10 martie 2010

istoric

Intr-o modalitate scurta de prezentare, aceasta este povestea, “istoria”, intamplarii acestei pagini de blog…

In 2007 doi prieteni, sustinuti de imensa inima a unei doamne, au avut viziunea lipsei de sensuri a existentei lor de pana atunci! Au decis sa boicoteze aceasta stare. Sa renunte la sustinerea inertiala a sablonului mental, comportamental, social, la sustinerea exclusivismului generator de violenta si conflict, de cruzime si indolenta, al sablonului maximizarii propriului egocentrism sau interes personal.



"Au vazut" ca acest sablon este o rutina! Rutina nefericirii si neputintei de a exprima ceea ce se ascunsese pana atunci in spatele fatadei, in spatele efortului de a "parea" ca suntem (asa numita imagine de sine).
Cei doi prieteni au vazut totodata "saminta" a ceva cu adevarat nou, a ceva neexprimat inca, neasemanator cu nimic din ceea ce cunoscusera sau traisera pana atunci. Asa s-a produs germinarea acelei seminte, iar ceea ce crestea din ea a fost numit: "Iubesc deci exist". Altfel spus, ce nu iubesc nu exista.
Aceasta constiinta este un reper clar, limpede ca lumina zilei, pentru autocorectie si exprimare, puntru a nu mai risipi timpul in lamentarile obisnuitului demolator sablon al rutinei.
Ne-am propus sa cultivam acesta saminta in gandare, in simtire si fapte!
Am inceput prin destelenirea propriilor minti, dand la o parte uscaciunile trecutului urii si indolentei fata de noi insine si cei de langa noi. Identificam tot ce nu este iubire, respect, prietenie. Ogorul destelenit al propriilor minti a devenit fertil si am avut o noua viziune, o viziune incredibila, fantastica, de neimaginat. Spre stupoarea noastra, viziunea pe care am avut-o se suprapune perfect peste viziunea si constiinta "proiectului Venus". Prima data ne-am simtit "furati", dar asta nu este iubire si am dat acest simtamant la o parte, astfel descoperind bucuria "simbioticii" planetare, si actionam in acest sens al comuniunii si coroborarii eforturilor in acest spirit. Proiectul nostru este in aceeasi viziune.
Fiind oameni ai faptelor si nu teoreticieni, ne-am apucat de lucru. Este loc pentru toti! Campul unde este de cultivat samanta, este imens si incap toti cei ce decid in acest sens. Rostul acestui blog este de a se transforma intr-un recipient pentru toate ideile si actiunile celor ce decid sensul existentei proprii, nu este unul de autopromovare sau acaparare. Blogul este al tuturor celor ce sunt in aceeasi viziune, este un loc de intilnire, de recunoastere.
Cred ca sunteti de acord ca actiunile si proiectele vor fi facute cunoscute doar dupa concretizarea lor si nu inainte, asa incat, faptele sa vorbeasca in locul vorbelor. Tema primului nostru proiect poate fi descarcata de pe aceasta pagina si, va rog, cititi-o cu mare atentie inainte de a interpreta orice. In prezentarea temei este subliniat tot ceea ce nu este acest proiect: nu este "un refugiu", nu este un loc de izolare sau separare. In perceptia mea, intregul sistem in care traim este "un izolator" de inchisoare, al inchisorii din care am uitat sa mai iesim desi nu ne obliga nimeni sa raminem.
Ceea ce este acest proiect, vor cunoaste doar cei ce-l infaptuiesc. Link-urile publicate in acest blog, pot clarifica orice eventuala neintelegere. Suntem pentru actiune impreuna.
Cum primavara da semn ca se apropie si fiecare cultivator incepe pregatirile, ramane deschisa invitatia! Este mai intai o invitatie pentru reamintirea ogorului din noi, care, odata pregatit, poate primi si creste oricare dintre semintele deciziilor noastre… Tu ce vei cultiva?

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru initiativa! Tema de proiect propusa mi-a luminat seara! Poate imi va lumina si deciziile in viata de acum. Chiar pere a fi o solutie pragmatica si in cotidianul perrsonal dar pentru o modalitate a "coexistentei"... oricum aduce o luminare in sectorul relationarii interumane dar mai ales in si pentru modalitatea exprimarii sociale.
    Spor in ce faceti! Nu sunt departe de a ma alatura. Mara

    RăspundețiȘtergere
  2. J. Krishnamurti
    "Nu este un semn de sanatate sa fii bine adaptat la o societate profund bolnava."

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua Mara,
    Stiam ca Mara este mama lui Rama,Indrazneala poarta in sine Geniu,Putere si Magie.Incintat de cunostinta,multumesc pt atentie.La revedere.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua Anca,
    Sint surprins placut sa cunosc o domnisoara care-mi trimite citate din Krishnamurti,maestrul incontestabil al puritatii,al desconspirarilor care supara falsul de orice fel,in principal al atasamentelor psihologice,specifice domnisoarelor amagite de "zburatorii"noptilor intunecoase.Fericit cel ce se bucura de prietenia ta .pe curind

    RăspundețiȘtergere
  5. .. uite ca am ajuns si la prima postare din acest blog; am pornit dinspre 'coada', m-am oprit putin sa ma dezmeticesc si am sarit la origini. O sa mai dau, din cand in cand, cate un semn de viata.. pe traseu...
    Nu cred ca ma ratacesc :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ".. ce nu iubesc nu exista."
      "destelenirea propriilor minti, dand la o parte uscaciunile trecutului urii si indolentei fata de noi insine si cei de langa noi."
      "recipient pentru toate ideile si actiunile celor ce decid sensul existentei proprii"
      "intregul sistem in care traim este "un izolator" de inchisoare, al inchisorii din care am uitat sa mai iesim desi nu ne obliga nimeni sa raminem."
      "actiune impreuna."
      "reamintirea ogorului din noi, care, odata pregatit, poate primi si creste oricare dintre semintele deciziilor noastre…"

      Eu ce voi cultiva? ... am plantat, deocamdata, fiintare in autenticitate..
      sa vedem ce rasare si.. ce creste :D

      Ștergere
  6. Feedback-ul tau din 2015 pentru ce am emanat in 2010 ma bucura nespus! cand nu existi in autenticitate nimic nu se reflecta in tine, "trece ca apa pe langa gasca"; ce se reflecta in tine spune ceva despre 'nucleul' tau, "soarele tau central", iar raspunsul autenticitatii imi releva ca nu gresec in aprecierile mele. Cei autentici vor descoperii, reeleva comuniunea implicita fiintarii lor. Toate '"caile" se opresc la mijloc cand nu pornesti din autenticitatea propriei fiintari. Renuntam la autentic pentru a fi "singuri in gramada",

    RăspundețiȘtergere