26 ianuarie 2013

imanenta intregimii


Inaltarea spirituala este intregimea constiintei.
Inaltarea spirituala este termenul curent folosit cand vrem sa reelevam starea naturala a fiintei umane.
Aici este necesar sa evidentiem ca limbajul induce si cateva posibile interpretari eronate. Prima ar fi indusa de cuvantul "inaltare" care are semnificatia de urcare pe verticala, asemanatoare unei rachete. Ca senzatie este corect, avem perceptia unei ridicari, inaltari, dar acest gen de miscare este relativa fiind conditionata de repere exterioare de sus si jos implicite denumirii ei. Relativitatea denumirii este evidentiata si de existenta in imensitatea inconjuratoare evidenta oricaruia in perceptia sa. Ca atare denumirea nu este la propriu, unde sa te inalti in imensitate, oriunde te-ai inalta tot in imensitate esti, sunt. Mai mult chiar dupa momentul trairi ar fi eronat sa te consideri "mai sus", "deasupra" celorlalti care nu au trait experienta "inaltarii". Ca urmare singura abordare rezonabila este aceea ca aceasta miscare a inaltarii este o miscare corporala, in corp, care genereaza toate circumstantele aparent contradictorii ale perceptiei ei implicite de sus si jos etc. Drept urmare, aceasta miscare a constiintei desi in momentul trairii ei nu avem perceptia corpului are loc in corpul nostru.. Ordinea evenimentelor obliga sa mentionam ca aceasta miscare a inaltarii este precedata de o alta miscare, de aceasta data o putem numi "de patrundere " a atentiei in profunzimea a 'ceva" care are drept consecinta "incetarea timpului". Fara acesta miscare in profunzime nu cred ca poate avea aceea de inaltare Acum este evident ca descriu senzatii ale unei experiente prin reperele cunoasterii dar miscarea in sine este necunoscuta, nu cunosc "cum" se intampla doar ce senzatii genereaza. Senzatia adusa de miscarea in profunzime, adancime, este fascinanta ca si consecinte corporale si stare.In schimb senzatiile miscarii de inaltare sunt imposibil de descris altfel decat 'opozitie", refuz, teama. o forta magnetica magnifica in fata careia nu ne putem opune ne absoarbe si refuleaza ; nu am cuvinte pentru ce se intampla in interiorul"Aceleia" ce putem spune ramanand rezonabili este ca "Aceea" ne respira, iar expiratia ne sperie si doare mai mult decat inspiratia. Din Aceea venim si ne intoarcem ca vrem sau nu si cu aceea una suntem. Aceea e Totul,  Energia intreaga si Sunt.
Un alt gen de perturbari in intelegere este chiar cuvantul 'spirituala'' acestui cuvant cate religii atatea interpretari, cate filisofii atatea semnificatii. Evidenta spune ca gandirea asa cum o percepem ca de cunoscut mai putin, este un proces in materie ,un proces material. In acest caz spiritual ce semnificatie are? daca respectam la propiu ceea ce sustinem si anume in cultura noastra pe Cristos, atunci fiecare poate percepe ca iubirea fara selectari si conditii era atitudinea sa, delicatetea si blandetea comportamentul sau si toate acestea putem sa le consideram 'atitudine spirituala" . este evide3nt ca ceea ce ingreuneaza intelegerea spirituala este confundarea ei cu concepte, dogme, interpretari si conflictele ideologice sau ideatice..Spiritul manifestat este unic, faptul, prezenta, perceptia creatoare.Folosesc mai multe cuvinte pentru a releva o profunzime accepsibila tuturor, fara sa ne legam de cuvinte si denumiri.
     "Intregimea constiintei" se refera la reelevare unicitatii, integritatii, prin disolutia fragmentarilor generate de inchipuiri, imaginatie si interpretare, reelevarea "unicului fiu nascut" al omului, pe care 'inaltarea spirituala' ne daruieste; Cum se poate reeleva faptul ca ne daruim ce am fost daruiti; implicit nu respingem darul doar pentru ca importanta de sine (plansul de mila sau inchipuirea, premeditarea unei false maretii) nu poate nici sa daruiasca nici sa primesca.
Oponentul inaltarii spirituale este "orgoliul", atitudinea premeditatiei, inchipuirii. Evident ca nu personificam orgoliul ca este demolator de persoane .Orgoliul este atitudinea mai usor de definit decat spiritualul din simplu motiv ca ne-am plictisit de fandoselile si pretentuiile lui. Inaltarea spirituala este revenire in fapt la caliatile initiale sau adevarul fiintei umane si al posibilitatilor sale. O parasire a unei stari hipnotice a mintii-corp generata de falsul informational istoric personal si colectiv, Falsul istoric este generat de obscurantism, superstitii si interese straine fiintei, ignorarea fiintei pe scurt, o istorie care ignora fiinta si genereaza povesti corespunzatoare ale datoriilor cu moartea si exigentelor de tot felul. Orice ingradire sau regula impusa este un pas involutiv, dezagregare. Agreagarea viului este fiul, mielul nevinovat. Observati cum ce se imultesc social sunt regulile impuse ca legi de reprezentantii nostri care nu sunt afectati de propriile reglementari pentru cei pe care ii reprezinta! :) O cutuma a "legii sau reglementarile firesti minime intr-o comunitate" care sunt in fapt acordul comunitatii resopective de o onora valori,  era "Ce nu este reglemtat este liber; reglementarea stabilea ce nu se face" Nu se face pentru ca intreaga comunitate era de acord ca este distructiv pentru fiecare in parte si comunitate in ansamblul ei. Cum s-a ajuns ca sa fie reglementat "cum se face" orice??? Nimeni nu poate face ceva daca mai intai nu se informeaza cum se face sau ai voie sa faci respectand modalitatea legiferata? Ce nebunie e asta; se vrea a ne transforma in roboti? fara reglementare si rutine nu mai putem functiona social, in comunitatea umana? Mai este umana o astfel de comunitate in care si respiratia este reglementata? De ce tocmai cei care nu respecta reglementarile sunt privilegiatii care reglementeaza?Orice reglementare este un pas inapoi sau retrogradare, condensare pana la nivel de bolovan sau in cel mai bun caz artificial. 'Artificial" este pierderea naturii umane..De ce s-a ajuns sa cersim iubire? Iubirea e in natura uaman!!!Artificialul poate sa cerseasca copiind cerseala dar nu este in natura sa si nu poate avea.  Pentru cei care nu au alungat umanul din ei mai este o sansa cand exprima.Pace si prietenie este salutul si urarea de bine!.

3 comentarii:

 1. "De ce tocmai cei care nu respecta reglementarile sunt privilegiatii care reglementeaza ?" Pentru ca au puterea si libertatea sa o faca, iar acestea vin tocmai din faptul ca ei inteleg acel "artificial" si nu se supun lui. Daca ar face la fel prea multi, atunci prea multi s-ar trezi si si-ar pune intrebarea: cine pe cine conduce (manipuleaza etc) ?

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc Adrian 64! Reflectarea unei perceptii nu este intotdeauna cea mai fericita!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Fericit sau nu, fara manifestare nu stii ca esti .

   Ștergere