10 mai 2011

obs.

Nu este evident ca orice se asociaza cuvantului om, afecteaza toti oamenii? 
Ca orice este asociat cuvantului este o consideratie exterioara, o privire din afara situatiei, o barfa?
(astept comentarii pe larg, multumesc anticipat)

4 comentarii:

  1. O propozitie poate spune doar cum este un lucru, nu ceea ce este el.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi-am pus intrebarea de ce ma intereseaza cati ani are omul din fata mea, cu ce se ocupa, cine e mama cine este tata, etc. Mi-am dat seama ca incercam sa "definesc" omul iar omul din fata mea, la fel ca si mine, este un univers infinit si atunci am facut o analogie.

    M-am gandit ca omul din fata mea este o coala de hartie infinita, pe inaltime si latime, un zid alb imens.. de necuprins, ne-limitat.

    Ok, m-am scarpinat in cap si m-am intrebat, de unde-l apuc ? (cum il MANIPULEZ?). Asadar, am ajuns la concluzia ca dorinta de cunoastere, este dorinta de manipulare a mediului.

    De cele mai multe ori, chiar acel OM (coala infinita de hartie) crede ca este limitat, si se auto-defineste, se auto-limiteaza. Se descrie despre el asa si asa..

    Cat de simplu, cat de onest, cat de evident este sa spui NU STIU. Oare e nevoie de curaj sa poti spune NU STIU ?.. sa afirmi ca NU ESTI DEFINIT, LIMITAT ?.

    Barfim ca sa definim omul, sa-l limitam, sa-l facem mic pe masura gurii personale, sa-l mancam, sa incapa in gura. Sa ne hranim cu el...

    RăspundețiȘtergere
  3. vio, ce s-a intamplat cu unele commenturi ?

    RăspundețiȘtergere
  4. nu inteleg intrebarea-vio

    RăspundețiȘtergere