24 noiembrie 2021

religia stiintei

 Omul accepta religia stiintei pentru ca-l releva divin

Insa orice acceptare poate fi o capcana .  Nu cunoaste ce inseamna aceasta calitate si si-o poate inchipui  a fi una cu reprezentarile sale ingradite de  un cadru de referinta ingust in care rutina  controlului si dominatiei  personale nu poate conduce decat la stagnare, cu consecinta degradarii pana la limita  degenerarii . 

Intreaga societate a fost crescuta potrivit credintei oarbe si lacrimogene, alintatoare, ca un erou din trecut a planuit si se ocupa de toate detaliile existentelor  incalificabile care implifica sacrificiul si amanarea vietii implinite. Sablonul acesta mental contine miscarea caracteristicilor cunoscute prin termenul de ad religio Acest concept se manifesta  prin rectii puternice fata de credinta . 

Credintele nu pot fi eliminate decat prin socuri majore si atunci rezulta o tulburare mentala majora. Ii cunoastem manifestarile prin simtamantul de insecuritate- senzatia morbida a lipsei de siguranta, iar cazuistica majora se manifesta ca  isterie si sinucidere. 

Ne-am obisnuit in asa masura cu aceasta circumstanta psoihologica incat muschii mentali ne sunt atrofiati, nu mai putem rezista fara idolii nostri, (metaforic exprimat). Dar aceasta consecinta a programarilor cu care psihicul a fost bombardat, nu ne poate bloca , oboseala mintilor pe drumul falselor piste de urmat nu inseamna ca muschii mentali au fost atrofiati. Energia revine simultan cu abandonarea falselor piste.

 Educatia laica a dus la o gandire mai independenta.  Intelectul/cugetul poate elibera constiinta prin incetarea rutinei sale denumite "dialog interior" asemenea unui implant hipnotic, Astfel inteligenta perceptiei releva constiintelor prin afirmatii categorice circumstante pana atunci considerate Tabu-uri divine elucidand manifestarile din societate asa cum sunt ele. 

Ex; activitatea denumita sistem de securitate secret se relva a fi, in cazul cel mai fericit, o afacere de tradari si inselari rutiniere, tolerate doar pentru ca se desfasoara "in interesul statului", un interes sacralizat ca ultima acoperire a acestor activitati. Nu mai este nici un secret vis a vis de activitatile punctuale ale "secretelor servicii". Pentru amatorii de alinturi,  societatea este mai usor de alinat cu vorbe goale de continut decat propria constiinta- asta cunosc foarte bine cei in cauza. Alt ex. ar fi "vestigiile burlescului" , caracteristici surogat ale  activitatilor sociale care sa le ascunda adevarata natura faptica: "sistematizare" acopera lipsa de organizare, "harnicie" acopera interesul trivial pentru birocratie, "precautie",un surogat pentru indecizii fata de  actiuni corecte/ concrete, "determinare", acopera incapatanarea orbeasca in greseli, "mostenire" - singurii care pastreaza ceva ereditar sunt doar idiotii congenitali; Nu si ultimul aspect al burlescului cotidian,  sunt asa denumitele "alegeri libere";etc.

 Se vorbeste mai mult decat ar fi cazul despre "constiinta". Cei constienti sunt : "cei multi" care stiu foarte putin si sunt increzatori; "cei ce stiu mai mult " si sunt mai putin increzatori; "cei putini" care stiu enorm de multe si deloc increzatori. 

Acestia au genialitatea de a sfasia valurile mascaradei: genialitatea de a ignora empirismul, confruntarea cacialmalelor, religia stiintei, constienti ca supraevaluarea proprie este un complex de inferioritate supracompensat,  prejudecatile urmeaza doar propriile lor religii. Sunt contienti ca "absolutismul" conduce la stagnare sau birocratie, la degradare prin generalizare. Ca "slabiciunea" conduce la degradare prin conflictele launtrice ale diferitelor false si interesate "puncte de vedere" personale. ale sinteticului. Sunt constienti de tehnologia dezbinarii si scopurile ei.

Taote aceste relevari  a atitudinilor si comportamentelor sociale curente sunt reflectate in durerea incalificabila cu care se confrunta fara victorii  cetatenii planetari .Aceasta generalizare nu este teoretica si rauvoitoare ci reflectarea psihologica si senzoriala curenta a globalizarii unui model temporal preconceput ruinator in plan psihologic uman. Slabeste psihicul si il determina la obedienta si venerarea falselor idiotenii pe post de ideologii partinice ale progresuluisi dezvoltarii personalensi sociale.

Violenta este masura propriei incompetente si razboul "hibrid"globalizator  , adica pe toate planurile existentei, confirma incompetenta asa zisilor leaderi mondiali si reflecta ca acestia si-au atins max evolutiei personale posibile, limita ignorantei, "noaptea mintii" , surogatul cruzime,

In societatea muribunda de astazi nu se intampla ceva cu adevart nou ,ci se repeta ca obisnuinta/ automatism cele trei greseli majore ale oricarei gestionari sociale trecute la nivel de  familii, companii, state si imperii: Inertia, despotismul, gresita repartizare a bunurilor. Aceasta rutina relevata de sfasierea valului mascaradei acoperitoare inseamna stagnare; Singura continutitate este schimbarea, in fapt stagnare inseamna degradare pana la degenerare a sistemului intrumentat si conceptualizat astfel. Aceasta stagnare/degenerativa nu are opozitie- viata nu se opune mortii si reciproca e valabila.  Din taciunii stinsi ai unei flacarimmuritoare se naste noul-  Inalurati nedreptatile, divizarile si concentrarea averii. Porunca noua va dau voua "reprezentantilor" ca sa fiti alesii.

Suntem chemati cei care auzim, chemarea pamantului ca entitate, la o noua proiectie/viziune , conceptualizare/proiectare, mai ales,  angajare personala responsabila/executie, a unei viziuni a resetarii si unei noi paradigme a civilizarii. Aceasta deja exista din moment ce in toate regiunile plantei se manifesta vocea ei. Noi si inedite microstructuri ,module ale noului se manifesta deja, se imultesc. Semintele libertatii/iubirii semanate de milenii au rodit rod bogat si rodul lor trebuieste sustinut/protejat asa cum un gradinar cunoaste - nu iutati -fiecare sunteti gradinarul acela. Aveti toate armele si instrumentele necesare luptei cu barbarele naravuri de imprumut cu care ati fost impovarati, despovorandu-va si  sustinand noa cultura in constiinta si fapte. Nimeni nu va poate invata cum sa iubiti si mai ales ce! Aspirastiile umane sunt universale , fara opozitie. Ce veti onora cu atentia si faptele va  va onora sau dezonora-nu este varianta decat una , trezirea si implinirea constiintei, renasterea. Fapta Pacii si Iubirii- un repaos si o miscare in acelasi timp/spatiu-noi insine. Esenta individului uman este libertatea. Insa libertatea nu este o idee, un surogat pentru arbitrar si cruzimea indiferentei fata de fiinta fiintelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu