20 decembrie 2022

starea de gratie

 Gratierea ca instrument juridic implica evident  o autoritate careia i s-a dat puterea sau dreptul de a gratia. Ce se intampla cand aceasta putere sau drept in calitatea ratiunii perceptiei, fiecare si-l acorda lui insusi?

Gratierea e o putere si un drept pe care nimeni nu ti-l poate da si nici lua- este un dar pe care ti-l faci tie insuti , darul  harului divinitatii tale inteligente si creative.

Acest dar odata daruit fiintei tale, produce ceea ce este denumita "starea de gratie". Vorbele sunt frumoase dar faptele conteaza; prin prisma claritatii lor conduc la recunoasterea stiintei si practicarea ei. Este darul responsabilitatii launtrice a integritatii fiintei si a vastitatii sale. Suntem darurile responsabilitatilor interioare asumate si onorate prin fapte.

Responsabilitatea insasi e un har si un dar pe care ti-l daruiesti tie insuti - nimeni altcineva nu o poate face. Harul si darul gratierii conduce in sincron cu sine la "starea de gratie", unica stare obiectiva a fiintei umane , starea paternului cauzei sale cu care una este. Fiind insasi această stare, starea integritatii launtrice nu poate fi descrisa, gandita si a fost povestita sub diferite aprecieri si simbolistica heraldicii, cu toate irelevante, si cine le ia in serios,  nu face decat sa copmplice si sa-si ingreuneze propria gratiere. Aceste simboluri dau un aer de mister si confuzioneaza  constientul avid sa recunoasca stiinta fiintei sale;  aeasta heraldica mai mult ascund decat releva semnificatiile simbolurilor ei.

Sa facem observatiile firescului in existenta naturii. Orice moarte este precedata de o nastere; implicatie rationala : o renastere continuua face moartea inutila.  Observatie de bun simt confirmata in manifestarea fireasca in natura  in care dupa o moarte apare o nastere. Simultaneitatea si succesiunea nasterilor si mortilor ne scapa din vederea ingustimii de gandire- evident o renastere continuua face moartea inutila.

 Alta observatie a firescului, orice solutie se gaseste in textul problemei; textul, problema, e o ascundere ,o acoperire a solutiei. Cu alte cuvinte Solutia precede problema, problema ascunde solutia. Precedentul solutiei sau continua solutie ,  face orice problema inutila. Inainte de un razboi este pace, victoria in razboi aduce pace . Victoria e pacea, dar pacea precede razboiul; victoria continuua face inutil orice razboi. Cine este pacificat launtric este un victorios continuu, existenta sa e "victoria continuua", "satarea de gratie". "Luzerii" sunt razboinicii, starea de razboi e stare de pierdere, risipă a comorii de nepretuit a vietii. Diferentele sunt generate de interpretarea intentionat gresita sau inconstient gresita a nivelurilor de vibratii diferite ale aceluiasi lucru, Unicului Spirit, sincronicitatea sa cu sine, este cauza recunoscandu-se in oglinda sincrona a creatiei sale . Si creatia este diferita cand o abordam prin prisma ignorantei propriei sincronicitati naturale. Fiecare perceptor are propria sa "lume" care in sincron il reflecta si este exact asa cum el se simte, se crede si se gandeste.

"Fericit cel ce se mentine in inceput" este o alta exprimare a starii de gratie, a victoriei continuee, a continuuei rugaciuni tacute. Drept urmare starea de gratie a mintii si trupului in sincron , marea uniune a cerurilor cu pamantul, confirmata si istoric sau povestita, amintita si confirmata in atemporal in prezenta sa continuu,  exista si o poate fiecare darui sinelui său ca drept si putere. E o vibratie  cu o frecventa superioara insiruirilor obisnuite care transcede impresia separarii si succesiunii  obisnuitului intr-un sir incomprahensibil de evenimente fara sens- razboi, boala, moarte , lipsa,etc 

Ce este pragmatic de inteles este "inceputul" in care sa stai fericit, "solutia "care este rezolvarea continuua, victoria care este continua stare de gratie in orice cirumstante.  Acest inceput nu e rigid  si formal ci, dinamica unei succesiuni de inceputuri in timp si acelasi inceput in  Acum- eu Sunt. A fi inseamna a nu fi si a nu fi inseamna a fi, iar sincronicitatea lor este metaforic denumit inceput, prezenta Eu, primul radiant, izvorul din care daca bei nu mai iti este sete vreodata. Suntem desavarsiti in Eu si de sine statatori, creatori ai propriilor circumstante , transcedand mereu vechea creatie sau circumstantele temporale. Cresterea vibratiilor mintii si gandirii, sau marirea frecventelor lor vibratorii se poate face prin micsorarea amplitudinilor aceleiasi vibratii Acum, sau folosind acte si ganduri de frecvente inalte Acum. Sunt faptele si gandurile care va fac sa va simtiti bine sau buni Acum ,au vibratii de frecvente superioare . Cu cat vibratia voastra creste cu atat mai aproape sunteti de voi insiva, de srarea de gratie a firii si naturii umane. Suntem creatori ai propriului sine, inteligente ce nu se inclina sau inchina in fata nimanui; cand ingenunchiati sau va identificati istoric sau atasati de trecutul din perceptia individuala,  va abandonati propriul sine, propria integritate, starea de gratie a prezentei proprii. A se citi ultima fraza la persoana intâia prezent. ( incercati asta cat puteti de des cand cititi)

Parasiti autoritatea lumii ratacite, conflictuale, a separarii si jumatatilor de masura, lumea  incompleta a nevoii, a incompletilor - in launtrul vostru- in prezenta voastra launtrica. Dati afara dusmanii sau stapanii care nu au fost niciodata launtrici ci doar impresia si aparentele manipulau. Nu-s decat imagini virtuale, amorfe, fara substantialitatea viului creat; Manifestati in simtire, gandire si fapte victoria continuua, binele libertatii creativitatii de a fi. (veti recunoaste ca raul nu exista decat cand il produceti imaginandu-l, gandindu-l- asemnenea si binele)

La final am fost imbalsamat cu  spirit revolutionar, manifest , dar revolutionarul este in launtrul prezentei sale; este cand molâul linistit  in afara;  cand focul năpraznic stăpanit in Dragoste si Compasiune, denumita intelepciune, inteligentă emotionala sau, gandirea ratională, constientă

Vestea buna este că suntem pe cont propriu si nu depindem decat de noi, fiecare de fiecare, de libertatea raspunsurilor proprii in orice circumstante.

Nu avem nimic de ascuns

                                                               Hapy End
 


Un comentariu: