15 octombrie 2021

a crede si a cunoaste sunt esente ale fiintei umane

 

Sistem imunitar.  

Un flux al energiei universale diriguit si gestionat de inteligenta in sustinerea si protejarea evolutiei creatiei sale. Misticii denumesc acest flux inoitor/regenrator, Vindecator divin , fortele destinului, spiritul Protectorilor.

Acesasta continua renastere/pulsatie misterioasa din ceea ce este Sursa  a ordinii ,  o putem percepe prin manifestarile curgerii sale;  etapizand pe trei nivele  determinam un plan si ridicand verticala, prin atentia exploratoare,  determinam spatialitatea releationala cu individualitatea exploratoare si putem determina trei caracteristici.

Sistemul imunitar psiho/mental.

Acest flux  releva ca aspectul psihic si fluxul  gandirii irationale influenteaza sanatatea fiecarui individ "furand sau suntand" energia vindecatoare/regeneratoare pt a  hrani o "stare psihologica de factura frica/vina" sau o "constructie mentala utopica" pe post de "solutie" la criza Nevoii.

Este evidenta oricarei perceptii inteligente ; in timp ce individul cauta o solutie la problematica intretinerii propriei sanatati , o "sapa, uzurpa" cu propriile frici, griji, disperari si sperante , plasmuind imaginar solutii medicale care se dovedesc inutile, ineficiente si intretin astfel spaima devoratoare a energiei sistemului imnunitar psiho/mental inainte chiar de a avea efecte la nivelul urmator - fizilogic functional. Cu alte cuvinte, teama si grijile personale, conversatiile, infoenergetica desfasurarii unei perturbari, intaresc "dusmanul" sub orice forma identificam ca atare> Persoana "identifica sau absoarbe",adica, individualizeaza/corporalizeaza orice din teama de evidenta inexistententei sale. 

Se ajunge astfel la justificarea afirmatiei "omul e cel mai mare dusman al sau" , adica corporalizeaza propriul dusman exteriorizandu-l permanent. Evident afirmatia respectiva este o constatare a unei activitati mentale, psihice deviante, care de altfel nu are radacina in Sursa ordinii universale ci doar este plantata in imaginatia umanitatii, a unei perceptii limitate  de peretii inchisorii pe care singura si-a construit-o interpretand ceea ce nu cunoastea si nu-si puattea explica, adica prin lipsa discernamantului.

In acelasi timp , entuziasmul, increderea in capacitatea , puterea si stiinta edificiului corporal cel mai maret al universului si universalului prezent, promovarea unei gandiri rationale ca abordare a oricarei situatii de criza , dar mai ales umorul ca raspuns la atacurile inertiale si repetitve ale ignorantei academice sugestive ale neputintei si iminentului dezastru, vor spori impactul fluxului sistemului imunitar uiversal sub aspectul sau psiho/mental, adica transferandu-se in actione fiziologica; vom constata ca in mod miraculos au aparut mai multi "anticorpi virus/atacator", adica celule ce se hranesc cu virusul precum pasarele cu boabele de mustar. Asa se manifesta armonia restabilindu-se mereu proportiile vietuirii impreuna ca numar si manifestare. Daca nu ar fi asa , cum explicati diversitatea de reactii si manifestari in raport cu virusii; Pe unii afecteaza in diferite grade , pe altii nu. Sigur factorul Subiectiv este sursa acestei diversitati de interactiuni si situatii.

Pe de alta parte , cand numim "civilizatie" un conportament distructiv al spatiului vietuitor planetar, asa numit dezastru ecologic la care asistam, de ce ne miram ca si corpurile vietuitoare ale spatiului respectiv au de suferit ? Durerea si suferinta planetara au atins cote de neimaginat si releva incomensurabila indiferenta fata de propriile fiinte ascunsa sub zdrentele luxoase ale aparentelor de detasare si libertate, ale utopicei sperante in rezolvari tehnologice care nu au rezolvat ceva pana acum; dimpotriva, au amplificat miscarea entropica pe planeta sau energia mortii care nu ne sperie obisnuiti cu manifestarile ei cotidiene .

Alt nivel al curgerii energiei regenerative a sistemului imunitar universal este cel fiziologic  sau functional." Functia creeaza organul", afirma exploratori integrii ai stiintei universului, afirmand prin aceasta  perceptia unei ordini functionale a fluxurilor vitale.

Se poate verifica de fiecare, devenind evidenta pt fiecare aceasta afirmatie deoarece domeniul sau este in vizibil. Cu alte cuvinte "ceea ce nu se vede' adica ce am denuit sistem imunitar psiho-mental , trece in vizibil ,in perceptia inteligenta si am denumit sistem imunitar fiziologic. 

Astfel, perceptia mea  confirma afirmatia conform careia functia(ceea ce nu se vede) creeaza organul(ceea ce se vede- in cazul de fata  "anticorpi specializati"). Aceaste relevari ale ordinii cosmice misterioare si sublime prin manifestarile sale, releva ca atitudinea rationala in cazul unui atac la adresa fiziologiei implica si declansarea sistemului imunitar specializat care nu poate fi perturbat pur si simplu din motivul existentei sale in subspatiu/invizibil. Se lucreaza doar cu ce se vede iar ce nu se vede este ascuns pt. a nu putea fi perturbata ordinea sa. 

Increderea in stiinta lui Dumnezeu, Creatorul Unic al unicitatii este  Credinta implicita care sustine sistemul imunitar universal, se manifesta in  evidenta faptului ca dragoste cu de-a sila nu se poate, libertatea nu poate fi incalcata. Asta responsabilizeaza fiecare individ si masura implicita a responsabilitatii sale este propria stare de boala sau sanatate necunoscuta. Alta ordine se releva ; mai intai crezi si apoi ti se releva, adica cunosti, traiesti totul; efectul nu poate precede cauza doar cand explorazi fenomenul din afara sa.  Dar aceasta abordare nu conduce la cunostere ci genereaza doar un set de presupuneri, presupunem ca suntem oameni fara sa stim ce in semna asta, presupunem ca suntem Homo Sapiens fara sa cunoastem ce compment sau folclor cultural si cultura este denuita asa, presupunem ca suntem o civilizatie fara sa avem habar ce este o civilizatie ca structura ideatica si comportamentala, tehnologica chiar, etc. Traim din presupuneri si vrem sa convingem pe ceilati ca omul si lumea este un dezastru al rautatii si cruzimii relationale justificandu-ne cu efectele acestui coportament mental indus hipnotic prin magia neagra a strabunilor lipsiti de discernamantul faptelor lor in nivele psihice si mentale. S- a creat o iluzie autointretinuta a unei involutii catastrofice prin efectele ei

In fapt lumea si omul este un mister sublim al unei ordini ce renaste permanent din necunoscutul denumit si haos fertil sau energie neformata sau uiversal sau eternul in care traim, imensitatea evidenta care ne inconjoara.

Vis a vis de cei care traiesc in spaima de virusi sau alte motivari ale starii lor psihologice , cei care se razboiesc cu situatiile pandemiei, cu anti si pro vaccinistii care sunt aceeasi miscare si relatie cu situatia, este o solutie accesibila tuturor ,  faceti fiecare ce credeti ca va face bine, fara sa impuneti binele vostru altuia; vaccinati-va ca oricum este reactie si nu actiune sau nu o faceti ca tot o reactie si nu actiune este. Insa Credinta voastra va vacineaza si cand e urmata de faptele ei este imbatabila. In nivelul individual Credinta este imbatabila, fie in bine fie in rau; este inceputul raului sau binelui individual . Credinta in adevar este cunoastere si cunoasterea este credinta , fluxul functie organ la nivel fin al sublimului a fi. 

E usor si inutil sa schimbi religii dar dificil si sublim sa schmbi credinte pt. a evidentia infinitul posibilitatii lui a fi si parcurge calea cu inima in ea a lui "Eu Sunt calea"

Nu are nici o legatura cu misticismul grobian sau supersitia iluziei afirmatia de mai sus; pur si simplu este puterea voastra de actiune prin nonreactie , puterea invocarii adevarului care elibereaza din orice capcana constiintele sau mintile inconstiente eliberand actiunile regeretoare sau evolutive. Luptati cu inertia dogmelor si nestiintei voastre care vi se pare si o presupuneti adevarata invatati prin repetitie sa credeti si tariti in pre-supuneri sau supunere premeditata. 

Supunerea premeditata (credinta in neputinta) este tradarea propriei libertati, sclavie inconstienta cand este transformata in rutina zilnica. 

Asculta, priveste si taci, lasa lucrurile mai intai sa ti se releve asa cum sunt ele si de apoi ei decizii in relatie cu ele. Fii stapanul gurii si nu iners, cu atat mai putin guristilor sau latrailor care hranesc harmalaia si confuzia. Fiecare moment este o provocare si traieste intens provocarea momentului acum.  Este vestea buna suntem liberi si ne asumam responsabil cuvintele si faptele individuale cu demnitate. 


Nu ar fi prima data cand surzii cu urechile inutilitatii ar interpreta textul de mai sus ca propaganda antivacinare, promovare obscurantism, refuzul expertizei stiintifice, etc. E firesc pentru acestia care traiesc in cercul meschin al fricilor lor si al sperantei de salvare prin actionea asupra efectelor , neafectand cauzele ( propria ignoranta si cruzimea indiferentei fata de fiinta unica  la care se inchina teoretic si simultan injunghiaza) 

"Asa cum cutitul patrunde prin branza la fel conceptul gresit sfirteca carnea." (Poet maghiar )

Nu este dura afirmatia mea ci faptele relevate de ea, faptele "civilizatiei "

Toata aceasta reflectare verbala a unor perceptii isi gasete reflectarea adneica  a memoriei  profunde  si a fost denumita ca actiune si manifestare "Inelul condomilor de aur". Efectul activitatii lor este denumit "forma sanatate a corpului vietuitor" Cred ca am scris relevand cateva repere ale sanatatii reale ca sa nu o confundam cu lipsa bolii. 


Din alta perspectiva - invatul este prin repetare dar dezvat nu exista - ca urmare nu incercati sa dezvatati pe cineva caci va veti alege cu invataura lui si fiti atenti ce invatati caci ramane cu voi. Nu tot ce zboara prin minte e hrana spirituala -poate fi si otrava spiritului! Gandirea e miscare in materie nu in Spirit. Ganditi frumos si veti arata superb. Reciproca e valabila dar nu mai o experimentati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu