17 noiembrie 2011

limbajul comercial in domeniul iubirii!

Aud, cu stupoare, femei cu mari pretentii "de spiritualitate" vorbind despre iubire, ca despre o marfa in conceptia meschina a beneficiului personal.
Ex.: "daruieste iubire ca sa-ti ramana in eternitate!"; "daruieste iubire fara masura ca sa ti se intoarca fara masura!", etc. Intrebarea fireasca a oricarui om cu bun simt este aceasta:  putem folosi termenul "dar sau daruire" daca este un interes la mijloc? Mai degraba este vorba despre o investitie! Deasemenea, este "iubirea" o marfa, pe care sa o dai, cu cantar sau fara? 

7 comentarii:

  1. Haha
    Ar fi interesant observat vanzarea de iubire la chilogram.. in momentul cand ar atinge cantarul, ar disparea instantaneu.. ramanand doar ambalajul..
    Nu seamana cu imaginea bancnotelor?

    RăspundețiȘtergere
  2. Iubirea este confundata cu atasamentul sau dependenta psihologica. Astfel apar exprimari ilogice de genul "iubirea de bani sau de vasile", care evident sunt exprimari ale conditionarilor ideologice sau psihologice. Acest tip de exprimare ar vrea sa ne convinga de posibilitatea iubirii in lipsa libertatii sau a iubirii conditionariulor. Fara libertate la orice nivel al fiintei noastre nu poate exista iubirea. Libertatea este "mediul iubirii" si cand vedem asta intelegem cat de false sunt exprimarile noastre pe tema iubirii. Dragostea ca exprimare a iubirii este in relatie cu absolut orice fara nici o discriminare sau separare. Dragostea se manifesta in delicatetea si gingasia exprimarilor si gesturilor noastre care evident lipsesc in comportamentul social, familial sau in intimitatea cu noi insine. Autoamagirea ca "suntem iubitori" este amagirea fundamentala! Cand acesta amagire inceteaza avem poate sansa trairii a ceea ce noi am denumit iubire sau am auzit ca exista si asa ceva fara sa traim faptul ca sa "avem constienta lui". Noi nu putem "avea" iubire ci doar constiinta a ceea ce este si a manifestarii ei.
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  3. P.S.
    In schimb "putem" trai iubirea si sa ne bucuram de darurile ei, iar cand traim, suntem!
    Vio

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca vreau sa exprim iubire, voi exprima libertate neconditionata. "voia ta este voia mea"

    Cristi, da, si mie mi se pare ca seamana cu imaginea bancnotelor (mijlocitor). Mereu e cineva sau ceva care o interpreteaza in beenficiu propriu. :)

    Am practicat mare parte din viata acest comert.
    Daca nu as stii, nu v-as povesti :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comert practicat de toti in diferite grade este numit "escrocherie sentimentala" Omul de afaceri practica escrocheria comerciala, iar cuceritorii(ele) fermecatori(e) ai placerilor senzuale practica primul tip de excrocherie si dupa aia se intreba ce o mai fi si iubirea asta? Nimeni nu ma iubeste? Iubirea e o nevoie neimplinita vreodata? Oare exista asa ceva?:))

    RăspundețiȘtergere
  6. . IUBIRE – sentiment platonic umanitar, delirant, superficial si care se exprima prin vocalizare repetata si isterica. Dialogul intre spiritualistici, mai précis spiritualistice, se opinteste intotdeauna in cuvantul iubire si se incapataneaza sa ramana acolo. Dialogul porneste de la simple ingaimari monologale, care incep cu invocarea incontinenta a sentimentului, prin pronuntarea in nestire a cuvantului “iubire”, uneori lungind in disperare ultima vocala, intr-o maiastra tipuritura ovariana, recte “iubireeeeeeeeee…… !!!”, si sfarseste apoteotic, prin intercalarea unor cuvinte si expresii cheie, gen: “iubirica”, “iubiroi”, "extaz spiritual de mozol",” pupu-ti ciocul tau divin”, “ohhhhhh Ingere......m-ai topitttttt.....:!” cu scopul evident de a-si ridica vibratiile personale, in asa fel incat, spiritualisticii iubareti sa se poata trezi in timp util si sa treaca in noua dimensiune…Iubirea infinita si neconditionata, fata de iubirea ordinara, bruta si evident finita, deindata ce este expectorata, pentru a putea fi legitimata ca sentiment valid, este asezonata de catre spiritualisticii cu sintagme axiomatice gen “Gandeste cu inima!”, “Totul este iubire”, “Dumnezeu este iubire”, “Iubirea infinita este singurul adevar. Tot restul e iluzie”(David Icke).
    Iubirea, dincolo de simpla verbalizare: “iubire, iubire, tranca-fleanca - mere acre..iubire, iubire.” este foarte rar pusa si in practica. Daca totusi se trece de la vorbe la fapte, atunci ea dobandeste niste particularitati, in functie de obiectul iubirii:

    RăspundețiȘtergere