25 noiembrie 2018

de la ezoterism la exoterism

Noua pasi din infinit
Din universal in particular este miscarea dinspre "cer" catre "pamant", numerologic, de la simbolistica ezoterica a numarului noua catre simbolistica numarul doi. (nr. 1 si nr. 10, prin simbolistica lor, transced si ezoterismul si exoterismul cuvantului)   Relevez trei pasi, doi in intimitate si unul public, au fost parcursi: in 1989 (numerologic 9- mister-magie)  de Craciun , in 1996 (numerologic 7- victoria) si 2018 (numerologic doi- unitatea opusurilor; ce e sus este si jos de feluri diferite).

Primul pas prin sincronicitatea sa cu Craciunul este accesibil intelegerii- nasterea/ renasterea constiintei universalului Cristos in inimile unei populatii, de aceasta data un Cristos colectiv prin multiplicarea semintelor plantate cu doua mii de ani in urma ( multiplicare naturala). Imi amintesc cum in acea perioada aparusera mai multi care se recunosteau Cristosi adaugand numelui lor numele semanatorului si foarte multi  se manifestau ca atare in intimitatea lor; l-au dat jos de pe cruce pe cel viu. Pasul urmator 1996 (7) este cunoscut intr-un cerc restrans de participanti  - Bucurestiul este declarat Noul Ierusalim (dupa modelul Constantinopol - Noua Roma) si este asociat victoriei primului impuls sau pas. Al treilea eveniment exoteric este cel al materializarii unui vis secular "Sfintirea unei catedrale a neamului" mantuit de Cristos, catedrala Noului Ierusalim.

Speculatie, poveste , dorinta sau mit?

 Doar inima fiecaruia poate raspunde fiecaruia daca nu e gol. Puterea comunicarii va apartine. Traiti in ascuns, ascunsi  constientei sau indrazniti sa va eliberati energiile cocreatoare. Nu intamplator se povestesc miturile creatiei si nu teoriile creatiei. Faptele nu sunt teorii ci evidente.. Mitul este ecoul creatiei iar teoriile doar posibilitati, virtuale inca, ce necesita verificari si aprobari ( pana se aproba isi inceteaza existenta si apar alte explicatii posibile ale fenomenelor naturale ale constiintei)   :)!   Misterul a ceea ce suntem doar inima fiecaruia este.

In jurul focului launtric lupii hamesiti incep sa urle, trepadusii lor sa topaie pe tastaturi; dar de foc nu se pot atinge;  caldura sufletului omenesc nu-i poate incalzi si-i ingrozeste dogoarea Lui. Ceea ce a fost implinit nu mai poate fi stopat prin contestare. Precum Trecutul, este intangibil. Simbolul strabate infinitul timpului, nu are opus. Ratiunea nu este  mecanica sau temporala, conditionata tehnologic.  Dupa cum Einstein releva socand si Edinburg certifica prin experienta, timpul nu este acelasi pentru fiecare. Miscarea spiralata face ca sa nu se repete sub aceleasi forme in acelasi loc desi mirabila samanta este aceeasi. Este asemenea unui Nexus care baleiaza intreaga planeta sustinand si inoind/ regenerand  pulsatia vietii planetare; fiecare impuls isi are propria istorie, propriul timp . Fiecare se exprima in locul/timpul sau, reimpulsionand sau/si conservand impulsul  initial .

Consideratiile mele "de dupa" pot fi irelevante, insa faptele reelevate sunt dincolo de consideratiile noastre de relevanta sau irelevanta prin simbolistica universala a verbului/ miscarii si reverberatiei in constiinta.

5 comentarii:

  1. poetii neamului modeleaza viitorul:
    Mihai Eminescu- 1872- din Memento Mori:

    Dar mai stii?... N-auzim noaptea armonia din pleiade?
    Stim de nu traim pe-o lume, ce pe nesimtite cade?
    Oceanele-nfinirei o cantare-mi par c-ascult,
    nu simtim lumea patrunsa de-o durere lunga vana?
    Poate-urmeaza- arfe-antice suspinare aeriana,
    Poate ca in vai de caos ne-am pierdut de mult...demult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sau ghicit-ati vreodata, ce scoate un mandru soare,
    Cand c-o raza de gandire tine lumi ca sa nu zboare,
    Sa nu piarda a lor carare, sa nu cada -n infinit?
    Zvarcolindu-se alarga turburate si rebele
    Si sa franga ar vea puterea ce le farmaca pe ele
    Si s-alerge-ar vrea in caos de-unde turburi au iesit.

    Vesnicia cea batrana, ea la lumi privea uimita.
    Mii de ani cugeta-n minte la enigma incalcita
    Care spatiul i-o prezinta cu-a lui lumi si cu-a lui legi;
    Si din secoli ce trecura ea s-apuca sa adune
    Toata viata si puterea, sucul tot de-ntelepciune
    Si sa puna sa zideasca-un urias popor de regi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Am omis sa pun ghilimele dar cred ca este evident continuarea versurilor eminesciene si nu propriile versuri. Mai constat ca anul 1872 ,numerologic are semnificatia lui 9 a magiei si indraznelii.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Leul Ierusalimului" a ajuns la Bucuresti. Dupa cum se afirma la festivitatea instalarii "asta e un lucru mare" fara sa se specifice de ce.

    RăspundețiȘtergere