11 ianuarie 2013

intrebare

Verificati hotararile voastre prin efectul lor ?
Rememorand  pierdut in neagra confuzie a superficialitatilor si inutilitatilor de tot felul am trait perceptia adevaratului dialog tacut, as spune mut, interior. Cand ma cufund in gandire si acolo ma ratacesc in bigotismul formelor,diferite dar la fel, al cercurilor vicioase ale gandirii, la sfarsitul caror framantari nu iese nimic clar la suprafata, nici o solutie, nici o poteca, nici un raspuns, imi este clar, m-am izolat de tot ce este infasurandu-ma si incurcandu-ma in griji si nevoi pana nu mai vad si nu mai aud ceva. Doar neputinta si inutilitatea existentei mai razbat prin, sau sunt, aceste infasurari in fesele gandirii care sufoca. Dar se intampla ca in loc de framantarea aluatului din stanca dura a mintii sa iau hotarari, nu sa le caut. Dar se intampla ca sa percep un raspuns fin la aceste hotarari, cineva imi raspunde si raspunsul este cat se poate de edificator pentru bunatatea sau prostia deciziilor luate. Hotararile sunt mute si raspunsurile la fel, dar cat se poate de clare. Cat de surd am fost atata amar de vreme pierduta, cat de chior. Noi existam in relatie, suntem relatia. La ce fel de raspuns ma refer?

3 comentarii:

  1. La raspunsul trupului.

    GyL
    :|

    RăspundețiȘtergere
  2. floricica depinde de soare iar soarele depinde de floricica.
    Intamplator sau nu, astazi mi-a venit un raspuns, libertatea inseamna non-atasament, sau independent de orice altceva. Exista oare asa ceva ? Poate in absolut, dar acolo, nu exista relationare. Deci nu exista cunoastere, si nici experienta.

    Am ajuns in acelasi punct Vio... eu sunt relatia.. Noi suntem relatia. Si totusi, relatia in-forme-eaza pe eu. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Raspunsul este acelasi desi exprimat in forme diferite. Bucuria de a fi auzit-simtiti implicatiile!?!!?
    Cuvantul "absolut" are semnificatia originala de "fara legaturi",adica liber, sau cu infinite grade de libertate de miscare, se misca in toate directiile, emanatie sferica, sferosfera, de sine statator. Pamantul este de sine statator; Lumina emanata de pamant atinge absolutul (este o radiatie sferica a sferosferei sale)atinge universul dar universul nu-l poate atinge.

    RăspundețiȘtergere