17 aprilie 2018

exteriorizarea responsabilitatii

Este o inductie hipnotica asimilata in copilarie si a devenit obisnuinta atitudinala
 Exteriorizarea responsabilitatii este externalizarea autoritatii, o sugestie negativa a propriei aserviri unui statut de dependent  pe care se cladeste edificiul oricaror ierarhii sociale, sursa tuturor revoltelor,  rascoaleleor,  revolutiilor si razboaielor. Se implica subliminal ideea conform careia altcineva poate si trebuie sa rezolve problemele personale si ale colectivitatilor, ideea unei autoritati/ puteri exterioare si dependentei de aceasta. Constiinta se revolta instictiv in circumstanta acestei idei false si a edificiului ei familial si social.  Conflictul dintre generatii si conflictele sociale sunt efectele acestei conceptii si comportamentului ei. In aceste conditii psihologice ideea de libertate se releva o himera iar, aspiratia libertatii un drum fara capat. Psihologia individului si cea sociala este devianta. Revendicam drepturi si respectarea lor de la o autoritate externalizata care evident nu-si poate distruge statutul acordand drepturi si respectandu-le. Astfel promisiunea iresponsabila si neonorata este mijlocul existential al oricaror structuri ierarhice, iar secretul fabricat de aceste structuri este mijlocul prin care-si intretin falsitatea importantei lor ascunzand in spatele campaniilor de imagine adevarul actiunilor si intentiilor . Psihologic este firesc sa apara sentimentul unei conspiratii potrivnice aspiratiilor firesti umane, insa am fost invatati sa nu credem in propriile sentimente, simtaminte,  ci doar in ceea ce ni se spune de catre formatorii de opinii,  de expertii manipularilor care urmaresc sa ne formam ascultandu-i o imagine mentala care sa le sustina interesele, imaginrea autoritatii exterioare si dependentei de aceasta, imaginea aservirii individuale.

Externalizarea autoritatii se manifesta sub toate aspectele relatiilor, in relatiile copii- parinti, sot- sotie, sefi-subalterni, intre state, state si org. suprastatale. Fiind specifica copilariei datorita  educatiei programatice , comportamentul hipnotic al exteriorizarii autoritatii se manifesta preponderent la tineri , la maturii nematurizati, la pensionari, asa cunoscutii "dependenti" Umbra dependentei si ASERVIRII UNEI AUTORITATI EXTERIOARE este intretinuta de religiile bigotismului de orice fel prin aceleasi promisiuni iresponsabile , neonorate,  ale unei bune stari dincolo de moarte, imagine manipulatoare a constiintelor care amana permanent propria actiune si responsabilitate, stau in repaos asteptand, dar asteptare nu exista la propriu motiv pentru care "asteptarea" de fapt este actiunea  reverberarii comportamentului hipnotic al  atitudinii responsabilitatii externalizate, ceea ce vor face si dupa moarte sau asta este moartea in constiinta.. Totii indivizii captivi acestei conceptii si hipnotici psihologice  considerata "naturala" si de neschimbat-ca moartea,  sustin aserviti sistemele sociale cladite pe ea . In acelasi timp le contesta si impotriva lor se revolta din cand in cand copiind revolta unor multimi in spatele carora se ascund. Multimea a devenit autoritate externalizata in spatele careia profitorii externalizarii  jubileaza manipulandu-i reactiile conform propriilor interese. Poate cel mai deplorabil comportament este cel al " reprezentantilor" care parasc autoritatilor straine asemenea unui catel care-si latra propriul cotet si invoca acestora solutii- culmea umilirii propriilor popoare pe care le reprezinta desi sunt retardati emotional sau meschini interesati de plata acestor autoritati contranaturii.

Vedem cum tinerii  care "rezista revoltandu-se" sustin fara habar chiar sistemul impotriva caruia se revolta doar pentru ca sistemul le ofera "o  tinta" pentru revolta. Si revolta este controlata si manageriata. Incendierea 'colectivului' le-a oferit o tinta, democratia si dreptatea sociala alta tinta , etc. Nu am inteles niciodata jubilatia multimii de hipnotizati cand tintele erau spanzurate, decapitate, arse pe rug, incatusate, pedepsite prin privare de libertate. O placere sadica li se citeste pe chipul deformarilor , iar jubilatia este semnul adevarului dorintelor lor- dorinta razbunarii cu cruzime pe oricine pentru propriile neimpliniri sociale  si frustrari psihologice. Aservitul conceptiilor externalizarii autoritatii este victima acestei stari hipnotice, orice victima se razbuna, altceva nu stie pentru ca razbunarea este supapa de refulare a hipnoticii respective. Profitorii sistemului le ofera ritmic tinte pentru razbunare, exemple de drastice pedepsiri si ofera  razboaie pentru decimarea aservitilor prea numerosi si din ce in ce mai greu de controlat.. Ce este comic pana la implozia comicului este faptul ca nici unul dintre cei aserviti acestor conceptii si structurilor lor sociale nu realizeaza in constiinta lor ca sunt  urmatoarea tinta, sau urmatorul pedepsit public pentru ca nepublic este pedepsit constant prin plata cotizatiei in vitalitate si bani, urmatorul soldat in razboiul propriei extinctii din sistem, urmatorul erou martirizat in hohotele de ras secretizate ale profitorilor

Ce este de facut? Fiecare face ce stie! Nu exista un raspuns la intrebare care sa nu nasca o noua exteriorizare a autoritatii si va amintesc sa recititi motto-ul blogului, chiar daca nu in totalitate l-am rspectat furat de avantul iminentelor. Responsabilitate nu inseamna ca esti vinovat, nu inseamna ca vei fi pedepsit, este un dar si un har pe care doar tu inasuti ti-l poti oferi- eu in nici un caz.



Un comentariu:

  1. Iubesc deci exist!,recunostinta ,respect si transformare-reinoire.
    Viata din tine .
    Eternulinfit...Totul este bine 1,3/2-->3 6 9
    Bucura-te ,Bucurie!


    RăspundețiȘtergere