10 decembrie 2021

preziceri autorealizabile

 Lumea crede in preziceri; acestea se implinesc prin simplul fapt ca sunt crezute. Nici nu are importanta daca prezicerile au sau nu o baza in relitate, in prestiinta (stiinta dinaintede a fi recunoscuta si să devina cunoiastere). Cu cât se intelege mai putin argumentele sau mecasnismele unei preziceri, cu atat ma tare sunt crezute.

Legea întâmplărilor, aleatorului.                                                                                                                           Exista o guvernare a intamplarilor conform unor legitati necunoscute noua?. Pornind dintr-un punct  rezultatele activitatii sunt impredictibile datorita aparitiei evenimentelor intamplatoare.

Cu cat creste in complexitate, un sistem tinde spre probabilitatea unei evolutii haotice.

Un sistem asa de complex precum este societatea umana devine foarte repede un haos.  Haosul se bazeaza pe o anumita ordine.  Principiile mecanicii cuantice ne releva ca ordinea sta la baza oricarui fenomen oricat de haotic pare.

Sa insiruim cateva "intamplari" , preziceri autorealizabile din manifestarea haosului social;

Întâmplător

 -oficialitatile si demnitarii sunt un balast impovorator pentru popoare.

- cu cât un personaj se crede mai important, cu atat expresia fetei sale este mai sobra si amenintatoare, o fizionamie inegurată.

- urmăresc țelul care sa merite mai multa atentie decat orice altceva?

- daca nu urmăresc telului mai presus de orice altceva, oricare alte actiuni   au toata șansa sa se blocheze. Nu pot face mai mult rau decat acesta- actiuni inutile blocate de inerție. Inertia este puterea nevazuta care face ca daca as incerca sa schimb numele țării s-ar va lasa cu bătaie,

-  nimeni nu lasa cu buna stiinta lucrurile sa decada; ignoranta da.

-ne asumam responsabilitati eronate in timp ce domeniile vitale sunt lasate sa se degradeze.

- banii si operatiunile militare in decursul istoriei au facut prea puțin bine si foarte mult rau.

- promisiunile politice se aseamănă efortului de a incerca să âmpletești o funie din firicele de nisip

- cand stai sub o cupola asemenea unei lese, nu doresti sa ti se aminteasca asta prea des.

-meditatia pe tema propriei ignorante nu are nici o relevanță daca nu mi se alatura si cele 7 mld. de conlocuitori .

- numarul celor are se pot aduna la un loc să-și pun laolalta cunostintele pentru a le comunica, este limitat Toti stim totul, dar niciunul nu-l putem comunica. Asta face ierarhia stiintifica  irelevata dupa criteriul  cantitatii.

- specializarea dusa la extrema este dăunatoare, ciopârțește cunoasterea si o lasa sângeranda, iar expertii sunt oameni obisnuti veniti cat mai de departe si acoperiti de necunoasterea lor.

- infatuarea este posibilitatea tehnica de a injura, acuza si demoniza, pentru ca e usor si iti place sa o faci. E refularea prin care deținutului i se ofera posibilitatea sa savureze senzatia de libertatre.

- Infatuatul se revolta injurand ca pentru apoi, sa se relaxeze găsindu-si linistea in conformism si obediență.

statutul social nu sta neclintit sub tine sa te sustina; trebuie intreținut. Exista multe vite cu 4 si 2 picioare.

pozitia sociala e genul de manipulare in care sunt multi "sus pusi" dar nu am găsit  unul fericit printre ei.

-nemultumirea e o subevaluare grosolană a sentimentelor generata de furie.

- multe sunt posibilitatile dar puține realizarile.

- multumirea este posibilitatea realizarii sustinută de ratiunea ordinii fundamentale

- evenimentele cruciale fac istoria. Nicaieri nu se poate întâmpla ceva, fara sa se efectueze orice  altceva;  este o certitudine.

-  matematica sistematizata este o inventie facuta de om; in schimb Istoria este rezultatelor gandurilor si faptelor a miliarde de fiinte ; sunt neinfluentate de constienta umana rezultatele istorice.

-exceptiile sunt mai interesante; se nasc cu repeziciune  din rezultatul unei pure intamplari, apoi devin traditii aproape de neâncălcat.

-tehnica traditiei administrative este largirea influentei si extensiile teritoriale. Doar cei mici cred ca exista un varf si tot urca, urca,  fara sa aiba vreun orizont , altul decât încețoșarea propriilor minti decadente.

Toate prezicerile sau adeverit si au tesut in jurul nostru un cocon de nebunie si prostie care ne manaca de vii.

Pace si iubire!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu