19 decembrie 2021

mitul pe care-l traim

Fiecare popor are propriul destin învăluit/dezvăluit in mituri.  Mitul este necunoscut si asa si trebuie sa fie pentru a nu afecta libertatea exprimarilor individuale.

Intuița găsește in sărăcăciunea informatiilor memoriilor raspunsul corect la provocarea mitului- răspuns care modeleaza comportamentul zilei de azi si dechide orizontul zilei de mâine. Explorarea mitului nu dezvăluie mijloacele sau căile sale, ci doar o directie in care se mișcă voința și gândirea colectivă a milioanelor de celule ale corpului poporului. Romania ca anagramare a cuvantului armonie, nu poate rata destinul sau mitic. El a răzbătut la suprafata constiintei sub forma complexității infășurate in cuvintele - "Noul Ierusalim". Declarația  intenției a fost făcuta in 1996 in Bucuresti intr-un context festiv determinat de trecerea dintre ani- un moment de transformare nebăgat in seama. Apoi " Leul " a fost adus de la Ierusalim la Bucuresti cu mare pompă televizată. Evenimentele  au reflectat si vor reflecta desfășurarea acelei complexități mitice ascunsă in cuvinte. 

Prin prisma semnificațiilor inerente simbolurilor concentrării, infășurarii, dezvoltării, desfășurării fluxului  vieții- respirația inimilor, cine exploreaza sensurile si mișcările se descoperă trăind mitul. In fapt sunt doar coincidențele intâmplării care relevă că noul drum al poporului a inceput in bifurcatia anilor  din 1989 de la Craciun-serbarea nașterii constiinței, in cazul Romaniei renașterii. Sămânța plantată in inimi acum 2080 de ani a dat rod bogat si s-a multiplicat exponențial, a găsit pamant bun in sufletele oamenilor acestui Loc/Acasa

Veți spune ca este patriotism local, nationalism cu conotatie negativa. Da , insă este al fiecărei națiuni ca organism funcțional; nu exista Loc pe pământ in patriotismul caruia sa nu rodeasca si sa se manifeste samanța divinității sale. Locul sau Acasa este un Sentiment de triumf si bucurie care se reverbereaza in toate planurile existenței fie ca este atom, celulă, organ, vietate sau entitate. A gândi meschin patriotismul  prin ingustimea crăpăturilor din creier nu foloseste nimănui. In misterul ființării toate sunt egale. Insa diferențierea functională intr-un organism mai mare este evolutie, schimbare, transformare, metamorfoză si progres, iar numai diferențele releva asemănările. In perioda 90-96 am cunoscut multi români care se revendicau reincarnarea lui Isus, a doua lui venire si au generat miscari ale trezirii constiintei de diferite intensități si amploare; aproape in fieare oras se gasea cel putin unul nascut in SAT.

Acum este istorie, pentru cei mai multi necunoscută, comprimată in mitul respectiv trăit de acesti oameni , pionierii  misterului destinului neamului și eroi ai miturilor viitoare.

Exclusivismul de tip dogmatic specific bigotismului atavic al separarii, intunecă percepția realului asa cum este el si ne vedem in situatia de a nu incerca sa convingem pe nimeni Desi istoria păstrează doar miturile transmise oral, contemporanii exclud chiar mitul pe care-l trăiesc. Problema nu este a cunoaste ci a recunoaște si a hotărâ dacă vrei sa trăiesti un mit al Locului nasterii tale pe pământ care dă  sens existentei devenind tu insuti un mit , sau să trăiesti mitul altui loc la fel de necunoscut tie in care nu ai nici un rol activ,  distribuit in rolul executantului docil.

Destinul Romaniei a fost revelat contemporaneitătii in India cu mult timp in urma, de un călugăr budist care nici nu știa unde se găsea 'inutul mitic"- ceea ce ne face stupizi să-l acuzăm de patriotism local. Este infrățit cu mitul Africii de Sud trecand prin mitul Ierusalimului si infratit cu al multor altor tinuturi mitice ale Atlantidei- mitului primului regat uman ca organism planetar. Mitul Romaniei are  temeiul sentimentului,  al Africii de sud are temeiul știintei ancestrale, ambele  trecănd prin axul conștiinței mitului Ierusalim si se vor confrunta cu refluxul tsunami-ului contestarilor disperate ale zeilor incremeniți in vremurile intunecate ale psihicului uman ignorant de sine.  Specificitățile si diversificarea functională este in acord cu evidența creației universale a misterului percepției si nu este niciun conflict intre mituri sau diversitatea  localizata in Sentimentul prevalent și organic al lui "Acasa" functional la scară planetară.

Doar falsele idei sau zeii de mucava ai separarii si intunecimii barbariei  exclusivismului ca manifestare  se zbat pentru suprematie si întâietatea originii lor.

Rememorati istoriile personale ca să le intelegeți rădăcinile, scăpând astfel din inlăntuirea inrobitoare a tăinurilor lașității care au transformat slăbiciunea in puterea altuia asupra propriei ființe. 

Relevantă este povestea unui tânăr care a bătut la propriu continentele in cautarea căii adevarului. Dupa multe incercari si droguri chimice sau psihice a ajuns in India unde "norocul" i-a scos in cale un om care l-a trimis acasa punându-i mâna pe frunte . Străfulgerarea pe care a simtit-o a generat actiune fără sa stie care si s-a intors acasa in tinutul miturilor locului natal sa caute.
Intoarcerea in locul natal face parte din misterele mitului intoarcerii la Dumnezeu si in spirit si in manifestarea diversitatii totului său, a  Vietii. Tottu este viață, este Dumnezeu, a nu trai de frica mortii este tradare de sine. Ne intoarcem Acasă!

"Dragonul" ( zmeul povestilor) neamului se trezeste! Pune la grea incercare "făt frumoșii" zilelor lui Azi! Curaj!

Cristos invie! Pace si iubire!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu