14 ianuarie 2013

cerere

Cunosc cat de usor este sa urmarim un model mai ales cand este in numele unui ideal inalt sau promite implinirea viselor si a nevoilor personale mai usor, mai repede,  mai mult.
Dar acesta modalitate veche de cand lumea cade din rai nu a dus "nicaieri" adica la situatia sociala de azi, inechitabila si polarizata excesiv, dizarmonica, conflictuala.  Asa cum laitmotivul blogului isi canta refrenul de a nu oferi modele de urmat sau necesitati de asigurat articolele s-au ferit sa spuna domunului ce sau cum sa faca si stiu ca asta descurajeaza lenesii care cauta metode si cai de urmat ignorand astfel propria creativitate si propriul potential de perceptie si exprimare.. Intrebrarea stimuleaza gandirea proprie fara "cum sa gandesti model" si starneste explorari si reelevari proprii. Desi fluxul perceptiei este greu de descris exact si asta face sa abuzam de explicatiile evidentelor percepute importanta este propria explorare individuala singura care conteaza este perceptia fiecaruia modelata sau nu de conceptiile sale. Desigur ca ceea ce este de explorat la inceput este propria viziune si propriile conceptii,( daca sunt proprii) adica ceea ce credem ca cunoastem, cunoscutul si rutina lui. Din putinele comentarii pe blog cu care m-ati rasplatit am identificat cel putin cativa exploratori serriosi care au plecat de undeva si au intrat in profunzimikle secretelor propriilor perceptii. Cererea mea are doua parti: prima parte este sa-mi raspundeti la intrebarea daca are vreun rost sa mai continui din moment ce  ati pornit pe propriul drum. A doua parte a cererii este daca puteti sa-mi impartasiti si mie din revelatiile voatre, cateva comentarii legate sau nu de subiectele abordate .Multumesc!

18 comentarii:

  1. Prima parte:
    Gandul la sa nu mai scrii blog ma intristat. Dar fa ce crezi de cuviinta :) M-a bucurat faptul ca ai propus meditatia pentru dizolvarea cdi. Si m-a bucurat si mai mult faptul ca am meditat (scriu la trecut pentru ca ieri si astazi nu am meditat la dizolvarea cdi). Si nu simt implicatiile bucuriei de a fi auzit. Le traiesc :)) (mai mult sau mai putin constient; si pana sa citesc pe blog cuvintele "bucuria de a fi auzit" si pana sa scriu randurile acestea nu ma gandisem la asta in cuvintele astea). Da, grea intrebare ai pus. Blogul a functionat ca o stimulare pentru mine, m-a bucurat mereu ca nu sunt singur, ca vedeam o exprimare libera a ta. Ma bucur si uneori ma si amuz cand citesc ce scrii, sau cand citesc comentariile. Uneori nu inteleg ce citesc, recitesc, iar recitesc; acum cateva zile am recitit niste postari din ianuarie 2010 si mi s-au parut mai clare acum decat atunci :) Marturisesc ca uneori intru de mai multe ori pe zi pe blog sa vad daca ai mai scris ceva. Sunt confirmari ceea ce astept. Iata ca scriind raspunsul la cerere mai descopar cate ceva :) A, si inca ceva, de cateva ori in anii acestia de cand scrii blogul, am zis in gand ceea ce-ti spun acum in scris: multumesc, te iubesc. Asa ca incepe ceea ce simti sa incepi, continua ceea ce simti sa continui, si sfarseste ceea ce simti sa sfarsesti :)

    A doua parte
    Pornind de la dizolvarea conceptului datoriei individuale si a manifestarii sale sociale:
    - Mi-am desconspirat una dintre cele mai diabolice inventii: certificatul de nastere. Acest contract impus intre stat si eu m-a tarat prin tot felul de institutii si de-a lungul timpului si-a adaugat tot felul de clauze care sa ma inrobeasca si mai puternic. Acest contract se substituie lui "exist".
    - Conceptul datoriei individuale se regaseste sub diferite forme scris! in Codul lui Hammurabi (1790 ien), in Vechiul Testament (Legea Talionului).
    - Am descoperit ca nu stiu ce este iubirea.
    - Exista mai multa iubire? - caut iubirea in exterior si interior - placere, durere - posesivitate - datoria individuala - obligatia personala - constrangere - frustrare - durere, placere - autodistrugere
    - Complacerea in visare, imaginarea miracolului venirii iubirii din exterior.
    - Schimbarea este interioara, nu exterioara. Toate filmele, legendele, povestile promovate in media vorbesc despre schimbarea exterioara si prea putin sau deloc despre cea interioara, despre schimbarea adevarata, singura si unica posibila.
    - Conceptia falsa ca binele este placere si raul este durere :)) Bucuria unde este ?
    - Manifestari sociale ale cdi: regretul, vinovatia, parerea de rau, inchipuirea de vinovati si vinovatii, plansul de mila, complacerea, frica, nevoiasii, bogatii.
    - Revelatii despre persoana mea, despre istoria mea recenta, sunt multe pe care nu le vazusem, nu le constientizasem, in special legate de neo.

    A treia parte
    Si am mai inteles ca (o) iubesti.

    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc! banii se nasc din datorie. statele fac un contract de imprumut si se " "tiparesc" baii datorati. Banii sunt datorie si nu pot fi altceva decat un instrument care nu-ti apartine dar pe care ti se ingaduie sa-l folosesti contra ce? In schimbul muncii si energiei tale la care renunti in schimbul ingaduintei existentei tale sociale.dar cine are dreptul de a-ti ingadui tie exprimarea in societate? " cum spunea Ulise: Nimeni" Nimeni face din Nimic- In saptele acestui Nimeni si acestui Nimic se ascunde hotia! Inselatorul! nevazut, necunoscut Inselatorul are interpusi sau slugi la vedere, instrumentele scenarizarii inselaciunii, copii naivi care cred in adevarul inselaciunii, altceva decat inselaciunea nu exista in perceptia lor, in cunoasterea lor, inselaciunea este cunoasterea lor si asta stiu asta fac.Inselaciunea intermediaza existenta sociala, comunitara. Istoria ei de " veacuri" de fapt acum reverberata ne da imoresia obiectivitatii, realitatii si fatalitatiiei. fatalitatea este generata de intrebuintarea gandirii asupra trecutului (istoriei) si este cunoscuta si sub denumirea de Necesitate. Dar toate astea sunt structuri ale gandirii intretinute de Zeii trecutului, istoriei Teama si Vinovatia.(axa timpului psihologic). Banii sunt o facatura virtualizata care a inlocuit schimbul in reciprocitate de valori materiale a cari justificare au.dar unde este dobanda in schimbul de valori in reciprocitate?(schimb care nu lasa in urma datorii)datoria este dobanda care nu se mai termina fiind pur virtuala si fara substanta materiala Dobanda este energia care ti se fura fara sa primesti ceva subtil sau util in schimb. In ceea ce priveste fiinta umana ea se naste in si din libertate si iubire si nu are ca esenta vreo datorie cu atat mai putin dobanzi de platit cuiva! Fara libertate nu se putea instrumenta o asa inselaciune si aici importanta este lipsa responsabilitatii nu inselaciunea. Iresponsabilitatea de a subjuga constiinte si fiinte intereselor mercantilismului exclusivist, arbitrarului, sau bunului plac. Referitor la actele de posesie in claritate ce-a de-a saptea sugestie negativa este identificata sub numele de "stat" si "armata". Dumnezeu nu a creat armate! In constiinta omenirii sunt deja cele sapte sugestii negative sau cele sapte nebunii in limbaj ortodox si mirarea mea este ca hipnoza lor este sustinuta in numele "drepturilor omului". Ce vreau sa sustin apasat este ca "revolutia este interioara" nu se manifesta in exterior decat ca razbunare si razbunarea este arma prostului, vezi revolutia exterioara din 89.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vio, sunt de acord ca revolutia nu se manifesta in exterior decat ca razbunare, dar oare fara acea revolutie, acea razbunare, mai scriam noi acum pe internet ? Eu din explorarile mele am relevat faptul ca exista armate, sau mai simplu spus, sistem imunitar. Corpul meu este un sistem ce interactioneaza cu alte sisteme, iar unele sisteme sunt corupte si parazitate. Atat timp cat exista paraziti consider ca vor exista si sisteme de aparare sau recunoastere. Vigilenta mea este pana la urma o armata de recunoastere. Mai consider ca universul fiind format din fragmente, din eu-ri exista mereu un conflict de interese. Fiecare eu doreste sa schimbe locul, sa experimenteze locul celuilalt eu. Atat timp cat exista invitatie, cerere si exprimarea interesului si se asteapta acordul, nu vad nici o problema. Conflictul este cand doresti sa controlezi. Cand ascult, cand sunt atent, cand astept acordul, consider ca exprim iubirea. Las celuilalt posibilitatea sa fie ceea ce el isi doreste sa fie in acel moment, las spatiu. Dar ma intreb, aceasta iubire exprimata nu este tot un interes ? Un dezinteres interesat ? :) Orice actiune se rezuma la mine pana la urma. Dar pana la urma, bine fac, bine gasesc. Cand plantez o samanta ii las spatiul ei, ii las timpul ei, iar apoi culeg rodul.

    Am mai descoperit ca, cultura inseamna a insamanta ceva si a astepta un rod. Asta poate inseamna exploatare daca incercam sa controlam ceea ce am cultivat. Sistemul actual de educatie-invatamant exploateaza caci controleaza constiintele prin note (iluzia succesului sau maximul de potential). Consider ca este o diferenta intre a invata sau a explora/descoperi. A invata inseamna a memora, pentru o situatie viitoare potentiala. Este utila aceasta cunoastere memorata dar nu este cea mai importanta. Cred ca mai importanta este propria experienta relevata prin explorare.

    RăspundețiȘtergere
  4. rog pe gyl si pe cristi sa imi scrie un email la djmasterflava(a)yahoo.com sa iau legatura cu ei. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Oly ai reflectat manifestarea care este identica cu conceptia, cu viziunea despre. se sustin reciproc si formeaza o bucla temporala o rutina comportamentala. Nu am afirmat ca este bine sau rau ci doar ceea ce este. Referitor la revolutie si internet eu nu am spus ca nu este necesara schimbarea, dinamica, doar ca revolutia exteriora=razbunare fara revolutie revolutia interiora este doar continuitate sub alta forma a acelorasi interactiuni,Nu ai impresia ca este un comunism individual generalizat? inainte era doar un comunist, ceausescu si noi jucam niste roluri in piesa; in mega firme nu e comunism? daca nu ai cunoscut comunismul nu vezi ca sunt la fel relatiile din firme si societate fara masca de data acesta, fara masca grijii fata de om.
    vis a vis de educatie esti limpede, fara explorare proprie nu exista substanta cunoasterii ci doar acceptare, copiere, repetie si in final blocaj. In scolile serioase nu se invata prin memorare ci prin descoperire proprie a ceea ce a fost descoperit, repetarea experientelor care au adus o intelegere noua la un moment dat la care elevul ajunge singur si nu va uita semnificatia. sensul educatiei este invatarea explorarii ca inaintarea in cunoastere sa functioneze fara sa ignore exitenta necunoscutului dinamic in masura cunoasterii; asta insemna evolutie constiinta evolueaza in masura inaintarii in necunoscut ca un explorator serios si vigilent . Aventurtirul nu este explorator ci distrugator duce cu el cunoscutul distrugand necunoscutul ; vezi aventura cuceririlor care au distru civilizatii necunoscute apreciindu-le ca inferioare fara dumnezeu fara suflet ect ca asta era cunoasterea lor. Ce comori sau pierdut astfel? comori vii in expresii profunde neintelese inca si cartile cu povesti despre samani nu te face saman, nu ai interactiune directa ca sa intelegi ce e aia. Ok multumesc pentru raspuns si impartasire si toti sa nu iutam sa nu ne oprim ca da trecutul peste noi sau sa nu ne intorcem ca ne plictisim

    RăspundețiȘtergere
  6. Vis a vis de conflict ai atins un punct important sursa lui. Nu exista conflict decat cand sunt doua puteri congruente, se vor lupta pentru suprematie ;daca este doar o putere nu exista conflict. Puterea nu este exterioara nici exteriorizata si prin urmare conflictele exterioare sunt inutile, nelucrative sau cu rezultate efemere temporale, toate imperiile cad. cand in interior este puterea descoperi ca este aceeasi ca nu exista alta si conflictul se arata irelevant puterii!!! " Numai Dumnezeu exista" Ce noua perspectiva, ce orizont nexplorat se deschide in fata mintilor noastre, ochilor nostri!!?!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Oli, de ce vrei sa iei legatura cu ei ?

    GyL

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru ca prin interactiunea cu tine sau cu cristi sau cu oricine altcineva, descopar aspecte noi despre mine insumi. Cu cat omul/oglinda in care ma reflect este mai clar, cu atat descopar mai profund, mai in rezolutie ceva despre mine.

    Pe langa asta, poate avem interese comune si creeam ceva. Dar ptr asta trebuie sa iti cunosc interesele :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Interesul oglindeste master-ul.

    Iubirea oglindeste nenumitul.


    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Interesul declarat (intentia-invitatia), numit, adica rostit, si in asteptrea acordului nu este in iubire ? Comunicarea nu este in iubire ? Pai daca universul este informatie, miscarea fiind insasi comunicarea, nu este si aceasta iubire ? Miscarea, inseamna chiar comunicarea, viata. Invitatia fara asteptarea conditionata ce este ? :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Cand miros o floare, nu este tot un interes ? Floarea este master-ul...

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragoste cu sila nu se poate.

    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  13. In toate postarile ma adresez Mister-ului, Nenumit-ului care esti si care sunt.

    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Pai nici nu am cerut cu de-a sila. Am invitat. Am spus clar ca astept acordul.
    Misterule, denumit Gyl, vi la joaca ? :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Nu suntem deja la joaca ?

    GyL
    :)

    p.s. Oli, ai si o alta adresa de email ?

    RăspundețiȘtergere
  16. suntem la joaca aici, in virtual, eu te-am invitat si in afara lui.
    nu am alta adresa de email.

    Imi aduc aminte in copilarie, cand ma invita cineva la joaca nu puneam atatea intrebari.. Imi luam haina si o taiam la joaca. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Oli, iti multumesc pentru invitatie.
    Sa ne intalnim pe acest blog "Iubesc deci exist - Proiect pentru Venus Romania" si sa iau legatura cu tine la adresa de email "djmasterflava" nu suna frumos.
    Te rog frumos fa-ti o alta adresa de email si iti scriu.

    Inca o data iti multumesc,
    GyL
    :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Gyl, adresa de email este doar o punte intre noi doi, un mijloc. :)
    Indraznesti sa treci puntea aceasta care scoate sunete urate pentru tine ?

    Si nu inteleg, ce nu suna frumos? Cuvantul master? Adica in traducere meşter ? Vre-o 12 ani m-am ocupat ca dj, si este si astazi o pasiune. Si am devenit meşter in aceasta ocupatie. De aici vine cuvantul Meşterul Flava. Unde este uratul ?

    Alta adresa nu am de gand sa imi fac, caci voi avea inca o grija de intretinut. Totusi, daca doresti sa imi scrii, eu ma bucur. Daca nu, este in ordine.

    RăspundețiȘtergere