20 martie 2010

din perspectiva normalitatii (2)

0 comentarii
Opusul unei situatii nu este solutia acesteia.

19 martie 2010

din perspectiva normalitatii (1)

7 comentarii
La intrebarea “cum…”raspunsul meu este invariabil: “nu stiu, habar nu am”.

18 martie 2010

proiectul nostru (3)

1 comentarii
Problemele sunt de doua feluri: reale si false. Cele reale, sunt problemele la care lucrand, se rezolva. Cele false, imaginare, psihologice, sunt problemele la care daca lucram, cresc, se amplifica. Societatea de consum este o problema falsa. Nu ne mai lasam consumati si ea dispare! Boicotand falsul nu facem rau nimanui. Proiectul nostru (a carui tema este prezentata in blog),

17 martie 2010

in proiectul nostru (2)

1 comentarii
Particular eu cu mine nu am nici o problema. Situatia se schimba cand ies in societate. Neputincios in a face fata irationalitatilor, fac pe nebunul ca sa nu fiu facut nebun, maimutarindu-i pe ceilalti. Oare toti facem la fel si astfel nu reusim sa ne recunoastem unii pe altii? Ce ar fi sa incetam aceasta maimutareala? Sunteti incredere, nu informatie. Un om de incredere este un om ce are incredere in el insusi. Sunteti transparenta, nu secretele. Un om inocent este transparent, nu se vede. Nu poti fura decat in secret, in confidentialitatea cardasiei, in ascuns.

16 martie 2010

in proiectul nostru (1)

5 comentarii
După consideratiile precedente cred ca este evident ca proiectul nostru de început, are un alt început. Respectul faţă de universalitatea creierului si unicitatea manifestarii noastre, implică în viziune ca fiecare membru al unei comunităţi participă direct la decizii, responsabil, din libertate, nu din “obligatii si datorii” închipuite de guru-si sau alt gen de autoritate. Un om liber nu încalca libertatea nimanui!

15 martie 2010

zeitgeist

3 comentarii
Este miscarea de golire a constiintei de toate minciunile care ni se servesc continuu prin propaganda violentei. Se traduce: “modalitatea timpului” si ne releva adevarul a ceea ce sta la baza societatii in care traim: minciuna care creeaza violenta, crime, sclavie. Propaganda acestei minciuni se straduieste sa ne faca sa credem ca asta este societate umana, ca natura fiintei umane este violenta.

14 martie 2010

asa nu, multumesc...

2 comentarii
Proiectul nostru porneste de la intelegerea lui “asa nu se face”. Nu stim cum se face, stim clar cum nu se face (ce tie nu-ti place altuia nu face). Experienta traita si sfarsita a civilizatiei preumane arata clar, fiecaruia, unica concluzie la care am ajuns prin ratiune, prin logica, prin perceptia clara a ceea ce este: ”asa nu, multumesc.” Atunci cum?

cautam unde nu se gaseste, ne amagim ca am gasit

14 comentarii
Fără libertate nu există iubire. Este libertatea o idee? Ideea o avem cu toţii, dar trăirea nu. Din această evidentă descoperim că libertatea nu este o idee. În aceeaşi logică a evidentei, nici iubirea nu este o idee.