13 decembrie 2022

puterea de viata, b

 Calea naturala este metoda nestramutata a materiei, o cunoastinta simpla din care pot izvora fapte realizabile in practica ei. 

Evidenta

Este calea faptelor, a practicii, a ratiunii, este calea evolutiei-miscarii constiente in creatie sau campul constiintei- stiintei umane a celor ce sunt asa cum sunt.

Implica

Dinamica transformarilor, metamorfozelor in perceptia umana, , o dinamica imposibil de controlat sau manipulat, insa usor de directionat de o fiimta umana in acord cu ordinea acesteia.

Implicit

Daca exista "o cale=metoda", exista si "o lege" caii, o inteligenta diriguitoare, un "domn-doamna a caii", denumita si "legea naturii", legea sau bio-logosul, " legea vietii".

Legea naturii

Este o lege simpla, neexclusivista, banala; nu este o lege specialacare sa favorizeze sau defavorizeze vro expresie existentiala a vietii functie de complexitatea sau importanta ei.

Este aceeasi lege pentru orice corp vietuitor, fie vegetativ sau superior ca organizare a materiei , a substantialitatii existentei in parte si intreg.

Evident ne intereseaza functionarea legii in organizarile si functionarea biosferei.

Repere, coordonate ale functionarii legii

-intreaga substanta-materie este animata, pusa in miscare de lege precum si toate expresiile sale vietuitoare

-miscarea inteligentei si ratiunea legii, desi subtile, se recunoaste in simplitatea tuturor manifestarilor sale.

Manifestari

- continua-neintrerupta preschimbare a materiei in sensul descompunerii sale

-miscarea de descompunere in elemente primare-primitive este un proces de digestie

-prin acest proces de descompunere-digestie, da nastere si intretine corpurile vietuitoare de la cele mai simple pana la cele mai complexe

-drept urmare , actiunea legii-inteligentei diriguitoare creeaza medii sau spatii si fiintari in ele.

-natura mediilor si fiintarilor in ele este aceeasi; desi diferite sunt sunt exprimate existentele lor sincron

- faramitarea formala nu are valoare practica, ci doar functionarea unitara a legii naturii.

- legea simpla a naturii este si legea materiei si legea corpurilor vietuitoare interconectate prin lege si ordinea ei, una cu ratiunea existentei ca expresie a inteligentei  intregimilor si unicului continator la orice nivel

Corpurile vietuitoare

-corpurile vietuitoare ale diferitelor medii sau spatii generate sincron de lege, nu sunt altceva decat masa transformata prin actiunea legii de desconpunere a materiei.

-corpul vietuitor al animalului este masa transformata produsa prin actiunea de descompunere a materiei, adica este corp produs de hrana prefacuta-transformata prin  digestie ca proces de descompunere-fermentatie sub actiunea inteligenta a legii.

-viata microorganica este o prefacere continuua, o continua transformare sub actiunea legii naturii prin fermentatia materiei.

Fermentatia materiei

este recunoscuta prin evidentele sale simptome

-neincetata preschimbare

-schimba forma primitiva a materiei

- transforma masa in fermentatie in vietate

-produce corp vietuitor vegetativ prin digestie sub actiunea legii

Aceste evidente simple ale unei manifestari unitare si sincrone la orice nivel de organizare a materiei, nu pot fi intelese  si reflectate in gandire ca sens al actiunii legii naturii decat sub forma evolutiei formelor, iar legea naturii este legea evolutiei. Evolutia formelor este consecinta actiunii legii naturii sub aspectul intregului sau camp de manifestare

Legea evolutiei este legea naturii din moment ce preschimba neincetat din forme simple-primitiv organizate in forme de organizare tot mai complexe materia.

De remarcat

-actiunea legii care genereaza si sustine continua evolutie a organizarii materiei prin faptul ca odata ce o expresie corporala si-a atins maximul potential de expresie, sau ratiunea existentei sale si nu mai evolueaza, acel corp vietuitor al legii este descompus prin acelasi proces al fermentatiei al respectivei mase, devine functie digestiva a unui corp vietuitor vegetativ , bacterii etc, care descompun complet substanta corporala respectiva. Adica binecunoscuta exprimare "nimic nu se pierde , nimic nu se castiga ci totul se transforma-preschimba" este manifestarea legii naturii. Viata hraneste viata si nu poate sa nu fie , sa se piarda.

-importanta pentru lege este vietuirea insasi si evolutia ei exprimata prin capacitatile corporale ca organizare in continua evolutie , crescatoare.

-la fel de importanta este observatia ca in lege si sub actiunea legii corpurile vietuitoare descompuse sunt regenerate sub forme care sa contina un potential mai mare de expresie ca ratiunea existentei lor de afi. Cu alte cuvinte nici un corp vietuitor odata exprimat nu este abandonat ci reexprimat intr-o forma ca organizare superioara a materiei corporale respective-evolueaza.

Evidente ce se releva perceptiei directe obiective

-corpul vietuitor al intregimii planetare de o fascinanta plenitudine armonica in organizare sinarhica (neconditionata de vreo ierarhie), precum si de o frumusete indescriptibila, este in mod evident corpul vietuitor al oamenilor de factura animala.

-in acest corp se poate trezi constiinta legii=  recunoasterea inteligentei, ratiunii, stiintei legii luminoase a evolutiei, a naturii planetare ca sine de sine statator, caz in care, corpul vietuitor uman de factura animala se transforma, evolueaza in corp uman.

-corpul vietuitor uman in care s-a trezit constiinta legii actioneaza in armonie cu aceasta, amplificand freventa sau viteza procesului evolutiei creatiei sale, sau expresiei de sine. Prin trezirea constiintei legii confirmata prin comportamentul sau, putem spune ca acest corp vietuitor si-a cucerit atemporalitatea existentei sale.

Evolutia

-volutia organizarii materiei sub actiunea legii este realizata prin nastere-renastere neintrerupta si sincrona in atemporal , defasurata temporal ca evenimente aparent separate de actiunea legii sau unele de altele; o astfel de impresie de separare genereaza o lume aparenta si inexistenta asemenea unei umbre a actiunilor legii.

-cu fiecare renastere a unui corp vietuitor acesta poarta in sine potentialul evolutiei sale anterioare pe care-l va dezvolta prin noua sa experienta existentiala Nimic nu se pierde ,nu se foloseste inutil, nu se risipeste, totul este in evolutie sau disolutie, totul este in lege si sub actiunea ei, decurge conform legii.

- ceea ce face evolutia insezizabila este doar ritmul diferit al evolutiilor existentiale ale materiei in sincronicitatea lor

-denumim involutie sensul miscarilor ce par a fi in afara legii, sau impotriva ei- miscarea disolutiei care in fapt este digestie si genereaza corp vietuitor. 

Intrebare

Disolutia societatii omenesti, biosferei planetare, etc, la care suntem martori, ce fel de corp vietuitor va genera?

Ce se intampla cu "mama Geea" devorata de artificialul tehnologiei inanimate, pt ce fel de corp vietuitor este re-teraformata planeta?

In lege cand un corp vietuitor nu mai evolueaza, recte corpul vietuitor planetar-copul uman de factura animala nu mai evolueaza in corp vietuitor al constiintei legii care are specificitatea sa de a iubi nu de a poseda-consuma  toate formele expresive ale legii naturii, acesta este dizolvat si transformat. Atat corpurile cat si spatiile lor vietuitoare ca medii vitale vor fi dizolvate si transformate, prefacute si ca sistem digestiv reformatate.

De remarcat

Legea naturii in miscarea sa are un scop, o tinta si aceasta este lumina- toate substantele evolueaza spre si in " Lumina".  Evident ca radiatia nascuta din transformarile launtrice corpurilor indiferent de nivelul lor de organizare este "o Lumina" care este si viata corpului respectiv. Evident este ca sursa procesului formativ-evolutiv este lumina (radiatia-energia) si tind sa se intoarca in orginea lor. Acest neincetat proces este inteligenta legii, ratiunea existentei si evolutia ei.

 Mediile existentiale

Sunt medii comune unui acelasi gen de corpuri vietuitoare pe care le hranesc si sunt hranite de ele si sunt denumite "spatii vitale"

Spatiul vital individual

Este corpul vital individual si unic; este inalienabil, impenetrabil conform legii

Orice amestec, invazie a proceselor sale vitale fie prin:

-cantitate de materie ingurgitata care depaseste capacitatile sale de prelucrare, prefacere, transformare, eliminare reziduuri

-ingerinta unor materii care nu intra in procesele sale digestive , materii straine insolvabile

inseamna:

- otravirea spatiului vital individual supus invaziei.

Implicatia evidentei

-vigilenta si cumpatarea in fata informatiilor si materiilor ingerate. Nu toate materiile si informatiile (unul si acelasi lucru) ingurgitate sunt necesare proceselor vitale ale unui corp vietuitor si sunt denumite materii/informatii "straine" sau "morbide"

-materia si informatia (energie in miscare) sunt monade- unul si acelasi lucru sub forme diferite sincrone-  unde si corpuscule sincron adica in acelasi tim/spatiu ,ritmuri diferite care insemna si ordini diferite sau timpi diferiti, vibratii diferite. Un spatiu vital individual recte corp uman individual daca este invadat de ritmuri diferite , ordini diferite formal si cantitativ  produce perturbarea , dereglarea propria ordini, boala.

- amestecul de informatii=materii apartinand prin legea materiei=evolutiei unor spatii, campuri vitale diferite= corpuri vitale diferite,  produce conflictul "luptei pt. spatiu vital", psihologia "lipsei de spatiu vital necesar prefacerii si evolutiei materiilor respective .

-nu exista o informatie misterioasa, dusmana in corp fara o materie straina de corp care produce morbiditate in corp.

-nu este necesar a intelege  sau cunoaste vreun mister ascuns, indescifrabil si care ne sperie.....

atat timp cat in domeniul material obiectiv suntem "Zeii", domni ai materiei adica legea sa, legea propriei naturi,

-consecinta simpla a recunoasterii legii este ca indepartarea materiilor/informatiilor straine din corpul uman  cu refacerea sau vindecarea corpului (a face prin a nu mai face)

Boala

-exista doar "O boala", nu mai multe, si anume amestecul de materii/informatii vazut ca incalcarea spatiului vital individual perturband prefacerile evolutive interioare.

- cauza "boala" este otravirea- aducerea de materii/inf. straine, nefolositoare in procesele unyincorp individual.

-otravirea este informational substantiala

-propaganda si marketingul consumuismului si maximizarii profitului prin consum otraveste prin promovarea maimultului fara limitele ratiunii. religiile otravesc si ele prin promovarea unui mai putin care este aceeasi miscare a gandirii cu maimultul. 9Diferitul asemenea)

-armonia implica dinamica "bunul simt" ,decenta.

-Simturile lumii si a fiecarui individ in parte au fost corupte si sunt in disolutie implicand degradarea intregului "corp senzorial" individual si planetar generand o "nesimtire" - incomensurabila indiferenta fata de spatiul si corpul vital planetar si individual sub masca ipocrita a plansului de mila. 

-lumea e condusa de o rutina a vointei oarbe si crude fata de orice vietate si propriul corp vietuitor ascunsae sunt faptele ei de promisiunile de progres si bunastare premeditat mincinoase.


Revcenirea

-nu implica metode complicate si de neinteles sau cu rezultat imediat, nici o cale exclusivista care incalca legea si simplitatea ei

-revenirea e simpla ca si otravirea. Nu trebuie sa facem ceva ci, sa incetam a face ceea ce facem sub rutina programelor inoculate hipnotic, sugestiv referitoare la ce si cum trebuie sa fim si sa facem

- intoarcerea "la natura" nu insemna "in salbaticie" ci "in bun simt" , "in lege-logosul viului"Nu luptam cu moartea ci ii boicotam rutina lipsei de masura si armonie , conflictul interior.

- e o lupta si revolta interioara nicidecum in exterior -CINE CREDE CA POATE PERFECTIONA NATURA LUCREAZA IN PROPRIA PIERDERE.


Minciuna

-este o prefacere continua care consuma gandire. Adevarul a ceea ce este releva fatarnicia aparentelor (P.I.R-ului , V.I P.-ului) lipsita de orice valoare practica.

Corpul materiei sau material,fizic

-este corpul prefacerilor materiei prin digestie, descompunere in corp vietuitor in toate nivelurile de complexitate a organizarii ei si in simultaneitatea lor. (Aprox 10 la puterea 17 procese au loc simultan in corpul uman si nu mai 10 la puterea 10 in societatea umana)

Ce implica un corp material

- in primul rand intregime,completitudine, integritate, neasemanare-unicitatea formeisi functionarii sale in legea simpla si unica a materiei, a naturii.

- implica un camp/spatiu  dedicat numai si numai prefacerulor materiei respective in proportia si felul necesar existentei sale , denumit "spatiu vital corporal" delimitat de forma corpului respectiv.deasemenea implica un spatiu/camp vital comun sau mediu existential din care sa.si ia resursele necesare si caruia sa.i predea ca resursa materia sa corporala in cazul epuizarii capacitatii involutive individuale.(a atins limita incompetentei sale existentiale)

-implica lipsa interferentelor/intruzunilor/amestecurilor de spatii vitale corporale individuale de aceeasi sau diferita factura ca ordine si organizare. Adica, orice materie ce nu este sau poate fi inclusa acelor transformari sau digestiei specifice lui; aceste materii  se depun si se constitue in otrava in urma prefacerilor materiilor depuse

-in legea naturii depunerile nu pot " sta pe loc" ,ci prin fermetarea lor genereaza corp vietuitor vegetativ si se produc "conflicte de spatii vitale" ( cunoscuta umflatura a corpului pt a crea spatiu interior proceselor )

-este implicata si capacitatea de eliminare a exceselor de materii sau de materii straine. Cand aceasta capacitate este depasita corpul devine materie de digerat, este consumat.

Esential

este a intelege implicatiile simplitatii actiunii legii materiei care produce evolutia organizarii acesteia denumita si "inteligenta materiei", motiv pentru care recapitulam:

-un corp material este un corp in continua prefacere in corp vietuitor si este vazut ca expresie a "proportiei de aur" a actiunii proceselor simple respective.

-fiecare corp vietuitor al materiei este o intregime, o plenitudine functionala de sine statatoare si un spatiu vital al vietuirii sale, limitat doar de necesitatea sa functionala, de insasi forma sa.

-pt fiecare corp-om  forma sa este limita spatiului sau privat determinat de " masura de aur a ideiii noastre de frumos.

-evident este ca tot ce este necesar a fi corp uman este inlauntrul formei sale, atat ca substanta cat si ca procese (10 la puterea 17 aprox)

-tot la fel de evident este ca nu-si poate consuma in continuumul prefacerii sale regenerative inoitoare, propria substanta sau materie si este implicata necesitatea unui "rezervor nesecat de materie" in prefacerea sau digestia sa.

- rezervorul nesecat de materii necesare inoirii corporale interioare/existentiale este natura insasi guvernata de legea sa.

-legea naturii este aceeasi pentru toate vietuitoarele sale. nu exista legi speciale : CINE INCALCA existenta oricarei vietuitoare oricat de nesemnificativa ar fi ea, incalcxa legea propriei naturi.

-legea ultimului continator -natura, nu poate fi incalcata;  miscarea ei este evolutie neintrupta prin perpetua renastere/refacere, pentru microorganisme si pentru prganisme de dimensiuni galactice sau universale

OBS.

- cuvantul 'prefacere" are semnificatia de a face sau reface dupa un model/proiect anterior ,"dinainte" adica orice corp vietuitor este  sau devine modelul refacrerii sale (natura se copiaza pe sine)

- pentru om, modelul prestabilit al prefacerilor/refacerilor interioare este ideea sa de frumusete.

-legea simpla a materiei face ca depunerile de materii intr-un corp sa dea nastere a ceea ce denumim "boala" crescandu-si volumul prin fermentatia lor si deformand corpu

-orice deformare corporala este semnul principalul semn al otravirii.

-materia nu poate sa nu evolueze intr-un corp vietuitor pornind intotdeauna din substanta spre corp sau dinlauntru in afara, sau de 'jos in sus" ,niciodata invers sau de sus in jos , asa cum antisimetric e organizata societatea care imbolnaveste.

- SECRETUL legii este ca natura cu un element extrem de simplu Genereaza edificii marete.

- nu voi mai folosi terminologia de corp vietuitor material sau fizic ci termenul de "templu planetar al legii vietii" in acord cu exprimarea ideii de frumos a inteligentei creatoare in parte si intreg.


-In templul planetar

in continuarea urmatoare

-



-










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu