31 ianuarie 2021

viorel ion oachesu-prezenta

 Incep prin a multumi lui Galilei-Newton-Hawking pentru pasii facuti si concretizati in limbajul conceptual actual posibil noua.

O Singularitate este perceputa ca un punct in timp-spatiu in care curbura timpului- spatiu devine infinita. Practic aceasta perceptie o face indefinibila. In preajma infinitului toate legile. conceptiile stiintifice sai filosofice amutesc; orice idee asociata unei plenitudini isi pierde orice relevanta. Dar cum vorbaria isi cere drepturile sale, din obicei cand ne intalnim cu o plenitudine, noi ne vom stradui sa inventam argumentele prin care sa sustinem ca "asa ceva nu este posibil si in orice caz nefolositor", doar pentru ca nu avem la indemana mijloace conceptuale sau experimentale "in domeniul intregimii de sine statatoare" a infinitatii,

Ori de cate ori o observatie stiintifica si-ar gasi explicatia in existenta Singularitatii, nelinistea din fata insondabilului momentan ne face sa contra-argumentam inventand teorii si ipoteze care sa ne indeparteze cumva din fata responsabilitatii infinitului incontrolabil din noi insine.

Cum "stiinta" insumeaza lista teoriilor care au demolat sau au imbogatit teoriile anterioare, putem simplu afirma ca o teorie stiintifica nu este altceva decat o treapta a unei scari , fara inceput si sfarsit dar care are UN SENS: dinspre macro(micro)cosmos inspre micro(macro)cosmos.La "mijloc de codru des", pe undeva, omul, cand coboara urcand, cand urca coborand pe aceasta scara a infinitatii. Urca si coboara cand o noua teorie infirma vechiul teoretic deschizand noi orizonturi perceptiei luminlor inconjuratoare. Sau  se poticneste pe o treapta, cand, beneficiile de o clipa il blocheaza sub placuta lor greutate, si-l impiedica a continua urcusul coborand sau coborasul urcand-caz in care apare disolutia prin deformarea ordinii, entropia prin ruperea interactiunilor, nonrelationare.

Blocajul genereaza complicatii, contra-argumentare, noi ipoteze, insa aceasta stagnare/blocaj mental nu este real, este un moft. 

In traditia teoriilor stiintifice, sa relevam si noi chiar fara statut oficial, o alta treapta posibilitate existentiala a scarii cunoasterii deja existente. Punem astfel in discutie spre confirmare sau infirmare urmatoarele afirmatii:

    > Viteza luminii este cea mai mica viteza din univers

Consecinte:

    -Evenimentul este observat inaintea cauzei sale. Efectul precede cauza.

    -Cauza universului nu s-a relevat, doar manifestarile, efectele sale.

    Ceea ce percepem ca viteze mai mici decat viteza luminii nu sunt altceva decat efectele interferentelor valorilor superioare.

    > Fiecare eveniment din spatiul-timp cvadridimensional este o Singularitate.; Orizonturile evenimentelor trecute sau viitoare nu sunt altceva decat atribute ale singularitatii reflectate de ea insasi in spatiul cvadridimensional. (fig.1)

Consecinte:

    -Doua evenimente nu se pot gasi simultan in aceeasi ipostaza

    -Nici un eveniment nu se repeta; singura repetitie ar fi insasi singularitatea prin transformarile sale in atributele sale manifeste si efectele lor.

    -Observarea transformarii de efectul sau;

    -Singularitatea include trecutlul si viitorul in PREZENTA Sa .

    -Forta gravitationala,forta electromagnetica, interactiunea slaba si cea tare nu sunt altceva decat atribute/stari ale Singularitatii in spatiul timp cvadridimensional.

    -Consecintele  transmutatiei/transformarilor/transfigurarilor Singularitatii sunt percepute de/prin efectele lor sub forma celor patru interactiuni mai sus amintite iar  consecintele acestor interactiuni ca Singularitati in sine sunt percepute si cunoscute ca MASA=ENERGIE=SPATIU=TIMP.

    -Trecutul, prezentul sau viitorul sunt doar reflexii ale Prezentei Singularitatii pentru Singularitatea care se observa constient, experimenteaza constiinta.

    -Prezenta este cauza expresiva sau expresie cauzala a universului insusi ca observator de sine cat si prin observatori externi ca atribute din (ale) trecut (ului) sau viitor (ului) Sau. prin urmare,

    -Autoreglarea Universului este simultana cu manifestarea sa, permanent     FORTA SA ESTE UNIFICATA     (Eforturile mentale si tehnologice  de unificare a campurilor si interactiunilor pentru instrumentarea unei surse inepuizabile de energie, este efectul iluziei generate de aparenta destramarii unificarii continui-iluzia separarii care produce destramare, entropie, haos, nimic)

    -Big Bang-ul si Big Crash-ul nu au avut loc sau au loc in fiecare sub 10 la minus 42 secunde si sunt repere ale unei autoreglari=armonii continuue, prezente.

    -Putem afirma ca suntem inaintea Big-Bang-ului ca simbol al trezirii Constiintei de sine a Singularitatii, a Universului in Sine sau, ca suntem dupa Big-Crash ca simbol al pierderiiConstiintei Unificarii Continuue a fortei Mentale, cea care a permis, permite, va permite, experienta si experimentarea manifestarii spatio-temporale cvadridimensionale a continuuei PREZENTE.

            Minunat este Universul in care traim cu totii ca simple expresii ale Singularitatii, al carui trecut sau viitor suntem fiecare si fiecare avem unica datorie de a o exprima experimentand PROPRIA PREZENTA, in Totalitatea Sa . Prezentul este trecut sau viitor prin Observarea Sa din exteriorul Sau.(sursei)

    -Sursa , Singularitatea, este indescriptibila , ceea ce se poate descrie sunt doar viziunile, mijloacele/ teluri/aspiratiile sale ,  precum si fortele ce le anima ca efecte care preced cauza lor. Cand Cauza apare, efectele dispar, un NOU orizont apare, Orizontul unui nou trecut/viitor, unei noi 'istorii/amintiri" si unei noi Prezente Corporale

    -Esenta misterului Singularitatii este evident ceea ce denumim viata iar nasterea constientei de sine este renasterea esentei viului - Constiinta, focarul incandescent(soarele) al radiatiilor universale.

    - Universul se extinde si extensia sa ca trecut-viitor este compensata de o implozie condensatoare a viitorului in trecut,; efectul acestei compensatii armonizatoare/echilibrante dinamic a extentiei macrocosmice este microcosmosul Cu alte cuvinte, reflexia extensiva care este macrocosmosul Singularitatii este compensata de reflexia imploziva care este microcosmosul sau si acesta din urma poarta numele de banal de Corp: informational, energetic, etc, etc, Astfel macrocosmosul este reflexia microcosmosului si viceversa , reciproca valabilitatii.

      - Undeva "la mijloc" fara a fi centru, intre aceste atribute universale ale prezentei se regaseste daca o face, constiinta OM. Cand se regaseste, micro-macrocosmosul exprima viitorul trecut sau trecutul viitor ca atribute, scenarii si decizii ale plenitudinii si frumusetii indescriptibile ale Sublimului,  ale Prezentei creativitatii OM

    -Prezentul evolueaza prin Prezenta;  prin scenariile si consecintele anticipate sau nu, prin simpla observare de sine, recunoasterea/cunoastere a posibilitatilor infinitatii in mare sau mic.TOTUL ESTE SUBIECTIV SI UNIC, IREPETABIL SI ETERN. Noi traim in acest tot , in etern si paradoxal il modelam sau stricam modele sale. Acest 'tot' trebuie vazut ca "efectul ce precede cauza' perceptie posibila drept consecinta  a afirmarii ipotezei de la inceput aceea ca viteza luminii este cea mai mica nu cea mai mare viteza in univers. Afirmatii diferite, diferite consecinte. 

    -"Materia" este memoria universului, acumularileprin condensare a infoenergiilor sale, microcosmosul. Putem spune fara a definii (doar ne referim la infinit) ca ceea ce denumim Materie este depozitul informatiei universale, memorie universala,sau Constiinta condensata-mirocosmosul.

    - "Energia" este expresia dinamicii inoitoare a informatei, macrocosmosul sau Constiinta dinamica lucrativa. 

    -In "Prezenta' cele doua atribute ale Fiintei Universale (subiectivul verbalizarilor si substantivarea verbelor),  Masa si Energia, se transforma sincron si simultan una in cealalta.Aceasta schimbare de locuri (vorbim de masa si energie) sau aceasta manifestare simultana, duala a Singularitatii in plan cvadridimensional are drept efecte, ipostaze diferite si simultane, monade functionale inseparabile: 

                    Trecut-Viitor

                   Masa- Energie                        UNUL FARA ALTUL NU SE POATE, NU SE EXISTA!😜

                    Spatiu - Timp

                    Corp - Minte

Toate aceste monade SUNT integrate firesc pe nivele informationale de constiinta activata (nivele vibrationale mentale) ORDINEA MARE si pe nivele informationale de constiinta forma(nivele cuantice substantiale), ORDINEA MICA, in Fiinta prezentei Unice, adica ORDINEA ORDINII

    - Astfel, spatiul este timp, energia masa, corpul minte, functii in plenitudinea prezentei. Deasemenea , Constientul (constiinta forma-subconstientul, cuanticul) este Supraconstientul( constiinta activa , potential vibrational creativ, putere ) in  reflectare si sustinere simultana reciproca. Orice separare chiar si ipotetica prin falsificarea evidentei observatiei,  produce un feed-back fals/negativ subiectivului si se produce stagnare/rutina/inghetarea inoirii creatiei.

Cand fortele universului conlucreaza ,colaboreaa, sustinandu-se reciproc, incetand confruntarea pentru diferentiere si dominatie reciproca, dinamica inoirilor creative este Simultana cu vointa subiectivului, una cu regenerarea celulara accelerata sau autovindecarea, cu inoirea sociala sau vindecarea societatii ca reverberatie. Ne putem recunoaste oare  in aceste forte auniversale care se lupta intre ele pentru diferentiere si dominatie reciproca? Ar trebui sa putem pentru ca efectele preced cauza EU.

     

  In incheierea acestei impartasiri din lumea necuvintelor realizez (inca odata) ca nu se pot intelege cuvintele scrise; recitind ce am scris nu am refacut claritatea din timpul cand scriam. Cum sunt maestrul cauzelor pierdute am rescris nu pentru a fi citit ci pentru a fi descoperit la un moment dat acest Inscris de cel care are nevoie de a nu se banuit nebun de legat si sa continue in inoirea sa dincolo de tot ce este scris pana acum pe orice tema, "pentru ca" stiinta confirma mitul si...,

    INFORMATIA E O TRAIRE PREZENTA. iar

    ETERNITATEA ESTE IRONIA SPERANTEI

                                                                        FIG nr.1



                Fig.1 Posibil H al interactiunilor

    PE ORIZONTALA                

    orizontul evenimentelor trecute prin scaderea timpului imaginar

    orizontul evenimentelor trecute prin cresterea spatiului imaginar



                            orizontul evenimentelor viitoare prin cresterea timpului imaginar

                            orizontul evenimentelor viitoare prin scaderea spatiuluiimaginar

    PE VERTICALA

                                             Expansiune energie- diminuare masa (decorporalizare)

                                              Condensare energie-dezvoltare masa (corporalizare)       

                                   LA MIJLOC ESTE BUNUL SIMT= FORMA CORP SANATATE- fractalul de echilibrium universal. INCANDESCENTUL SIMTAMANT IUBIRE/LIBERTATE- FERICIREA DE A FI SINGUR; FERICIREA ESTE MAXIMA SPIRITUALITATE

                                   

                                     FERICIREA FACE ABSTRACTIE DE SPATIU SI TIMP

                                    SPIRITUL DE OBSERVATIE NU ESTE UN PUNCT DE VEDERE

                                    IMPRESIA NU ESTE UN PUNCT DE REFERINTA

                                     FARA UMOR NU ESTE OBSERVATIE

                                     DACA INVATAM SA GRESIM NU MAI GRESIM.

                                    SUNT! - INSEAMNA CA STIU DESI NU STIU CINE SUNT.

                                    CUNOASTEREA ESTE ASPECTUL SENZORIAL AL CREDINTEI

                                    CREDINTA ESTE ASPECTUL MENTAL AL CUNOASTERII

                                    SINGURA RELIGIE E CREDINTA

                                    CREDINTA SE NASTE DIN INCREDEREA IN TINE INSUTI.

               


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu