14 decembrie 2022

puterea de viata, e

 Reperele sanatatii. 

Sa reelevam reperele sanatatii pentru o corecta autoevaluare a propriilor fapte/obisnuinte.

Primul 

este forma corporala convenabila care reflecta cel mai bine ideea noastra de frumusete

 daca avem in memorie forma corp propriu convenabila ca imagine si imaginea forma corp afectata de deformare , Atunci

Cunoastem cum am ajuns la boala rememorandu-ne faptele, rutinele zilnice.

Indicat in aceasta situatie sa ne punem in partea stanga cum stam in pat pe spate, fotografia imaginii formei corp convenabile, optime a tineretii pentru a avea mereu in Atentie unde vrem sa ne intoarcem de unde ne aflam.

Indicatorul infailibil, piatra de incercare a sanatatii este ... hartia igienica.

Persoanele sanatoase elimina fecale fara sa murdareasca corpul

O buna digestie e garantul unui corp sanatos.

Alt indicator infailibil

Un om sanatos nu simte niciodata corpul .  Corpul sanatos ne ofera un balsam alintator,  lacrimile care spala durerea morala/ psihologica. ( cu lacrimi de iubire te spal de orice pacate -spunea poetul). Deasemenea un corp sanatos creeaza libertate si bucuria de a fi.

Alt indicator

este culoarea urinei care in starea sanatatii este incolora ca apa ( probabil tehnicile yoga dea bea propria urina erau probel;e sanatatii caci intre urina si apa nu era diferenta?)

Cel mai convenabil indicator

sanatateas este energie/putere care determina un comportament rabdator/calm. compasiv cu ceilalti , extrem de spontan in reactii si o intensitate a trairii greu de cunoscut altfel, deasemeni o atentie/vigilenta actuala/prezenta , zen , eficienta max cu min de efort in orice circumstanta. Acest aspect face ca orbirea prin neatentie si accidentele sa dispara. Corpul isi creeaza propriile circumstante armonice si  sincrone starii sale de integritate si siguranta deplina, increderea in existenta sa.

Alt indicator

este  apettitul sexual. Insa manifestarea acestuia este lipsita de violenta si se releva a fi cea mai subtila si sublima  modalitate de comunicare fara cuvinte prin "topirea" reciproca si restabilirea misterului original al existentei- a nu fi. Efectul este amplifcarea energiei proprii si regenerarii celulare accelerate pana la sincronul actiunii si efectului acesteiea- atemporalitatea existentei corporale.

Sanatatea nu este lipsa bolii ci functia armonica a coeziunii  corporale in intreg si  parte,  sustinandu-se reciproc; inseamna imreuna/unitate,comuniunea reala, unul pentru toti si toti pentru unul.

Otravirea /boala este orice amestec din exteriorul unei intregimi functionale de un anumit nivel de ordine organizata cu materii si informatii nefolositoare, incongruente functionarii armonice si coezive a intregimii respective si produce perturbarea ordinii interioare, conflict launtric. Cumpatarea este garantia armoniei corporale

In mediul nociv de astazi, nocivitatea chimica  si psihologica produsa de o gandire rasista, exclusivista, fărâmițată - orice deformare corporala releva o boala cronica care,..., nu doare dar,..., se acumuleaza. Socialmente se promoveaza consumul excesiv- o ineptie in termenii ratiunii- moartea mintii sau spiritului in care arta culinara a devenit arta ignorarii nevoilor firesti de hrana a oamenilor. Ce sa mai relev excitantele "super"' din orice otrava  care au corupt senzorii corpului aproape distrugandu-i, cel putin năclăindu-i incă de vărste fragede. De ce?(in romania sunt  cei mai multi adolescenti obezi dupa s u a , un fel de america europei este romania sub acest aspect - cocacolonizarea si mc.dolnald colonizearea si- a produs efectul scontat si acum invocam toleranta fata de obezitate si obezi, practic toleranta fata de boli -  toleranta fata de ceea ce corpul nu tolereaza , ce fel de toleranta este? a sinuciderii?!  

Nu promovez un anumit ritual alimentar, orice ritual contine morbiditati in el conditionand. Sunt experiente diverse in domeniul alimentar, de la alimentatia inerta la cea moleculara, homeopatica, etc. Bunul simt natural spre natura indeamna, fara excese si fara reprimari inutile, hrana naturala nepervertita chimic, termic sau genetic. Magnatii lumii se hranesc cu cruditati in timp ce fac bani din productiile industrializate de hrana pt ceilalti.

Fiecare este responsabil de propriul corp si din experienta si observatie afirm cu tarie ca necesarul de hrana a unui corp vietuitor umane este extrem de redus comparand cu rutinele, nu depaseste 30 de grame zilnic, chiar mai putin ca urmare a atentie si vigilentei si nu produce frustarile reprimarilor de pofte .  Cantitatea/masura/proportia o stabileste corpul prin limbajul sau tacut si fin, nicidecum gandirea conceptuala sau aservita intereselor criminale ale iresponsabilitatii si incomensurabilei indiferente fata de fiinta proprie si planetara a  nemuritorilor in prostie- printre care ma enumar si pe mine, cel putin complice respectand legea tacerii,  omerta. De ce se studiaza limbajul corporal? evident comunicarea fara cuvinte este cea care se manifesta in fapte , nicidecum vorbele- corpul creeaza circumstanta nu vorbaria. Vorbaria doar convinge si inseala corpul pt a-si ceda suveranitatea pt dogme, utopii si promisiuni premeditate mincinoase. Ne-am dus la pomul laudat al democratiei occidentale si am ramas si fara sac. Credulitatea si obedienta sunt cozile de topor, tradatorii launtrici ai suveranitatii fiintiale a indivizilor . Nu mai cautati vinovati de tradare in afara voastra- adevarul elibereaza!

 Practici de curatire/ dezintoxicare

in cap.f









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu