21 noiembrie 2021

valoarea romaniei

Romania are valoare ca societate infloritoare de sine statatoare nu ca trofeu.

Darurile poporului roman in lume sunt invaluite in cele mai scandaloase si ridicule ritualuri, intr-o combinatie de religie si baliverne intemeiata pe o ierarhie de preoti si falsi experti, untr-un cult complicat si lipsit de sens al obedientei pe calea minimei rezisdtente.

Nu poate fi stapanita sursa darurilor poporului pentru ca asta inseamna, pentru a ajunge asa de departe, sa inveti toata viata si sa ai un creier remarcabil. Poporul roman stie intotdeauna ce face cu o mativatie perfect indreptatita. Nici un plan, informatie sau dorinta nu are nici o miscare fara suportul psihologiei noastre lipsite de obedienta. Aceasta calitate a constiintei poporului roman este confirmata de logica simbolica, - acea parte a cunoasterii umane care releva cu precizie circumstantele asa cum sunt ele deparazitate de limbajul omenesc al  aparentelor, ecourilor lipsite de vigoare ale venerarii unei istorii sau autoritati consumate deja si care in viitorul apropriat se vor dovedi fara semnificatie. Trecutul si veveratia ne pot arata cel mult problema; dar in nici un caz solutia. Solutia doar noi putem gasi si suntem chemati cu totii la infaptuirea ei elaborata de stiinta psihologiei noastre. Niciunul dintre noi nu are nici cea mai vaga idee despre ce se intampla cu adevarat. Se tot revendica in massmedia in fata problematicilor sociale raspunsul  la intrebarea :"cine face asta , cine este in spatele a ceea ce se intampla??,etc. Raspunsul nu poae fi altul decat "o pozitie in campul constiintei din care se porunceste", o vointa cruda si indiferenta in fata propriilor manifestari.

Tot efortul in diferite directii intreprins de cetateni , motivatiile si scopurile acestui efort sunt  si au fost din inceput o inselaciune, piste ale falsului care sa ascunda si blocheze libertatea de actiune a indivizilor, libertate  care ar conduce la atat de multe variabile incat nu ar putea fi controlate , nici  directia si miscarea omenirii ca intreg,  pe o directie premeditata istoric si instrumentata prin educatia autoritarista si blocajul mental si psihologic ca rezultat al acestei "educatii"/programari denumite obedienta/slabiciunea spiritului uman.. Urmarea firesca a fost stagnarea si declinul si asistam mai repede decat ne-am fi asteptat la prabusirea imperiilor al caror cantec de lebada s-a catat deja. 

Civilizatia "umana" si-a pierdut virilitatea si utilitatea asemenei uni corp batran, iar prabusirea nu poate fi impiedicata. Nu va osteniti sa corectati sau salvati ceva , salvati-va de slavatori si treceti la treaba individuala. Lipsa de obtiuni este evidenta, lipsa posibilitatilor libertatii de actiune de asemenea. Aceasta circumstanta este rezultatul unei ratiuni fundamentale a stiintei constrangerilor ( popular i-as spune "stiinta bunelor intentii", sau promisiunilor premeditate a nu fi neonorate)  Constrangerea releva Solutia cu claritate ca unica posibiltate si unic drum- "hotarati si actionati " ,mijlocul si drumul oricarei constiinte libere.  Ex, ecosistemul biodiversitatii planetare nu poate fi salvat sau reparat dect prin incetarea completa a modalitatilor acestei civlizatii de consum. De apoi germenii civilizatiei armoniei bunului simt si masurii oricarui consum individual si colectiv , noile paradigme civilizatorii pot actiona= toate sunt in timpul si spatiul lor; cand sunt incongreunte nu pot coexista in aceasi ordine sistemica care structureaza circustantele modelarilor si modalitatilor temporale. Universul este structurat pe nivele de energie,informatie si substanta armonice si coezive, prin simpatie/empatie . Asemenea modului in care un individ nu poate sta intr-un mediu antipatic fara sa se piarda pe sine ,nici modelarile si modalitatile distincte si diferite conceptual ale timpului nu pot coexista fara degradare evidenta .

Romania se afla acum ca intotdeauna in echilibru instabil pe taisul ascutit al unei sabii si orice cat de mica inclinare intr-o directie sau alta este fatala. Este o insula de constiinta intr-un ocean de barbarie, un trofeu inestimabil , mai valoros si mai puternic decat orice corporatie a barbariei in expansiune; lacome pentru ca nu sunt de sine statatoare ci incomplete si nedemne in a fi, irelevante zilei de maine lipsite de blocajul obedientei psihologce si veneratia stralucirilor fara continut.

Stiinta preschimbata in mitologie si veneratia este blocajul mental sau intunericul din constiintele pe cale de a se naste. Ceea ce nu putem uita este ca aici este inceputul prabusirii castelor si castelelor lor de pe nisipurile miscatoare ale ignorii propriilor fiinte libere si miraculoase , prabusirea corporatiilor  inrobirii constientelor inocente specifice copilariei omenirii ca intreg si nu putem uita ca  Romania este samanta -nu este singura-maretei civilizatii urmatoare ce va renaste din negura si haosul conceptiilor cruzimii si indiferentei, iresponsabilitatii . Somnul ratiunii a creat monstruozitatea societatii care-si consuma  sau inrobeste membri Stiinta constrangerii nu ne lasa sa mai dam inapoi sau sa ocolim subiectul neplacut.

Cand ma refer la popor, natie, romania , nu ma refer la cozile de topor care-si inchipuie ca  reprezinta pe cineva si ca denumiti cumva au vreo putere. Acestia sunt cei care nu au nici o incredere in viitorul propriului popor, nici o viziune a acestuia si atunci disperati aleg ca tot ce pot face este sa traga pentru ei cat de mult pot si le ofera obedienta sau tradarea propriei constiinte/ radacini spirituale a pamantului si locului lor pe acest pamant. Ei nu sunt rai ci doar speriati de iminenta prabusire , de lipsa de putere a obedientei lor si incearca sa profite asemenea talharilor din timpul prabusirii retelor electrice  care au devastat magazine si institutii. Prabusirea autoritatii false releva o falsa obedienta, un haos invesmantat prin frica de pedeapsa , evident goana dupa rasplata, ca aparenta de civilizatie sau societate . Consecinta falsului este prabusirea lui atunci cand se trezesc constiintele a ceea ce este si nu mai sunt sustinute de credinta sau  cunoasterea si psihologica falsa a umanului. Adica nu sunt continute in campul  aspiratiilor universalului a fi (sunt in afara lui Dumnezeu) si se prabusesc cand adevarul a ceea ce este asa cum este, este revelat si  constiinta/inteligenta  stiintei se trezeste, renaste sau invie.  Nimic nou sub soare, toate miturile se dovedesc reflectate in materia planetara ca forme si miscari . Ceea ce denumim istorie nu este facuta nici de mase , nici de leaderi si este umbra misterului si a incomprehensibilelor siruri de evenimente ale psihicului omenesc,  a stiintei sau constiintei/inteligentei sale unice.

Individul unam este genial si liber cand isi manifesta genialitatea. Exprimarea individuala in campul intregimii umanitatii sau perceptiei/contiintei sale este conditionata de drumul trasat din motive intemeiate si necunoscute de la care nu poate devia- evolutia inoirii, calea nobletei in existenta, calea libertatii cu inima in ea (Arya Marga). Tinta e necunoscuta ca sa o putem atinge constransi la actiune.-paradoxul unitatii de nefragmentat. Cum Poporul - Marele Anonim cunoaste, caile domnului sunt necunoscute;

Insa din veac in veac apar acei oameni denumiti providentiali - prezenta si calitate contestata cu cerbicie tocmai ca sunt cei care relevand ceea ce este, genereaza prabusirea formelor consumate si fara viitor, cei care reeleveaza viziunea  visului celui dintai al omenirii, cei care sunt si trebuie recunoscuti in "pozitia in care pot porunci" si care reactiv vor fi urmati ,  porunca lor fiind acordul neprofanat in sfera intregimii in care se exprima. Se contesta insistent existenta "omului providential " Atunci Buda, Cristos, Mahomed, etc , ce au fost , oameni ordinari dedati la ordinariile mercantilismului , tiraniei exaltate, a freneziei meschinariei indiferente sau mediocritatilor intelectualismului incapabil sa recunoasca propria decadere?. Erau oare oameni care sa alega violenta ca mod de actiune, jaful, abuzurile, folosirea celor slabi adusi la starea de contributori fara alta insemnatate decat aeea ca pot fi usor manipulati emotional???

Eu imi asum ce spun si afirm ca pt mine un vis a fost implinit cand am descoperit existenta as."Pamantul Stramosesc"  , un vis devenit manifest in societate si se manifesta mai bine dacat mi-as fi inchipuit a fi posibil . 

La momentul necesar apar oamenii providentiali, atribut cu semnificatia de oamenii capabili sa acceseze si gestioneze noianul de vise al unei unice radacini spirituale in universal, oameni care deschid calea noilor constrangeri si noilor miscari sociale ca reflecatare a miscarilor psihicului si stiintei sale. Nu indemn la altceva decat la curaj, la decizie si urmarea ei faptica, punctuala , la datoria dorintei tale prin faptele tale, angajare personala  si responsabilitate, atitudini care conduc la a avea un cuvant in lumea aceasta.

Poate fi Calin Georgescu un "providential"? Cuvintele si faptele precum si pregatirea sa, relatiile sale, ar releva ca da. Insa trecutul este putin important, a pregatit pe cineva  pentru ceva; insa faptele viitoare ramane sa certifice ca este o buna pregatire si consecventa "providentialului" este importanta.

In fapt ascultandu-l pe D.l Georgescu am fost inspirat sa scriu acest articol.

 Fara Focul Creatiei, radiatul celor mai inalte valori umane promovate si sustinte prin religie  in faptele preotilor/experti ai stiintei  , omenirea stagneaza si decade  in haosul barbariilor din care renaste mereu mai puternica si de sine statatoare. 

Un inghititor de flacari trebuie sa inghita flacari chiar daca e nevoit sa le aprinda singur :)  

Omenirea asemeni Phoenixului renaste din propria cenusa  prin corporalizarea acestor marete aspiratii si acorduri universale ale vietii si existentei. Nu intamplator atacurile la adresa religiilor pacii si dragostei de oameni, anunta expansiunea barbariei si prabusirii monstruoaselor atavice tesaturi ale istoriei pervertite de la cursul sau firesc  pana acum. Inaintea rasaritului se face mai rece si intunericul mai intens dar asta anunta doar inceputul unei noi zile, unei noi  luminii a constiintei, a unei noi modelari temporale si relationari interumane.  

Flosim Puterea Spiritului impotriva temporalitatii obedientei ! Pace si Iubire ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu