27 noiembrie 2013

necunoscutul

Care este domeniul necunoscutului?

5 comentarii:

  1. Domeniul perceptiei.

    G I L
    | : - )

    RăspundețiȘtergere
  2. De vreme ce cunoasterea e trecuta si deci apartine memoriei, atunci perceptia, ce are loc in prezent, e a ceea ce e inca necunoscut. Asadar, perceptia sau vederea clara zic si eu ca e domeniul necunoscutului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai daca e necunoscut , nu cunosc! Dar... pot explora ! problema este sa ma pot misca in necunoscut ca sa-l explorez ! A ma misca in necunoscut nu insemna a-l cauta (nu-l cunosc ca sa-l caut, cautam doar ce cunostem); este necesara o alta atitudine in fata cunoscutului, o alta atentie, o atentie neselectiva, neacumulativa. Chinezii (intelepciunea asiatica) exprimau aceasta atitudine prin "daca ceva exista, cunosc". Aici, fiecare trebuie sa exprime consecintele acestei exprimari sau radiatia ei.{de ex; daca cunosc , este exprimat de mine, daca este exprimat de mine, sunt eu, daca sunt eu , nu reprim, nu resping, nu omor, nu diminuez, nu degradez,etc}; o astfel de atitudine aduce in exprimare un nou comportament in fata a tot ce percep, ce exista.Acest nou comportament in relatia cu cunoscutul exprimat modeleaza propria energie intr-un nou mod, o noua modalitate temporala; Aceasta noua modalitate temporala modleaza perceptia intr-un nou mod si acest nou mod este exprimarea necunoscutului care s-a relevat ca noutate pentru exploratorul sau inrelatie directa cu sinele sau. astfel putem ajunge la intelegerea faptului ca necunoscutul care ne mai salveaza inca este in raport de egalitate armonica cu cunoscutul, cu noi insine. Relatia dintre noi si cunoscut si noi si necunoscut est stabilita de noi insine. Dar relatia dintre noi si necunoscut este libera de modelele cunoscute de ralatii in raport cu cunoscutul pe care le percepem ca "dependente". Necunoscutul elibereaza de dependentele din relatii, elibereaza relatia si eu consider acea relatie libera, neconstrangatoare, iubirea. Dupa cum este evident necunoscutul traieste intotdeauna 'acum" si nu impieteaza domeniul cunoscutului (acum-minus infinit), iar exprimarile sale sunt in domeniul acum + plus infinit. Din acest motiv spunem ca viitorul este intotdeauna necunoscut si ca acum il generam functie de relatia pe care acum o stabilim cu totalitatea cunoscuta sau memoria universului sau cu particularitatea prezenta a expresie sale complete, noi insine.astfel intelegem ca necunoscutul este modelat de relatia dintre noi si eu-l nostru sau Dumnezeu si Ful sau, barbatul si femeia umana ca expresie planetara si completa.Dragostea este relatia din interiorul acestei expresii complete a fiului numit si om.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fiul ca si denumire ascunde actiunea de a fi unit cu sursa, sau originea faptului, adica manifestarea constienta a sursei. daca nu abordam ca idee si concept necunoscutul atunci putem afirma ca pentru fiecare subiect este manifestarea sa inonstienta cu care una este. Necunoscutul nu se manifesta ca ceea ce eu nu stiu pentru ca exista un alt eu care stie, eu-l este cunoasterea in intregimea sa.Niciun eu nu stie "cum" este motiv pentru care se identifica istoric sau formal. "Cum" apartine cunoasterii,, eu-lui, motiv pentru care nu-l satisface, chiar il plictiseste , vrea mai mult. Manifestarile sale il dezgusta,, il diminueaza ca forta si calitate. Vrea miracolul dar miracolul nu este in domeniul sau, apartine necunoscutului. efortul sau de a se identifica cu o totalitate ii blocheaza pana si actiunile firesti, il debusoleaza complet. Care ar fi partea care-l completeaza si-i da simtamantul intregimii sale? deci fara ideatii necunoscutul ne apare ca ceea ce noi ignoram sau intunericul din constiinta, manifestarile noastre din afara propriei constiinte ca atare. stiinta a ' masurat nr de activitati simultane care au loc in corpul nostru la nivelul numeric de 10 la puterea 17; nici nu avem denumire pentru un astfel de nr. este evident ca nu putem prin gandire sa controlam aceasta imensa cunoastere in actiune! Atunci de ce vrem sa ne controlam sau sa controlam manifestarea celor din jurul nostru??? evidenta ne spune ca este un efort inutil fara sansa oricat de mica ca cineva sa izbuteasca. Vrem sa cunoastem ca sa putem controla si exploata faptul, fara a reusi vreodata. Cm vrem sa dominam sa controlam? prin gandire dar gandirea este reflectarea faptului nu faptul. Cel mult putem copia faptele universului dar nu sa le controlam. Stiinta arata clar ca orice asa zisa inventie este o alta forma in care se toarna doar cunoasterea universului existenta deja; nu am inventat nici zborul nici inotul nici nava cosmica , nu am inventat nimic. Doar am instrumentat ca sa fie pentru noi accesibila folosirea faptului existent, am inventat doar instrumente care au ca sursa si energie existentul universal. Adica am adaptat noua ceea ce era. Dar putem afirma ca nu era intotdeauna ceva pana noi nu l-am descoperit; da, nu era in constiinta noastra existenta respectiva; o ignoram sau nu o reflectam ca existenta si posibilitate. Mai rau este ca ne inchipuiam altfel ceea ce era dandu-ne cu parerea, astfel am ajuns inchisi ca perceptie in propriile pareri, superstitii si inchipuiri, vedem prin paienjenisul sau ceata lor. Ignoranta insemna si a nu respecta, a nu aprecia si a nu acorda atentie, etc. Cred ca ignoranta si continutul ei este stavila din calea perceptiei si explorarii creativitatii necunoscute a fiintei si formeaza "lantul mizeriei" care ne sufoca cu neputinta si esecul si ca merita ca fiecare sa-i desconspire continutul propriu

    RăspundețiȘtergere
  5. De reperat ca idee sau psihologic " Necunoscutul", este dificil . Si astfel ajungem la "tot ce nu este denumit" in relatie armonica dinamica cu " tot ce este denumit" sau Cunoscutul. Este o monada in care distingem fara sa separam sau fragmentam, o intregime.

    RăspundețiȘtergere