26 decembrie 2021

constiinta perceptiei creatoare

Evidența evoluției vieții creatoare este  relevată in perceptie si reflectata in conștiință.

In directă sicronicitate cu percepția, ființele planetei sunt in ordinea formelor si expresiilor lor reactive creația orizontului percepțiilor lor. Intrega știință si credinăa pură se afla sub ochii nostri pacaliți de aparența separarii formelor lor de expresie. Este o pacaleală necesară individualizarii formelor  sau mai bine spus a corpurilor viețuitoare ale mediului intelienței vii, creative. 

Inteligența creează forme intr-o ordine matematica evidentă; putem spune ca matematica este sștiința ștințelor in ordinea careia toate cele ce sunt își găsesc armonica si coeziunea existenșei, atât ca individualitate funcțională cât si ca ordine in conținutul intregimilor extinse ale percepției ca orizonturi. 

Atenția este mama tuturor formelor vii atunci cand observăm ca "lipsa ei" produce accidente sau disoluția formelor, dezordine. Suma reactțiilor generate de Atentie - in campul căreia o forta imensă si necunoscuta actionează, forță denumită Instinctul permanenței, - sunt corporalizate ca memmorie si se păstrează si conserva sub forma abilităților colective specifice nivelului percepției individuale care prin manifestare repetitivă gerenereaza prin reflectare constiinta sau cunosterea lor practică. 

Sunt cel patru stări de agregare ale substanțialității unice planetare incepand cu solidul a carei caracteristica bazică este  stabilitatea formelor sale. Puțini consideram mineralul ca energie/spirit primordial pe fundația căruia sunt exprimate formele evoluției vieții in direcția conștiinței si individualizarii unicitatii sale. Chiar structura corporală a ființei planetare reflectă proprorția si importanta functională a solidului in cadrul vietii corporalizate ca mediu planetar. Ritmul evolutiei mineralului ca forma corp vietuitor planetar este foarte lent tocmai pentru al face funcțional in percepție ca stabilitate-echiibru dinamic relativ stabil in oglinda căruia sa se perceapa si constientizeze dinamici evolutive/frecvențe  superioare acestuia (doar in cadrul perceptiei ) Perceptia creează si este la randul ei creată. Insă doar forma de agregare primordială mineralul de unul singur nu poate crea alte forme; trăieste in sine si evolueaza in forme de aceeasi natura chiar daca de structuri tot mai complexe si pretioase prin raritatea lor data de cantitatea expresiilor acestor evoluții minerale in ansamblul sau. Trăind in sine mineralul nu comunica cu exteriorul, deci nivelul percepției sale este limitat la trăirile sale launtrice, ceea ce a facut conștiința perceptiei inteligentei sa declare ca " mineralul este spiritul in starea de somn"- O perceptie fara reflectarea constiintei de sine este ca si cand nu ar exista. Desigur, ca cineva să reflecte caractere si comportamente, calitati si functiuni implică existenra unui observator, a altei esente-ca atare esenta constiintei din inceputul de dinaintea oricarei creații formă si expresie corporală. Stare de fapt evidentiata de expresia celui viu Cristos cand spunea "eu sunt dinainte de a fi" Este o afirmatie universal valabila.

 Este si constiinta mineralului dinainte de a fi constient de sine prin reflectare. Prezența conștiinței dinainte de orice expresie forma corp in univers este o perceptie inteligenta reflectata fidel in gțndire. asta releva ca doar solidul nu poate genera reflectare sau constiinta de sine  si drept urmare este necesar sa relationeze si interactioneze cu alte forme primordiale de expresie corporala pentru a genera evolitii expresive Aste ne indreptateste sa afirmam ca mineralul este gandire inconstienta de sine, de forma si calitatea sa functionala in ansamblul imensitatii inconjuratoare. Daca observăm comportamentul gandirii inconstiente sau irationale a omenirii de azi vedem ca majoritar este pre-ocupată cu dezvoltarea structurilor minerale prin asamblarea lor in structuri forma capabile sa inglobeze cât mai multa informatie sau memorie, sa atinga  ceea ce denumim starea inteligentă de expresie. Desi  memoria prin repetitie nu naste inteligenta ci doar practica directivele inteligentei, tendința exista asemenea unei obsesii.

 Ceea ce rezulta din acest efort al omenirii sunt doar memorii capabile de prelucrare informatii cu viteze foarte mari ceea ce ne da impresia unei inteligente care raspunde exigențelor noastre programatice. Insa tot in acest context se releva că exigentele noastre sunt arme, pregatirea de razboi fratricid si de apoi programe utilizari in alte domenii O astfel de gandire instrumentata ca "inteligenta" artifciala poate doar creea un mediu existential artificial care sa handicapeze prin lene si comoditate dezvoltarea fiintelor ca intregimi sau in dimensiuni extinse ale percepției- este o fundatura. Ne releva situatia limitata la aceasta directie lucrativa , un blocaj intr-o structura inchisa in sine in care percepem numai ce dorim sa percepem si dorim sa percepem doar ceea ce am mai perceput, ca sa obținem aceleasi reactii sau emotii-un cimitir al libertatii de miscare a spiritului uman.

Inca odata se releva ca o abordare  in cunoasterea  prin prizma constiintei  separarii aparențelor , este o atitudine ingraditoare, constrangatoare a perceptiei ca univers in sine. Aceasta abordare in campul cunoasterii sau gandirii conduce in mod obligatoriu la blocaj. Insa dupa cum este relevat de evidente , orice blocaj este aparent , o constrangere lucrativa in sensul directionarii potrivite a cercetarii .  Orice blocaj corporalizat ca miscare rutină, este dizolvat de miscarea entropiei in univers si este  releva constiintei exploratoare  drept un proces involutiv deformator, reducerea formelor la starea neseparata din inceputul esentelor lor- o simpla forma gand sau informatie fara alta miscare decat lineara, inchisa in sine ca cerc vicios repetitiv. 

Entitatea minerala trăieste, moare si renaste  in noi prin rutina dialogului interior repetitiv; nu putem schimba ceva in aceasta repetitie fara sa auzim altceva din afara nivelului limitat al percepției ca ego sau memorie. Insa o atare stare generalizata a unui glocaj, produce același gen forme corp colectiv prin multiplicare si o intregime ca sistem de elemente congruente de aceeasi natura sau functionalitate inchisa in sine. Astfel din "exterior sau afara " individualitatile sistemului respectiv nu vor auzi ceva nou si asta conserva, solidifica si inchisteaza formele evolutive, sunt degradate sau uzate, dizolvate sub actiunea fortelor entropiei 

Se spune ca fiecare forma evolueaza pana la nivelul sau de incompetență dupa care sunt dizolvate. In cazul omenirii exista expresia "te mănâcă Gaia", care pune in evidenta miscarea prin care mineralul la orice nivel de exprimare formala considerat sau considerandu-se separat si independent de toate celelalte energii esente primordiale nu poate trai decat in sine , in inchipuirea sa, o existenta virtuala de tipul visului reflexiv inchis in cercul separarii sale; in sine traieste in sine moare asemenea formelor gand- nu are nici o constienta a ceea ce universul este ca continator si mediul sau existential. 

Omenirea insasi este exprimata pe aceasta fundatie a spiritului unic. o unica minte  energia inteligentei creative. Evidentele strafulgerarilor perceptiei inteligente care nu are nici vizual in ea, reflecta un paradox si anume acela ca asemenea modului in care structura planetei este preponderent solida, comportamentul oamenilor este preponderent inchis in sine prin dialogul lor repetitiv din sinele lor. Nu aud si nu vad, in fapt nu percep nimic altceva decat rutina si nu sunt constienti de asta in aceeasi proprtie cu procentul agregarii solidului in structura corpului planetar Gaia. Oamenirea este  spiritul planetei, ego-ul său iar planeta este corpul omenirii. Este o perceptie in care Atentia a fost directionata spre una dintre corporalizarile energiei/spiritului universal ca mediu vietuitor intr-un corp vietuitor. Orice exista isi gaseste ordinea functionala si sensul existential intr-un context/orizont extins care-l inglobeaza.

Orice cercetare in parti a ceva ce nu este fragmentat, conduce la o eroare informationala. Aproape tot ce cunoastem azi este urmarea unei studieri a formelor separare prin excludere din conținătorul lor, sau a partilor organice a unui corp analizate si studiate prin separarea de celelalte. Incercam prin analiza si explorarea părtilor sa intelegem un intreg nefragmentat si acest mijloc in explorare si cercetare stiintifica nu poate conduce decat la dogmatism stiintific rigid, la falsuri infoenergetice care ne vor bloca evolutia prin repetitia lor formla tacuta ca potential in memorie si galagioasa ca cinetica in gandire.

Repetitia este fara doar si poate mijlocul supravietuirii acestor forme informatii elementare modelate de gandire prin fragmentarea intregimilor lor continatoare; este acelasi instinct al permanentei si miscarea lui nu trebuie considerata negativa sau malefica.. Omul ca spirit planetar isi inalta constiinta si atentia exploratoare deasupra zbaterilor fragmentarilor gandirii sale.

 Extensia civilizatiei omenirii pe planeta este direct proportionala cu cuprinderea in memoria sa a informatiilor continute in perceptie sa. Acesta extensie a memoriei ca sa nu bloceze prin  cantitate memoria individului uman , sa o lase libera de continut pentru a putea cuprinde noi infirmatii si sa evolueze ca potential si exprimare, omenirea si-a creat memorii externe tehnologizate prin simbolistica comprimarii informationale sau limbaj prin care puteau fi transmise generatiilor viitoare. Odata cu cuprinderea in memorii a infoenergiilor aflate in perceptia unui anumit prozont si-a extins si orizonturile perceptiei si prin reflectare a constiintei si cunoasterii acesteia

In memoria omenirii exista cele patru  spirite elementare, spiritele/energii ancestrale ,stari de agregare a sunbstantialitatii sale explorate si cunoscute de  strabuni  diferitelor culturi ca informatie gandita. Este greu sa consideram ca cele spirite/ego-uri ancestrale sunt strabunii nostri ca si corpurile lor vietuitoare, dar daca suntem sinceri, baza oricarei perceptii coporale sunt tocmai aceste forme distincte ca stari de agregare si evolutie desi nu sunt separate .  Imreunele lor in interactiune reciproca armonica si coeziva, genereaza si sustin toate formele corp vietuitor individuale ca si corp vietuitor planetar al unei diversitati ecosistemice de o frumusete si plenitudine inconsurabila, indescriptibila- biosfera sferosferei

In fapt ce incerc sa comunic este ca direcția evolutiei fiintelor planetare este asemenea directiei evolutiei celulelor noastre corporale - adica in exprimarea si sustinerea unei expresii colective superioare expresiilor lor individuale. Toate fortele incomensurabile ale celulelor nascute din una, multiplicate si specializate functional sunt pentru a da nastere unei expresii superioare -sa inalte Domn- inteligenta guvernarii diversitatii lor. Domnul le-a data nastere si ele dau nastere Domnului. Constiinta Domnului este accesul constiintei fiecarei celule sau organ functie la universul perceptiei extinse a unui continator ultim, sunt avide de perceptia si cunoasterea universului, Ca expresie a universalului ca acord al vietii unice , fiecare celula a corpului uman tinde si se misca  in directia macro universului nascut din micro universul lor.

Ca urmare celulele corpului planetar, de la particule elementare , atomi, organe, corpuri, entitati, sunt expresii ale avidității entitatilor primordiale ale mineralului substantial diversificat functional ca solide, fluide, gazoase si plasmatice de a se misca cu toate gradele de libertate si isi creeaza corpul necesar acestei conditii=Libertatea.

Corpurile umane ca expresii a microuniversului substantial nediferentiat haotic,  in evolutie ordinii organizate, sunt continatoarele ordinii evolutive a miscarilor in univers. Aceste corpuri vietuitoare ale energiilor mediului vietuitor planetar sunt capabile de impregnarea cu inteligenta si constienta sinelui universal. Aceasta impregnare sau trezire a constiintei  implinirii visului ancestral al ancestralelor spirite elementare, (informatiile elementelor) releva directia urmatoarei etape in creatia perceptiei inteligente de data aceasta ca nivel superior de organizare Nivelul trecut al perceptiei poate fi denumit perceptie reactiva inconstienta si irationala, haotica in care 'haosul micro-universului in evolutie spre ordonare" doar s-a reflectat intr-un haos relational, o dezordine relationala care a generat o societate aparenta si haotica.

De la fiinta vie elementara si in forme functional organizate sau ordonate elementar, la fiinta perceptiei organizate  sau umane, spre organizare fiintiala la nivel extins in directa armonie cu extensia constientei umane , realizarea unei fiinte planetare constienta si de sine statatoare. Este o constiinta vie intr-o perceptie vie care conduce omenirea la exprimarea intregimii sale fundamentale in formele ei ordonate de sentiment si de stiinta,  in uniune functionala- calea cu inima in ea, calea vietii. S-a vorbit despre extensia constientei instrumentata informational acumulativ si este cazul sa vorbim despre extensia Vietii constiente in universul planetar si cosmic. Extensia constientei este direct proportionala cu extensia perceptiei dar este doar mijlocul extensiei Vietii in univers-de la viata microcosmosului constientizata in corpul omenesc ca viu, la viata planetei constientizata vie in corpul planetar sau omenire ca intregime functionala omogena si coeziva. Evolutia Vietii in univers va conduce irevocabil la constiinta faptului ca universul este viu -totul este Viu si ca urmare comunica prin fiecare corporalizare a sa.

Sunt multe directii propuse; ele pot fi puse intr-o firmulare grobiana, sintetica fara prea mare capacitate de transmitere de informatii complexe: directia libertatii individuale si puterii personale, directia pacii si indrumarii intelepte. Insa este si directiva Viata; extensia vietii constiente la nivel planetar, o constienta planetara care nu este un final ci o etapa spre o constiinta galactica, si asmd. Pradadoxul de care suntem constienti acum este acela ca cea de-a treia directie nu exclude pe primele doua , este un nivel superior de ordine organizata, in timp ce primele doua exclud pe cea de-a treia si se exclud intre ele iar aceasta ecludere functionala conduce la reinstaurarea unui haos planetar la nivel social prin disolvarea structurilor sociale limitate de conceptualizarea lor ingusta,  Societatea actuala este in descompunere rapida asemeni unui cadavru care si-a atins limita incompetenței, a devenit nefolositor si intra in procesul recicării substantei in natura.

Ce va lasa in locui ei aceasta societate a exclusivismului inutil violent, ordinea evului mediu intunecat , inchizitiea gandirii si razboaile religiilor nou aparute ale expertizelor meschine? "A da inapoi" este la propriu si la figurat aceeasi miscare.

Ordinea matematica a creatiei formelor este evolutia care impliva cele doua temeiuri, sentimentul sau credinta, puterea individuala a libertatii si temeiul stiintei, sau prestiinta constiintei dinainte de a fi, puterea si cunoasterea intregimilor extinse sau in evolutie ca pace si indrumare inteleapta care limiteaza arbitrarul sau libertinajul  si conduce la o competentă autoguvernare; Impreuna in ordine functionala cele doua temeiuri genereaza ceea ce denumim Evolutia Vietii in universul formelor create, creatia in evolutia fara sfarsituri, sfarsituri  care pot fi privite ca incremeniri in proiectul universal al inteligentei perceptiei creatoare. Suntem substantialitate in evolutie creativa ca reflectare a Inteligentei , misterului-esenta Vietii, creativitatea.

Desigur ca se poat reflecta aceste consideratii pe tema sensului Evolutiei omenirii drept elucubratii mistice sau expresii ale neputintei faptice si refugiului intr-o putere virtuala a visarii. Sau pot fi considerate mituri care ma capteaza si prizonier fiindu-le imi foloseste energia. Daca este un mit atunci este mintul pe care aleg sa hranesc gandindu-l si reflectandu-l interpretand asa perceptia. Chiar daca  efemer este , pe durata vietii lui il traiesc cu bucurie. Ce alte mituri se vor deschide constientei vom vedea la timpul lor. Nu pot sa ignor imensitatea vastitatii intinderii constientei umane peste stele si ar fi inutil sa ma agat de neschimbator, de nemuritor.

Revenim la detalii apropiindu-ne, realizam ca in firescul caii vietii planetare constiente de sine, este  mai inainte in ordinea ei, renasterea in constienta a popoarelor ca organisme functionale in ansamblul corpului planetar al omenirii. Vechiul dogmatic in rutina sa se opune cu inversunare acestei renasteri care incepe cu renasterea nucleului familie, adica om =barbat +femeie ( Dumnezeu a zis sa fie Om si a fost barbat si a fost femeie). Exista o evidenta complet neglijata si anume ca relatia dragoste intre un barbat si o femeie este marturia concreteței existentei lui Dumnezeu renascut ca Iubirea din care am fost nascuți.  Ne nascut si L-am renascut- ciclul miscarii constiintei in univers Nu exista magie adevarata in lumea asta  ,doar Iubire, orice altceva este iluzie. Haosul este produs de comunizare si distrugerea oricaror diferente, aplatizarea specificitatilor percetiei sau prin dominatia unor specificitati inerentei diversitati formale si expresive intr-o masura nepotriva generatoare de conflicte launtrice distructive  intregimilor functionale si utile intregimilor disfunctionale. Sub cupola lui Gaus matematica releva ponderile si proportiile functionalitatii intregului ca si contintor extins al ordinii la nivel superior de energie si organizare. In constiinta Om  barbatii si femeile  sunt temeiuri dincolo de formele lor si ca temeuri sunt Adam si Eva , temeiurile stiintei pure a inteligentei si a sentimentului curat, viata inteligentei si se gasesc in centrul cupolei matematice a ponderilor proprortiilor functionale ale intregimii omenirii. 

Asta nu inseamna ca trebuie sa dispretuiim si sa oprimam ceea ce este diferit pentru ca ratiunea diferentelor este cea care releva functionalitatile. In orice evolutie ca proiect constient sau nu,  exista si efecte secundare, "victime colaterale cum spun militarii"  Efectele secundare trebuiesc gestionate inteligent intr-un mod acceptabil acestora. Respectul diferentelor este respect de sine daca nu le impunem celorlalti cu forta sau ideologic. Diferentele nu sunt problema ci ideologizarea lor conflictuala, dezbinarea si separarea care este calea spre putere a demagogilor de oriunde. Ordinea matematica face inutila ideologia iar stiinta guvernarii competente face inutil conflictul si utila provocarea. Asta nu inseamana ca se desfiinteaza conflictele,  fara conflicte  am stagna intr-o automultumire mai rea decat coruptia si slabiciunea exclusivismului. Insa conflictele sunt gestionate intr-un mod acceptabil prin recunoasterea functionalitatii lor la o anumita scara si intr-un orizont limitat.

Ca popoarele sa fie intelese ca organe cu functii distincte in ansamblul corpului omenirii, forte incomensurabile in universul planetar cand se acordeaza  specificitatilor firesti, nu este nevoie de intelegere ci de sentimentul respectului reciproc si al libertatii de miscare si a schimburilor comerciale care prin cunoastere reciproca va releva valoarea fiecărui organism-popor in parte, fara a mai clasifica comunitatile  nationale dupa false criterii nivelatoare ale "unicului existential globalizat". Natiunile nu sunt  etnice ci complexe, fiecare etnie este o bogatia a poporului respectiv care este potrivita functionarii sale specifice si distincete calitativ in ansamblul omenirii. O natiune libera isi regaseste destinul functionalitatii sale,  insa daca libertatea nu este respectata va incerca sa se izoleze , sa se inchida in sine si devine o societate rigida, uscata, dogmatica de tipul puritanismului unei superioritati si maretii inchipuite cu mormaiturile sau revoltele frustrarilor de rigoare. Nu exista in spiritul omului modele "american wey of life" nici "modul crestin sau islamic, budist, etc, de viata" fara discriminarea celorlalte.

 A te individualiza prin discriminare este mijlocul prostiei prin care "te ridici deasupra" printr-un "rahat" ideologic care miroase din ce in ce mai tare pana nu-l mai suporti. Natiunile in sine sunt individualitati continatoare a aspiratiilor si gandirii colective a milioanelor de celule proprii prin nasterea lor in spatiu respectiv nelimitat de granite- un loc in constiinta lui acasa ca sentiment. In fiecare casa exista spatii comune , un acasa comun sau natiunea si spatii strict personale ale intimitatii proprii (in care dupa intelegerea mea nu este bine sa lasi sa intre si altcineva in afara celor invitati de tine) Separarile etnice, culturale, si de alta natura  si lipsa guvernarii proprii, va genera disolutia natiunii si saracirea corpului planetar de un organ specific si de potential. Sa nu creada separatiștii ca vor castiga ceva prin separare; doar pentru dreptul la intimitate trebuie  luptat, adica dreptul diferentelor culturale care imbogatesc natiunea, nu o saracesc. 

Astazi vom "marturisi" -un cliseu verbal la tribunalul timpului-  ceea ce este asa cum este si a fost daca dam la o parte acțibildurile împopoțonărilor si fardurile incolorilor. 
Iubesc tot ce-mi pare asa cum imi pare pentru ca asa imi apare, piatra sau floare, pisic sau barbat, femeie sau soare , etc si toate-s Viata Dumnezeu. Ce nu imi apare si nu-mi dau seama este ca sunt In Dumenezeu prin Dumnezeu, visul cel dintai sau planul divin al Vietii si Respiratiei, mitul creatiei misterioase , un viitor pe care nici in vis nu-l putem atinge. As putea specula pentru că stiința imi ofera resorturile ordinii matematice, reflectate in fizica miscarilor universale si intr-un misterios spatiu fara inertie, dar ...

...Toate sunt in timpul si in locul lor! 

Prin ce mister tocmai astazi cand natiunea crestina sarbatoareste nasterea Domnului , oricare ar fi acela este bun guvernator al destinului comun , am lasat mintea libera sa zboare si s-a oprit tocmai la aceste imagini si consideratii relative si partiale, evident sarace , fara sa doreasca asta. Perceptia inteligenta nu are nimic imagistic in ea si vede dincolo de imaginatie si imagini. Asambleaza nevazutul intr-un mod complet neasteptat, insa intr-un acord nestiut pana atunci ca exista. Intuitia este arta mintii omenesti de a gasi raspunsuri chiar si la intrebari nerostite, chiar si intr-o saracie de informatii sau intr-o valmasie de false informari.

O tripla multumire inchin astazi Domnului, multumesc ca mi-ai dat viata, multumesc ca mai invatat si ajutat sa o exprim, multumesc ca m-ai lasat in valea zbaterilor fara de care nu pot primi libertate, nici cunoaste spatiul iubirii dintre tine si toti ceilalti semeni umani. Cand nu credeam in tine dar imi erai necesar, ai fost alaturi fara sa stiu asta; acum cand cred in tine Incredere in mine, nu te gasesc si inteleg ca nu-mi este necesara prezenta ta. Fiecare dor necuprins prin fortele proprii poate razbi intunecimile vremurilor trecute si manipularile intunecimii vremilor prezente. Asta este drept asa sa fie din moment ce avem toate dotarile originale ale existentei tale date  de dinainte de a fi care ne statuteaza in universul sentimentului si stiintei sale pure asa cum nici in vise nu putem visa , nici inchipui vreodata.

Pace si iubire, libertate individuala si putere, inteleapta indrumare si autoguvernare, Viata pe deplin implinita! Frumusetea este tineretea.! Tineretea este inima/mijlocul existentei desfasurate temporal. Binecuvanta este tineretea spiritului omenesc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu