04 mai 2015

sustinere emisiune "pentru minte, suflet si farfurie"

In emisiunea Rodiei este greu de intuit "partea ascunsa a aizbergului"; Mi-am propus sa dezvalui putin din "bucataria ei",  din viziunea si suportul actiunii ca atare.

O prima observatie.Acesta actiune  reprezinta “o opera filantropica”, nu are de a face cu vreun misticism dogmatic sau misionar, ci este o responsabilitate in fata provocarilor cu care omenirea se confrunta  si care se reflecta in criza generalizata a sistemului izvorata  din neincredre,  chimia pesimismului legat  de incapacitatea sa de a-si onora promosiunile bunastarii omenirii ca intregime. Un nou impuls se naste in omenire prin constienta care conecteaza toate formele de viata captata  in plexul solar, extinzand astfel Simtul Sinelui Uman pentru a include o realitate mult mai cuprinzatoare. A te inscrie si a ne inscrie in trendul inoitor al viitorului naturii si proceselor sale, este “un act de bun simt” si o actiune individuala  deschisa colaborarii intr-o  echipa functionala in sustinerea ei, fara intaietatea interesului strict personal,  ci comunitar.

Alta observatie este aceea ca tot ce este,  este hranit prin gandul si fapta fiecaruia,  o astfel de actiune ‘a farfuriei” accesibila tuturor prin simplitatea ei informationala si faptica, pune o caramida la edificiul umanitatii pe fundatie  noua, fundatia  constiintei comuniunii existentiale, realitatea functionala a oricarei intregimi care elimina disonanta separarii si chimia pesimismului.  Toate analizele  futurologiei si prognozele nu ne bucura. Faptele  noastre pot transcede “prognozele dezastrelor”.
O astfel de intentie poate atrage resursele si calitatea lor  si se autocorecteaza pe parcursul desfasurarii ei. Este deschisa oricaror forme expressive si  de actiune, este un camp pentru angajare si contributii personale, de responsabilitate pe care-l puteti cultiva prin sustinere individuala.

A treia observatie este legata de ignoranta care bantuie mintile  si  care implica a promova informatii si limbaje communicative  ‘la moda’ sau accesibile , care starnesc interesul tocmai prin neintelegerea semnificatiilor lor. Deci nu putem aborda strict limbajul rational ci un limbaj emotional ( care tine cont de puternica natura emotionala a omenirii) cu semnificatiile miticii sociale collective  care implica autoritati imaginare  dar care motiveaza interesul si actiunea- pacalim pacaleala.. Limbajul si tematicile sunt abordate holistic,  ca sa evitam nasterea vreunui “model optim de urmat’ care sa inlocuiasca rutinele cu altele.   Este implicata o informatie interdisciplinara stiintifica si psihologica, care poate parea la suprafata haotica dar care are impactul procesarii experientelor trecutului si extragerii  “Vinului’ din boabele  "invalurilor din constiinte", a "buclelor timpului psihologic".

Viziunea “...pentru minte, suflet si farfurie”
Circumstanta care implica si explica necesitatea emisiunii

Prin intermediul mostenirii noastre culturale, oricare ar fi ea, suntem  cu totii imbibati cu mituri, povesti si arhetipuri de care avem nevoie pentru ca , in cele din urma, sa transcedem propriile drame emotionale. Aceste mituri, povesti, tipare ,sau dezvoltat din insasi structura propriului AND, motiv pentru care aceleasi tipare ies la iveala continuu dealungul istoriei, indiferent de cultura, sau chiar gradul de izolare culturala. Povestile ne trec prin perioade intunecate, de tranzitie, ca in cele din urma, sa ajungem la stari transcendente de constiinta. Fiecare personaj din mituri reprezinta un aspect din psihicul lumii si fiecare situatie prin care  el trece, face parte din evolutia noastra genetica si spirituala.  Toate acestea sunt importante astazi, in mod deosebit,  deoarece  trecem printr-un fel de test mitic ca specie- si probabil este pentru prima data cand se intampla asta . Cei care au discernamant, stiu ca  aceasta faza a istoriei noastre, trebuie si va duce la un salt transcendent in contiinta, indiferent de interpretarile noastre subiective ale culturii bazate pe frica si vinovatie  in care traim.

Certificari stiintifice care deschid calea actiunii rationale constiente

Din memoria ancestrala si incapacitatea noastra de a gasi sau crea armonia sociala, izvoraste la nivel inconstient un urias pessimism. Nu mai credem in mod colectiv ca ne putem depasi propria natura si ca putem crea o lume cu adevarat armoniosa ,  o civilizatie a armoniei si bunastarii tuturor. Istoria ne confera dovezi convingatoare in acest sens. Pesimismul izvoraste direct din genele noastre deaorece, in mod socant , este intemeiat pe baze corecte - nu ne putem depasi propia natura. Doar natura ne poate depasi- ceea ce se intampla chiar acum  Natura ca intreg, a invatat si ascultat experienta sa trecuta si prin noi ea va creea uriasul salt necesar pentru a ne elibera dintr-o retea din care nu mai avem nici o speranta de scapare. Natura va crea o umanitate in care arta ascultarii nu va trebui sa concureze cu forta bruta a dorintei. Aceasta transformare din nivelul ‘semnaturii’ condonilor cunoscuti sub numele de “Inelul purificarii’ este certificata de multe dovezi stiintifice care leaga aminoacidul glutamina de functiile si disfunctiile intestinului Putem face o conexiune intre eficienta in care fiintele umane proceseaza trecutul si experientele lui si modul in care corpul nostru elimina reziduurile.
Disonanta pesimismului se naste din incapacitatea noastra de a procesa experientele trecutului.si elibera toxicitatea emotionala  Auzim disonanta pe care o creem, dar nu o ascultam, intrucat nu suntem capabili sa ascultam dilema globala. Acesta este motivul pentru care  programam directia viitoare ca specie,  ca pe un viitor al divizarii.  Fara a asculta problema reala, toate actiunile noastre creeaza divizare in societate. A invata sa ascultam problema,  inseamna a avea, sau capata, discernamat in actiune. Discernamantul comuniunii existentiale sociale si planetare ca intreg,  este sursa entuziasmului si impulsului creativ inoitor in omenire.

Actiunea emisiunii "pentru minte, suflet si farfurie”

Certificarea stiintifica a relatiei direct proportionale dintre: curatarea psihologica de rezidurile informationale emotionale ale  experientelor trecute  (prin procesarea lor nascuta din ascultarea problematicii relevate de acestea) si capacitatea de curatare a corpului de rezidurile functionarii sale , ne deschide calea unui binom prin care cele doua procese se pot sustine reciproc asemenea “a doua maini care se spala una pe cealalta” . Fiecare in parte, doar prin sine, nu se poate autocorecta si separate sustin doar acelasi tipar autodistructiv obisnuit.
Obiectivul emisiunii : In aceasta constienta, ne propunem ca prin informatii legate de “calitatea si cantitatea farfuriei”, relevand si dimensunile ei energetice reprezentate de frecventele, informatia culorilor si interactiunii lor cu psihismul persoanei , ne propunem   sa crestem capacitatea corpului social de a elimina toxine si reziduuri  prin:
- odata, prin descresterea nivelului de asimilare inconstienta a lor si astfel,  implicit, cresterea vitezei de descongestionare a reziduurilor cantitative corporale, sa amplificam capacitatea corpului uman de eliminare a lor;
-a doua oara,   pe cale de consecinta,  acest process se va reverbera direct proportional in cresterea capacitatii psihologice de procesare a experientelor emotionale ale trecutului  si descongestionarea psihica implicita acestui process. Ne reamintim  raportul de 4 intre nr. de batai ale inimii si nr de respiratii care  ne permite sa controlam bataile inimii controland pur si simplu ritmul respiratiei; Asemanator, folosim relatia proprotionala dintre curatirea corporala de reziduuri, in care intestinul prin aminoacidul glutamina, joaca rolul principal si curatirea psihologica de nebunia serioasa a chimiei pesimismului global, ca actiune rationala a discernamantului inteligentei umane. .
-a treia oara , valorizand stiinta-arta ascultarii cu fiinta noastra profunda, sau "vindecatorul launtric care asculta".

 Emisiunea se deruleaza  la “Nasul Tv - unica televiziune libera”. In libertate se poate exprima constiinta comuniunii existentiale, din care se naste dragostea fata de oameni si compasiunea in fata blocajelor emotionale ale tiparelor fricii si vinovatiei, prin care trec, parasindu-le astazi.
Emisiunea nu are nici un suport financiar din partea tv-ziunii, nu exista sponsori  sau publicitati. Pana acum s-a putut desfasura desfasora prin sustinerea venita din partea prietenilor Rodiei, din C.Lung, Barlad, Timisoara, V Dornei,  si copiiilor. Asa cum aminteam este o actiune "pro bono", care poate implica o echipa in realizare si sustinere, un  camp de angajare personala si responsabilitate. Este bine venit oricine doreste, in viziunea si misiunea enuntata, sa participe la realizarea ei in termenii noii culturi ai comunicarii creative. Unica institutie vie este omul, fiecare dintre voi. A sustine institutiile traditionale, insemna a sustine trecutul si rutina lui, reteaua suferintei, din care natura ne elibereaza chiar acum prin faptele noastre in acord cu ea. Teoriile nu formeaza comunitati, doar faptele din libertate  si dragoste o fac.
Pentru cine poate si doreste sa doneze  "un leu pentru Ateneu", in cazul de fata "pentru minte, suflet si farfurie", emisiunea unde nu se vinde ceva, o poate face in contul : RO53 RZBR 00000 6000 4737113 RAIFFEISEN, Titular cont: Tilianu Mariana, Agentia Mosilor, Raiffeisen.


                                                                                                                    








Un comentariu:

  1. Nu exista nici o lege naturala care sa ne oblige la a face donatii, iar o donatie nici nu poate exista din vreo obligatie! Stiu insa ca, se vor gasi si oameni care sa germineze noi celule ale unei altfel de "lumi", cladita pe alte relatii ca fundatie si vor considera demn sa doneze si sustina astfel din prea plinul lor "firavele inmuguriri" ce strabat coaja grosa si ridigizata peste iarna a "arborelui vietii" n care, ratacirea personala ne-a facut pe fiecare sa sustinem (prin a dona inconstient), intreaga structura oprimatoare a fiintei..., germinarea, acum, va apartine...

    RăspundețiȘtergere