05 mai 2010

nevoia este credinta in lipsuri

A fost odata cand, Dumnezeu venit pe pamant, le vorbea oamenilor despre iertare, intelegere, uman, despre ceea ce ei sunt in adevar, neconditionati de circumstante, oricare ar fi ele...
Dar oamenii, ii raspundeau cu parerile si opiniile lor, despre nevoile lor de a domina ca sa nu fie dominati, de a ucide pentru a nu fi ucisi, despre dusmania evidenta pentru ei si conceptele strategiilor de aparare, in aceasta dusmanie. Pentru ei, ce le spunea Dumnezeu era iluzie. Cum? Nu avem nevoi? Cum? Nu suntem constransi si condoitionati de nevoi? Ce aiureli vorbeste asta?
Atunci Dumnezeu, care nu convinge pe nimeni sin u vrea sa demonstreze nimic, le-a spus : Bine, faca-se dupa credinta voastra! Si de atunci asa se face! Nu se mai scapa de nevoi, de prorpia lor credinta. Oricat ar avea, oricat ar acumula, nevoia ramane, ca scabia de oaie.
Inca si astazi, oamenii cred ca a fost o binecuvantare sa se faca dupa credinta lor. Evident este autocondamnare. Nevoia este credinta in lipsuri ...si asa se face!

4 comentarii:

  1. Culmea este ca tot la Dumnezeu se roaga pentru a li se "implini" nevoile.
    " Doamne mai da-mi si de data asta...."
    " Doamne ajuta-ma sa dobandesc ....."

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspuns la intrebarile nepuse:
    Abundenta nu este o credinta, ci, o evidenta (pentru cine are ochi sa vada)
    Am 7 miliarde de nevoi si nici un motiv pentru abundenta.

    RăspundețiȘtergere
  3. dan,
    si dumnezeu le da ce au cerut, mai multe nevoi ca urmare a credintei in lipsuri.A gresit ca nu a spus faca-se nevoia voastra

    RăspundețiȘtergere
  4. a cam gresit mosulica :)))...pacat ca "nevoiasii" inca il cauta si nici unu nu se mira ca nu e de gasit. sa fie asta o alta "nevoie"? de ce nu cauta fiecare cate un dumnezeu in el? o fi mai greu.
    La buna reauzire!!!!

    RăspundețiȘtergere