06 ianuarie 2022

calea iluziei

 Omenirea a atins un nivel înalt în conștiența cunoasterii, atât științifice cât și sociale. Problema cunoasterii este aceea ca nu este istorica sau acumulativa ci, mereu prezenta asemeni unei bogatii la care ai acces liber, fara cifruri sau chei, prin intuitie sau prin deductii.

Adica, prin  explorare directa a constientei umanitatii desfasurate in activitati sau, in ultima instanta, prin accesarea memoriei inmagazinate prin simbolistica limbajelor. Orice individ uman poate invata limbajele memorate, poate citi si imbogatii propria constienta, desi acele informatii nu vor produce in mod obligatoriu si actiuni Insa adevarata cunoastere se obtine prin trairea circumstantelor ei, trairea cunoasterii care genereaza reactie si reactia ța reactii sunt insasi actiunile imediate ale individului cand acesta isi  risipeste  energia, sau i se fura visele. Fortele cunoasterii universale sau ale umanitatii sfarsesc prin a-si epuiza energia si lasa loc reactiunii.

Acum împărtasesc din raspunsurile găsite in memoria umanității la o intrebare care pare să fi frământat si modelat societatea umană dealungul timpurilor sin în prezent. Întrebarea este "cum poate fi controlata o populatie omenească?"

Aceasta intrebare a generat diferite modele sociale de organizare si functionare ca raspunsuri aplicate- cunoastem aceste raspunsuri sub titulatura generica de "guvernare", titulatura ce ascunde in ea controlul si consevarea acestuia asupra unei populatii care trebuie sa satisfaca nevoia si exhibitionismul psihogic al guvernantilor.

Prima încercare de atingerea  scopului respectiv a fost "guvernarea prin forta". A fost aleasa inchizitia in locul unirii consensuale, sclavia, dar in cele din urma istoria a uitat numele celor ce s-au chinuit sa inrobeasca popoarele prin forta. Actiunea omeneasca nu difera de a celorlalte forte din univers , isi pierde repede energia si lasa loc reactiunii.

Alt răspuns contrapus intrebarii a fost "guvernarea politica" Aceasta se impregneaza repede cu neadevarurile pe care doresc masele sa le auda ca sa se simta in siguranta sau valoroase si este in esenta o minciuna. Un cer vicios pe care daca il privim de deasupra se arata  o spirala descendenta care sfarseste prin evenimente ce zdruncina temeliile societatii astfel modelate.

"Guvernarea prin control economic" Inrobirea omului fata de valorile materiale este superioara indiscutabil celei obtinute prin religie. Atâta doar ca aceasta capata o viata in sine si perverteste scopul final. Obligă un om sa munceasca la nesfarsit pentru aerul pe care-l respira si s-a constatat că la a treia generatie ori inventeaza un substitut, ori invata sa se lipseasca de el. Si asta e nimic pe langa nesfarsitele lupte de gherila. A fost un experiment nereusit

"Guvernarea prin control hibrid" prin mijloace magice, conditionare genetica, manipularea informatiilor si evident prin religie. Combinarea celor patru elemente pare a conduce la obtinerea oranduirii dorite, la fericirea maselor care muncesc cu spor sigure de mântuire, cu credita intarita pe ici si pe colo cu cate un "miracol" sau cu o jucarie tehnologica oarecare . 

"Guvernarea prin autoritatea indiscutabila a unui leader". Exista doua variante a unui astfel de leader; fie o masina extraterestra mai inteligenta decat omenirea, fie Dumnezeu insusi. Oamenii nu se vor identifica niciodata cu ceva ce nu poarta pecetea omenescului, oricat de bine intentionata sau desavarsite ar fi actiunile acelei entitati leader;  astfel s-a ajuns in final la maestrul sau sfantul "X",  fiu al lui Dumnezeu in numele si spre bucuria caruia muncesc populatiile si isi pun inteligenta creativa in atingerea dezideratelor acestora si s-a umplut lumea de sfinti care 'ne manaca' pe drumul pana la Dumnezeu

Desigur  ne punem problema moralei unor astfel de manipulari si structurări ale societatii. Morala e un atribut cresștin si cum noi nu numai că nu suntem crestini ci și-i dispretuim învățăturile- morala nu ne umbreste mintile cu slabiciunea militaroasa  a  asumării cuvântului dat. Nu este asta o evidenta? Nu așa functionează sistemul?  Constienta acestei evidente naste vreo reactie si intrerupe rutina zilnica a societății? Lipsa reactiei nu relevă acordul dorintei, Vointa?

Nu cunoaștem altceva sau nu vrem sa cunoastem? Omenirea exista si inainte de istoria guvernărilor cunoscute care exalta "guvernarea impusa" ca si conditie sine qua non a existentei!  Putem extrage din acea existență uitată sau ascunsă nouă cunoasterea unei comuniuni sociale functionale fără guvernare exterioara? Sau deja cunoastem dar, nu vrem? In orice situatie am fi , toate sistemeler controlului sau 'guvernarii celor multi in binele celor putini' si-au pierdut impulsul si reactiunea prospera.

O distinctie este necesar a fi facută; distinctia dintre minciuna si iluzie. Iluzia nu e minciuna ci o bariera mentală făcută pentru controlul populatiilor, un act de magie neagra care  canalizează efortul populatiilor pamantesti in directia atingerii scopului celor ce au instrumentat iluzia respectivă ,fie prin interventie genetica, fie psihologic prin inductia unor false memorii ale vinovatiei, fie mental prin manipuarea informatiilor intr-o rutina programatica denumita "obisnuinta". Simplu spus, iluzia este o inchipuire obiectivata, pe cand minciuna are picioare scute si trebuie mereu repetata.

Multumim limbii romane pentru bogatia conștiintei înmagazinate  in simbolistica emoționalității sale.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu