12 decembrie 2019

gandirea si mancarea

Par sa fie doua domenii existentiale complet diferite,
Este o evidenta care desconspira faptul ca sunt asemenea, acelasi lucru sub  forme diferite. Am parcurs experienta unei intentii de a inceta sa  mai manac si sa mai gandesc si paradoxul s-a relevat ; In momentul cand a incetat ganditul  (asa cum il cunoastem ca reflectare a memoriei) , a incetat si mancatul. Mintea- memorie, odata golita -era sincrona cu un sistem digestiv golit de orice depuneri si adaogiri. " Batea vantul" si in depozitul memoriei si in sistemul digestiv  Paradoxul este ca nu am murit, asa cum se crede , desi starea aceea, fara macare si gandire, a durat timp indelungat pana ,..., am hotarat sa experiementez "intoarcerea boilor spre casa suferintelor". Metafora cu " boii" apartine  "mintii de pe urma" pentru ca in momentul hotararii de care povesteam, nu aveam habar de consecintele hotararii si de locul unde ma intorc  ci, imi imaginam ca sunt independent de loc si pot face numai lucruri bune. Cu toate ca informatia condensata aforistic  in " nu te intoarce, te asteapta trecutul !" imi era cunoscuta, hotararea cand am luat-o cu memoria golita nu a beneficiat de acesta informatie a intelepciunii, iar hotararea a fost luata doar cu buna intentie care... . Iata-ma acum in locul de unde am plecat in prima "experienta a incetatului" si nimeni nu ma poate dezinforma sau manipula cu referire la gandirea si mancatul inconstient si irational care este rutina generalizata a locului in care m-am intors, loc  populat de mili-arde de flamazi de mancare si gandire. Desigur ca-si spun ca sunt flamanzi de cunoastere nu de gandire, ca sunt flamazi de mancare sanatoasa nu de mili-otravuri homeopatice ambalate fermecator, artistic.

Nu am creat o metoda de insanatosire si trezire si nu vin la mine doritorii de a invata metoda ca sa o practice pe altii sau sa o experimenteze pe sine, motiv pentru care vorbesc , capacitate curenta neexhaustiva accesibila oricarei fiinte, comunicarea transparenta nu telepatica.. Am onoarea sa constat ca desi nu ne cunoastem, nu sunt singur,  sunt "auzit",  iar comunicarea  s-a transformat in impartasire reciproca.

Ceea ce imi este clar in constiinta, este  si perceptie clara, -contiinta si  perceptia impreuna sunt  armonica functionala inseparabila asa cum unda-corpuscul denumita lumina electromagnetica este. Nu am nevoie de argumente sau demonstratii pentru a vedea curgerile evenimentelor punctuale pe traiectoriile lor, sau reverberatiile lor grandios de frumoase sau monstruoase.

 Este fireasca relevarea celor doua aspecte, formal diferite gamdire-mancare, apartinand  unui proces desavarsit denumit alimentatie. Noi traim in eternitate dar si in modelarile ei -facute de noi insine sau altii, pe care le denumim rutine de sine statatoare- fenomene naturale. In interiorul acestor rutine am comis si noi rutinele obisnuintelor individuale, particulare copiind natura, rutine  pe care le denumim traditii sau EU.  Ca urmare, in orice loc ne aflam ca indivizi, suntem continuti de aceste rutine naturale si traditionale; cele naturale sunt creatia lui Dumnezeu, cele traditionale sunt ale cetateanului celor dintai rutine ca reactii.  Cele doua rutine sunt cetati asemenea celor din bolovani , lemne si tehnomateriale denumite monumente, locuinte si cavouri. Si unele si celalate sunt pline de informatii sau date despre natura si alcatuirea lor.
Peretii caselor sunt pline de poze/infoenergii, etc, care sa ne creeze un ambient placut dupa gustul fiecaruia.  Peretii mintii ne sunt  tapetati cu perceptia celor doua case/ cetati iar memoria imbacsita cu datele continute.  Suntem inconjurati de date , infoenergii, radiatii fizicochimice si biologice, psihoradiatii, etc si ca sa nu ne plictisim, ne delectam cu ele ingurgitandu-le si defecandu-le de apoi dupa rumegarea mentala si digestia corporala . Astfel ne umplem de senzatii, emotii, resentimente, etc, functie de alegerea mancarii corpului si mintii. Faptul ca si gandurile sunt alimente, ne scapa din vedere concentrati doar pe nevoile stomacului care tipa mai tare decat mintea de foame. Dar incercati sa nu ganditi si observati ce panica se naste , panica mintii de a nu murii de foame, de a nu mai fi  si a nu mai sti   ce sa faca. Incercati sa nu mancati si veti cunoaste panica stomacului de a nu avea ce digera, si toate celelalte panici organice. Panicile astea sunt justificate stiintific de minte si justificate biologic de corp prin scaderea glicemiei. Nu este un fel de santaj la care suntem supusi prin aceste justificari biostiintifice?

Nu fac o judecata de bine si rau, de ce trebuie si ce nu trebuie; ci doar relev  perceptii si pun intrebari. Nu mai raspunsul pe care si-l da fiecare este cel folositor lui. Rspunsurile valabile tuturor sunt manipulari grosolane. Nu trebuie sa fim la fel pentru a fi impreuna - slava domnului pentru asta;
este o evidenta complet ignorata.

In acest contex in care suntem invaluiti si invadati de alimente , (date infoenergetice: bilogice, psihologice, stiintifice sau rationale si irationale, etc, etc,)  inconstienta sau ignorarea naturii ca atare a locului in care ne nastem, crestem , dezvoltam si implinim ca oameni, ne-a determinat sa cultivam alimente , adica sa crestem exponential nr de date cu care ne confruntam constienti sau nu,  prin prelucrarea artificiala a datelor primare. (daca bine imi amintesc- inainte de primul razboi erau cunoscute cateva sute de substante chimice iar in timpul si dupa razboi au crescut exponential la 15 mii la data recensamantului relevat de mine). Cresterea datelor are acelasi efect asupra noastra asemenea  unui calculator supraincarcat de date - proceseaza lent. Astfel a aparut "mintea de apoi"- traim in urma evenimentelor , in urma curentului vietii fara de care- nu putem exista corporal dupa cum se releva  natural ; Alegerile noastre sunt false traind in urma a ceea ce a fost deja ales de altii care folosesc sistemul mintii de apoi, adica al inexistentei constiente, aparenta existentei, viata netraita.

Cultura alimentelor este constientizata ingust ca agricultura. Insa "cultura" intelectului pentru hrana mintilor este neglijata si denigrata astazi, neplatita  corespunzator. (pictorii mor de foamea de apreciere si sunt platiti exorbitant dupa ce mor, ...,  negustorii )
Ceea ce denumim cultura intelectului, arta scrisului, muzicii, artele plastice, stiinta, etc. asa numita "educatie" a fost inlocuita cu cultura programarilor formative. Ce sa mai vorbim de CULTURA CUVATULUI sau COMUNICARII transformata astazi in smecheria manipularilor emotionale, excrocherie sentimentala, manipulare impresii, demonizare, fabricatie de tapi ispasitori.
In aceste conditii mediocritatea spiritului prospera , se ingrasa si degradeaza cautand alinare si alintare in diferite droguri , alte genuri de mancare: shoping, banking, etc, exaltari emotionale in distractii sau sportul sexual, in justificari, toate pe post de terapii adaugate celor traditionale prin tehnologizare.

Daca circumstantele exitentelor noastre s-au complicat si toxifiat prin aportul ignorantei stiintifice si academice , sau,...,  prin intentie stiintific  folosita in interese straine de uman,  evident ca exitenta noastra s-a complicat, excesiv si inutil, pana a ajuns de nesuportat ; evident dorim sa o luam de la capat.  Cei care "se dau  realizati" social si sufleteste  pot insela doar pe ceilalti; pe ei insisi nu se pot insela cu imaginea respectiva. Dar unde si care este capatul acela de la care sa repornim, daca nu responsabilitatea, discernamantul , integritatea fiecaruia?!.

Nu exista iesire libera din acest spectacol al mediocritatii, din aceasta cetate invizibila dar efectiva; Platiti mai bine, cu,..., munca la  autoresponsabilizare prin incetarea plansului de mila sau a sperantelor in utopiile la discretie oferite de inselatori- care va manaca si  se considera in varful "lantului trofic" cum isi justifica ignoranta si cruzimea. Viata hraneste viata (nu moarte-distrugere) iar viu la viu nu face rau..

Suntem intr-o triada exprimati ca omenire- nenascuti, nascuti si renascuti, cu totii calatori in  biosfera terestra.   Problema este ca votati doar mancarea care vi se ofera, fie mentala fie corporala.
Suntem capabili sa nu "mancam tot ce zboara" prin minte si prin magazine? Suntem capabili de discernamant?! 

Suntem capabili de responsabilitate in fata celor nenascuti inca? Ce fel de circumstante cultivam pentru ei? Sunt umane , favorabile cresterii si dezvoltarii lor?! Suntem capabili sa ne cultivam singuri alimentele (ca sa cunoastem ce mancam) fie in gradini individuale fie prin meditatie si autoreflectare? Evident ca nu suntem capabili de indrazneala, de curaj cand frica si vinovatia ca inductii hipnotice, atitudini nepotrivite in circumstante,  ne domina -  folosim ca alimente doar premeditarile, sugestiile, semipreparatele. si fastfood-ul  Nivelul responsabilitatii individuale  transforma triada de mai sus in alta triada formala: inocenti, ignoranti si responsabili- renascutii sunt responsabili.

Vedeti cum romanii sunt experti in a-si alege factorii/sursa a unor proiectii viitoare complet dusmanoase exiastentei lor?!  Au ales un guvern care le profeteste austeritate si reduceri, impovararea cetatenilor mai abitir ca boierii din vechime; toate spre cresterea profitorilor prostiei lor. Decimarea populatiilor bastinase incepe intotdeauna cu privatizarea sistemelor de sanatate si pensii prin discriminare economica a accesului si fraudarea fondurilor respective  Oare de ce si in Franta si oriunde altundeva cand se ataca legile pensiilor si contractelor sociale izbucnesc conflicte acerbe? Pentru ca "o noua lege a pensiilor " insemna privatizarea resurselor financiare respective nu imbunatatire. Privatizarea numai a profiturilor se face iar, nationalizarea doar a pierderilor.

Nu observam cum se nationalizeaza o pierdere prin privatizare? Castigul privatizat este pierderea nationalizata , datorie publica -de unde din alta parta apare "castig"-profit particular?!.Daca da , vedeti generalizarea acestui talent romanesc, de a-si sapa propria groapa, extins la scara planetara si consecintele lui?  Globalizare se chiama, comunism generalizat, control generalizat. Nici o comunitate sau individ nu are dusman mai puternic decat conflictul sau launtric. Triada eliberarii-adevarul- recunoasterii, iertarii, iubirii va asteapta ca sa nu mai asteptati solutii de la altcineva. Nu mai asteptati nici sa inceapa mai intai altcineva; parasiti autoamagirile asteptarilor voastre!. Curaj!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu