14 ianuarie 2013

tot ce iti trebuie

Exista in acesta clipa.
Tot ce iti trebuie exista acum, in aceasta clipa! Acest moment prezent este tot ce exista! Prin el iei legatura cu informatia vie! Ea te va calauzi cu o indrumare infailibila! Momentul prezent este poarta stelara prin care parasesti temnita definirii si dezvolti constiinta perceptiei creatoare!
 Cui ma adresez? Fiintelor sau constiintelor ratacite? Voua sau atentiei voastre! Are vreo legatura cu parasirea corpurilor sau cu parasirea conceptiilor despre voi si renasterea ca corp "sau templul nefacut de maini omenesti"?
(-raspunsuri :  ....................................................)
Prezenta clipei implica im mod direct din partea noastra o capacitate de perceptie si prelucare a unui numar imens de variabile informationale de factura senzoriala ca sa putem hotara un raspuns adecvat si eficient.
Oare putem prelucra, intr-o clipa, o asemenea imensitate de date pentru a lua decizia optima, atat in ceea ce ne priveste cat si pentru ceea ce avem de facut?!!?
Raspunsul este unul singur: Prin gandire constienta rationala NU putem sa dam raspunsul adecvat clipei. Acest gen de gandire este lent.
Ce-i de facut in aceasta situatie pentru a impaca necesitatea clipei cu exigenta sa?
Dupa cum am recunoscut interpretarile si justificarile  sunt  cele ce se interpun intre noi si claritatea perceptiei de care avem nevoie. Asta implica faptul ca nu avem nimic altceva de facut decat de a ne desparti (detasa, dezlipi) de interpretari, de justificari, de premeditari. Acestea cu bagajul lor de ganduri, vise si sperante nascute din teama, nu trebuiesc considerate ca nesemnificative, eterice, plutind doar usor prin minte, lipsite de substanta.. CU energia pe care le-o dam cu atentia ele au puterea sa chinuiasca si schilodeasca o planeta intreaga. Din ele se plamadesc agentii maladiilor si ai distrugerilor.
Orice ezitare simti in decizia de a le abandona dovedeste o incredere persistenta in teama si ratiunea mecanica care va continua sa te inrobeasca pana nu-ti vei restitui increderea iubirii si vietii. Teama si justififcarea sunt  Zeii falsi ai  vechilor vremuri.
Primul imPuls va fi, este, asa cum a fost intotdeauna,  instructiunea pragmatica de la nivelul nostru de analiza subliminala, subspatiala, sfatul creator, un mesaj direct de la sinele adevarat, original, impulsul vietii.
 Stiinta a relevat asa numitul ADN tacut; Noi relevam direct ca sistemele noastre de analiza involuntare sunt tot tacute. Niciodata cantitatea imensa de informatii senzoriale in intreg continutul lor nu a fost destinata prelucrarii constiente .Informatiile sunt prelucrate in subconstient cu o viteza ce depaseste cun mult un proces de gandire rationala. "Greseala" noastra este ca nu auzim, nu identificam rezultatul acestei prelucrari ca indicatie sigura si clara pentru noi in clipa  Acesta numai din cauza vacarmului propriilor interpretari generate de alocarea atentiei nostre unor false valori informationale. Corespondenta acestora o gasim in genetica sub denumirea de pseudogene (20%). Genele functionale umane sunt 20% in actiuni de care suntem constienti si 60% in actiune subliminala subspatiala. Care ar fi ratiunea existentei pseudogenelor? Va spun ca in propria perceptie sunt atasate ADN-ului uman original , un fel de adaogire. aparent toate aceste pseudo sau gene false stimuleaza genele functionale, le provoaca si mentine in priza cum s-ar spune functionarea, sa nu li se leneveasca, un fel de implant dusmanos al justificarilor noastre, informatiile justificarilor.. Dar ce ne facem cand aceste false informatii acapareaza tot mai mult din atentie prin necazutile si distrugerile provocate, prin groaza si degradarea produsa intr-un cuvant prin teama care are un potential hipnotic de paralizarea  atentiei  a mintii exact pe ce nu dorim, nu ne convine?  Nu au ajuns justificarile sa ne ocupe mintea mai mult decat faptele? (de exemplu sa spun ce fac imi consuma max 3 secunde dar ca sa justific de ce am facut  2 ore. Din acest motiv iubesc raspunsul copiilor "D'AIA"). Energia imensa si ignoranta noastra fata de ceea ce  este atentia pe care o cedam acestor pseudogene le pune in starea de a bloca genele functionale (20%, egale ca pondere cu pseudogenele) care mentin starea de sanatate si functionarea corpului uman sau aspectului corporal al fiintei umane si aceasta duce la degradare si distrugere corporala. Cineva , persoana importanta spunea ca trupul uman dupa ce fost parasit de atentia sa, parca este mai viu ca inainte deoarece intra in sfera fortelor fizice de descompunere care insemna o activitate interioara lui intensa! Aceasta activitate este si cea a pseudogenelor care au castigat razboiul cu genele functionale numai pentru ca noi acordam mai multa atentie lor si dezechilibrelor produse de acestea, dezechilibram balanta prin nerecunoasterea raspunsului pragmatic si adecvat din clipa oferit de prelucrarea subspatiala a ceea ce  a fost denumit ADN tacut. Ce interpretam noi, ce explicam justificam, premeditam? Interpretarile implica existenta obligatorie a adevarului, a originalului, fara de care nu am avea ce interpreta.Cand dam pondere lor, furam de la adevar.
Ce este acest prim impuls (simtamant, sentiment, gand, gest) pe care-l denumim intuitie? Este raspunsul perceptiei inteligente, al profunzimii intregimii a ceea ce suntem in asentiment sau acord cu situatia.(daca respingem sau negam o problema  ce sens ar avea  solutia la  problema care nu exista?) Daca suntem constienti ca acest prim impuls este raspunsul, solutia data de cel mai super-fantastic-miraculos-fascinant-puternic-suprebiocomputer,(corpul numan), cu mult mai performamt decat  toate sistemele de calcul, prelucrare date imaginate vreodata, atunci este posibil sa acordam atentie operei si cunoasterii lui Dumnezeu.! Ce se intampla in acest caz? Vom determina cursul optim de actiune cu usurinta si gratie, manifestand calea reactiei optime. Aceasta reprezinta pentru noi calea rezistentei minime si a maximei impliniri ("Eu Sunt calea") Vom renunta la a folosi libera vointa pentru a mai face greseli inutile si a ne asuma responsabilitati care nu ne apartin si o vom folosi pentru a afla rolul nostru in ansamblul intregului. Capacitatea de expresie va atinge potentialul sau maxim implinind corectarea disfunctionalitatilor istorice din situatia istorica personala sau planetara.
  Este imposibil si inutil sa-ti asumi controlul functionarii tuturor sistemelor autonome ale corpului. Incercand sa le controlezi  din respect pentru UN FALS proces de gandire rationala nu realizezi decat suprasaturarea cu date, ingreunarea mintii si confuzia. Acesta impovarare,  scenarizata de cei care au ascuns cheile cunoasterii,  incetineste viteza gandului tau captiv cercurilor vicioase, iar circumstantele viitorului tau sunt prelucrate de altii si ti le prezinta ca profetii cu care te conformezi implinindu-le. Nimeni nu cunoaste viitorul; el este scris acum de tine sau daca nu ti-l "scrii " prin acord cu simtamintele tale vei juca roluri in scenariile arbitrarului, tiranului. Functionarea constientului este in domeniul creatiei spontane (al incantarii sufletului) FARA CONCEPTUALIZARE, doar prin FINETEA SIMTIRII  LUNTRICE fata de sentimente, vibratii si ritmuri planetare. In sincronicitate cu aceste simtiri si ritmuri, descoperim ca sarcinile functionale sunt exact lucrurile pe care doresti cel mai mult sa le faci, sa le facem, renuntand la responsabilitati false care ne leaga nascute din dependenta de tiparele trecutului si teama.
Nu exista un tipar comportamental optim fixat de reguli si ambitii. Singurul comportament adecvat prezentului este identificat prin inspiratie, intuitie si ingeniozitate dar mai ales prin umor; adevarul ne face intotdeauna sa zambim, sa radem. Accesul la acestea se face prin acordarea atentiei noastre  impulsului launtric al propriei fiinte. Increderea in esenta creativa , increderea in tine insuti elibereaza de tirania modelelor comportamentale ale trecutului . Va rog sa identificati cate justificari aveti ca sa nu o faceti! :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu