09 martie 2011

batranetea.

Asocierea omului cu vârsta văzută ca rutină a ciclurilor cosmice este demolatoare prin implicarea subconştientă  a unei false informaţii sau model, a unei activităţi rutiniere iraţionale, degradatoare, pe care o numim uzură psihică.
Bătrâneţea este ceea ce noi facem onorând această rutină prin comportamentul nostru educat de formă (in-formaţia, potenţialul formă). Prin formare ajungem muncitori la forma bătrâneţe. Prin jocul iubirii ajungem copiii mari, maturi. Există experienţa existenţei - iubire (fără dihotomie) iar consecinţele acestei adevărate educaţii sunt de necrezut din simplul motiv că nu sunt necredinţe. Nu putem vorbi despre rezultate când nici nu le percepem, nici nu le credem. Ar fi considerate (pentru că aşa au fost folosite în manipularea formatoare) drept abstracţii şi utopii, drept capcanele promisiunilor amăgitoare. Dar astăzi, în universalitatea sa, astăzi este cel mai lung timp, tot mai mulţi oameni trăiesc experienţe ale “lumii de dincolo” (care nu sunt vise) chiar dacă nu realizează că “sunt şi dincoace”(precum în cer aşa şi pre pământ), şi pot confirma existenţa civilizaţiei umane care se întrupează planetar astăzi. Veşti bune (evanghelia) aduc ei pe “pământul inexistent incă” pentru cei mai mulţi adormiţii cum zic ei (nu şi cum este) “intru vecie”. “Vecie” nu există pentru adormiţi, ci doar pentru educaţi de existenţa-iubire. Pentru needucaţi există timpul şi rutinele (ritualurile) sale imaginare, false, aşa numita cunoaştere ocultă, conform cărora cred ei că vor obţine vecinicia. Norocul nostru este că nu se poate obţine vreo vecinicie prin prostie. Altfel am fi condamnaţi la durerea prostiei în vecinicie. Asta da auto condamnare!. Ce bine că nu se poate! iar dacă se poate este inutilă. Cunoaşterea ocultă este închisoarea ocultiştilor. Ocultiştii nu sunt oameni ci aspiranţi la acest statut. Iar dacă nu sunt, nu vor fi vreodată fară renunţare la închipuirile proprii sau moştenite. “…spală faţa ta şi nu mai păcătui…” În limbajul modern ar fi tradus ca: “renunţă la imaginea despre tine şi nu o mai servi celorlalţi făloşi”, sau “ nu mai susţine concurenţa făloşeniilor”. Păcatul este rutina imaginii sau cunoaşterii de sine, sau formatorilor de imagini profesioniste, a experţilor în imagine care ascund adevărul scopurilor, intenţiilor persoanei. Civilizaţia nevoii, implicit a interesului şi bătrâneţii care o justifică, nu este civilizaţia umanului, civilizaţia om. Doar numele se foloseşte pentru amăgire. Asocierea cuvântului om cu cele mai aberante şi iraţionale fapte şi comportamente, este minciuna care “şi-a trăit traiul şi-a mâncat mălaiul”. Starea hipnotică a minţilor copiilor încetează astăzi. Gândirea umană se smulge din timp, se smulge din maimuţă, se smulge din hipnoză, din împotmolire,acum şi pentru vecinicie. Om-ul nu poate fi învins, orice înfrângere este transformată în victorie a vieţii. Intenţia intenţiei este existenţa. Vraja falsului instinct al supravieţuirii se destramă, lasă lumina adevăratului instinct natural al coexistenţei să strălucească. Umanul nu este o rasă sau o specie, de aceea cunoaşterea speciilor nu vă ajută la realizarea lui. Căldura lui străluceşte în ochii, cuvintele şi în faptele omului.

2 comentarii:

  1. Nu cred ca am inteles tot de mai sus, si te intreb: de ce toate animalele imbatranesc, de ce toate formele "sistemele" imbatranesc (se consuma) ? pamantul, soarele, galaxia, etc?
    "Gaurile neagre" ce ne consuma forma pana la urma.. ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Animalele vin de unde va si se intorc de unde au venit atunci cand nu exista constiinta a ceea ce sunt. Omul este constiinta vietii, si cand sursa vietii este interioarea nu exteriora atunci refacerea oricaror degradari este posibila. exista fiinte de sute sau mii de ani care traiesc in dragoste si uniune cu fiinta lor cu sursa lor au energie proprie si NU trebuie sa manace energie sau atentia celorlalti. Si cu toate acestea sant ca aspect de max 30 ani. Pot schimba sau reface forma originala dupa intentie. precivilizatia umana nu are nivelul de energie vie necesar pentru a face acesta deoarece consuma din exterior energie deci se mananca unii pe altii si functioneaza ca niste baterii care se descarca, iar priza este in exterior deci nu au acces la priza

    RăspundețiȘtergere