu te gasesti in acelasi timp (reprezentat formal de varsta) , natural nu legi prietenii reale, comuniuni subiective, intime. Desi spatiul planetar permite prezenta diferitilor timp in campul sau, individual existam dor in timpul si in locul fiecaruia in parte. Inainte de a stabili relatii sau psihodependente este bine sa exploram timpul in care se afla celalalt dorit ca partener.

Un aspect evident este si deplasarea in timp a constientei individualizate ; insa nu poate subiectul pastra un nivel temporal daca nu are si nivelul vitezei de gandire congruent cu acel nivel sau timp. Doar faptele sale il pot conduce sau ridica la nivelul timp ( energie/viteza/gand) in care se afla partenerul dorit . Lumea ar fi mai frumoasa si un mediu proprice evolutiei spre indvidualizare si universalizare  a constientelor pentru imlinirea si evolutia constiintei planetare, daca fiecare barbat si femeie ar gasi partenerul sau de timp viu. Ar disparea ritualuri hilare de unire sau despartire a ceea ce nu a fost unit, suferinte inutile legate de izolarea temporala sau pierderea timpului propriu si dorul de sine, ratacirea temporala. Putem recunoaste prin simturi timpul subiectiv Cand simtim invaziune sau atractie din partea cuiva sau o tinere fina de distanta ca simtaminte reflecta interactiuni temporale . Cum tu nu vrei sa-ti invadezi timpul in care te afli poti intelege semnificatiile simtamintelor respective. Paradoxul este ca un nivel temporal inalt functioneaza ca un magnet pentru nivele de dedesupt care vor sa-l invadeze si astfel se produc bulversari, dependente si suferinte.

 Ceea ce nu este in acelasi  timp cu tine (nu are relevanta care loc si timp), nu-ti apartine , nu ai interconectare fiintiala si vei da nastere la legaturi si dependente psihologice care-ti vor face un chin relationarea. "Locul" e mai putin relevant in relatia parteneriala barbat-femeie pentru ca in timpul comprimat locul este imensitate.  Cand esti in iubire nu are relevanta distanta de ceea ce iubesti. Cand nu esti in iubire ci doar in dorinta de a fi iubit (pasiune arzatoare din moment ce te mistuie la propriu) distanta este extrem de relevanta, vrei sa o anulezi, dar numai comprimand timpul   o poti face, in nici un caz prin compresiune  corporala cu partenerul. Ce nu este al tau nu poti pastra si conserva sau domina, iar ceea ce este al tau nu poti pierde oricat ai refuza

Amestecul temporal produce legaturi si dependente intre fiinte si lucruri lipsite de interconectare; este ca si cum ai dori sa intregesti  fragmente prin lipire; lipiturile nu stabilesc intregimi naturale -sau comuniuni. Doar aparente fortate,  degradante si dureroase in campul constientei prin amagirea/inselaciunea aparentelor/ ocultarea faptului, la care este supusa fiinta.

Ca sa exemplific din viata consideratiile de mai sus, povestesc durerea unui prieten la varsta adolescentei care contrar stradaniilor sale neinduplecate de a se apropia de o fata pe care o iubea in taina a reusit sa o indeparteze dezamagind-o ca si coleg in primul rand. Nu intelegeaa de ce. L-am intrebat ce facea sa o cucereasca si mi-a povestit toate manifestarile infantilismului pueril prin care vrem ca masculi sa dovedim ca suntem maturi-bautura, tigari, incalcarea interdictiilor colectivel, facea pe puternicul si pe grozavul umilind pe ceilalti cu banii sau masina  crezand ca un barbat puternic si macho este visul respectivei fete. L-am intrebat daca fata bea si se imbata si ea, fuma ce fuma el, etc   Imi povesti ca avea un comportament  matur, decent si de bun simt, etc prin care releva evident ca timpul in care se afla fata respectiva era "in viitor" pentru flacaul cel naravas ramas pe imasurile gandirii cobanilor copilariei sale. A inteles exact ca daca vroia parteneriat cu fata respectiva el trebuia sa s,chimbe atitudinea si comportamentul "sa se mute in acelasi timp viu cu ea". Dupa aceea va vedea ce se va mai intampla caci dragostea cu de-a sila ete viol.

Intr-un spatiu timp de anumita calitate energetica si comportamentala, nivel de ordine si acorduri, nu pot exista foarte multe entitati umane si astfel intelegem de ce cu adevarat comuninatile reale au putini membri. Cu cat nr membrilor creste direct proportional creste si bulversarile temporale si conflictele interne. Astfel team-bildingul este o modalitate (daca este si dublata de inteligenta si lipsa timpului negustoriei care nu are nivelul respectiv al timpului comunitatii) prin care am putea identifica  cetateni ai aceluiasi timp viu. Ca si stiinta fizicii care este  folosita pentru arme si explozive, stiinta team-bildingului este folosita pentru a inhama cu hamuri poleite cu promisiuni la carute straine grupuri de cetateni turmentati in constiinta lor , platiti cu exaltarile emotionale ale bagatului in seama si placerile gadilatului pe guse..


.


.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu