08 februarie 2020

predictibilitate

Tiranului nu ii place surpriza, aleatorul;
Buna sau rea, surpriza perturba sistemul controlului sau si nu mai are pregatit raspunsul ; surprizele ii dau "batai de cap"
Predictibili sunt doar robotii sau zeii; ei nu pot parasi programarea , rutina activitatilor lor ingradite de regulile  dinainte stabilite, premeditarile . Astfel gandirea este inchisa in propia structura conceptuta dinaintea existentei sale. Trecutul este rutina  si trecutul nu poate fi schimbat. Orizontul evenimentelor trecute este acelasi cu orizontul evenimentelor viitoare. Istoria spunem ca se repeta , insa o istorie cu "i" mic, istoria lucrurilor/miscarilor/evenimentelor deja gandite/facute. Premeditarea implica semnificatia meditatiei, meditatia ca proces al claritatii perceptiei inteligente care implica un raspuns in circumstante"'negandit/neauzit dinainte", adica o dinainteascultare/o aservire.

Premeditarea ca circuit inchis in sine nu poate fi mijlocul vreunei evolutii inoitoare sau vreunui progres real dicolo de formalistica sa. In comunicare, premeditarea intereselor/nevoilor blocheaza orice intuitie si inspiratie care ar putea dinamiza pozitiv relatiile interumane prin obiectivarea lor in reciprocitate. Premeditarea blocheaza relatiile, comunicarea , infasurand miscarea energiilor in rutina structurilor ei gandite dinainte. Orice conflict interpersonal sau social este generat de premeditarile intereselor. Negocierea pare a fi o solutie insa, se releva doar un armistitiu in timpul caruia combatantii cauta intarirea pozitiei lor in negocierile urmatoare. Puterea corupe si cel puternic conjunctural nu negociaza ci isi impune interesele generand resentimente si conflicte viitoare.

Fara meditatie sau claritatea interioara a perceptiei inteligente nu exista inoire la propriu, adica regenerare, vindecare; toate entitatile aflate in sistemul premeditarilor se degradeaza/uzeaza si sunt inlociute asemenea pieselor stricate intr-un mecanism, fie biologic, fie tehnologic , fie social.

In planul cunoasterii psihologice functioneaza rutine, premeditari pe diferite nivele de finete care includ, dinainte de nasterea lor, persoanele in structuri psisologice energetice care-i impun predicitbilitatea. Religiile sunt astfel de sisteme, astrologia,  psihologia deasemenea, diferitele modalitati ale lui "cum trebuie sa gandesti si sa te comporti".  Toate aceste sisteme de gandire sunt inchise, dogmatice si exclud orice aleator, orice surpriza.

Insa surprizele se manifesta ca bune sau rele dupa consecintele lor circumstantiale asupra individului. Surpriza a condus la obtinerea penicilinei, a tuturor stiintelor, etc , deoarece aceasta a condus la perceptia si intelegerea inteligenta a fenomenelor naturii relevand perceptorului caracteristici si posibilitati noi de asamblare si folosire. Inteligenta apartine perceptiei nu perceptorului si acesta din urma, acordandu-se empatic ei in meditatie, poate  intelege sistemele structurate si relationate inteligent, le poate folosi  sau sa le ignore.

 "Surpriza" putem spune ca este miscarea gandirii in care apare ceva 'nou" relevat in perceptie, naste recunoastere. "Noul" regenereaza sau vindeca/improspateaza structurile biologice prin renasterea lor in forma nedegradata de folosire. Corpul uman este "un uragan" de celule care se nasc si renasc , un flux celular in continua regenerare asemenea fluxului gandirii fara inceput sau sfarsit. Gandirea se poate gandi pe sine si ca urmare inoii, iar fluxul sau este mereu altul prin continut si miscare. Asemenea acestui flux, fluxul celular  poate genera asa numitele "modificari genetice" ca urmare este mereu altul in continut si miscare. Este evident intre cele doua fluxuri energetice bio si ideo exista o relatie, se reflecta reciproc fie perturbandu-se ,fie sustinandu-se . Aceste fluxuri curgatoare se oglindesc unele in altele relevandu-si natura si miscarea creativa sau distructiva.

Fluxul gandirii dusmanoase, violente la adresa altora, bazata pe ideea superioritatii individuale  , va fi reflecatat de fluxul celular prin comportament asemenea  care insemna perutrbari fiziologice datorate dizarmoniei distributiei energetice in corp , corpul este c neglijat. Degradarea corporala releva si reflecta fluxul gandirii acelui individ care evident provoaca suferinte in relatiile sale.

Predictibilitatea exclude ca semnificatie orice inspiratie, intuitie, inoire, creatie; exclude evolutia sistemelor pe nivele energetice din ce in ce mai armonioase si coezive ale structurilor lor. Un sistem ierarhic este involutiv, autodistructiv iar,  reflectarea bio a ideatiilor acestuia face inutil tiranul conducator, dominant si controlor la nivel bio si ideo.  Aceasta perceptie este evidentiata de comportamentul tiranic al fiecarui individ aservit ideologiei ierarhiei, aservit si folosit in  structurile sale.

Sistemele de sine statatoare sunt nivele de energie si coeziune armonica a elementelor continute intr-o organizare de tip sinarhic, organizare care permite sinergia. Desigur ca orice organizarea implica reguli/relatii intre elementele unui sistem, insa in cazul sistemelor sinarhice regulile sunt inlocuite de "aspiratii" Aspiratia libertatii implica respectarea libertatii sau miscarii functionale a fiecarui element din sistem. Asemenea acestui exemplu, toate aspiratiile firesti ale unui individ uman , bunastare, sanatate, progres , viata/ existenta,  sunt universale , nu au opus din partea vreunui element in sistem sinarhic aflat. Sistemele sinarhice sunt "euritmice" pulseaza in armonica "eu-lui de sine statator" prin comunicare/interelationare si actualizare permanenta a miscarilor ndividuale in acord sau in armonica intregului sistem. Comunitatea umana este sinarhica in origine, asa cum organizarea sinarhica a corpului uman este, corp in care nu exista organ conducator ci aspiratie comuna la viata si existenta.

Cine isi imagineaza ca poate "pacali" natura propriului corp biologic pierde imaginatia. Cine crede ca aservit ideologiei ierarhice a premeditarilor trecutului gandirii, doar pentru ca este memorat si ca in acelasi timp poate deveni "nemuritor" sau poate prospera la nesfarsit clonandu-se mental in urmasii sai, se autoamageste inutil. O structura ierarhica , oricat de extinsa sau puternica ar fi ea , se autodistruge asa cum istoria imperiilor releva. Evident ca umbrele imperiilor moarte de mult, sau infoenergiile din memorie asemenea unor fantome, unor ecouri, se perpetueaza prin aservire ideologica a celor vii  generand o monstruozitate sociala pe care individul trebuie sa paraseasca sau sa se lase devorat de ea. 

Insa asa cum "nu se stie si nu se crede", sirul incomprehensibil de evenimente care formeaza lumea , se inoieste si imbogateste permanent fie plictisindu-se de rutina , fie prin meditatie asupra propriului comportament.  Aspiratia la viata/existenta si frumusete/tinerete, libertate/dragoste nu poate fi stavilita de umbrele unui trecut fara radacina in adevarul a ceea ce este  si suntem.

Ultima religie este astrologia; nu cred ca in original este o religie dar, a fost transformata in asta. "Doritori de bine" folosesc astrologia pentru autopromovarea superioritatii cunoasterii lor, Jubileaza emfatic cand speriati de previziunile lor se inghesuie naivii sa le ceara consultatii. Vor lua locul psihoterapetilor, psihologilor pentru ca informatia lor este mai puternica: iti ofera o scuza, o justificare , o explicatie , o alinare , "nu tu esti de vina pentru ce patesti ci stele si planetele". Pana la urma orice stiinta nu conteaza ,conteaza cine si cum o foloseste; Invatati astrologie ca sa va feriti de "astrologi"  Nu se invata "integrale" in clasa intai nici nu se sperie copii cu ele.

Astrologia chinezeasca se prezinta la tele ca un context in care se stie cu precizie ce energii si stele te vor bantui in anul sau luna aceasta si ce-ti vor 'darui' ele ca necazuri sau beneficii. Acest gen de folosire a astrologiei seamana cu un edificiu al predictibilitatii , constructie a tiranului de orice fel. Cu cata bucurie ne laudam fiecare ca noi "stim" ce se va intampla , ca avem controlul viitorului! Individul inrobit nevoilor sale nu are timp sa cerceteze, sa exploreze propria existenta, propria gandire despre sine insusi si sa se intrebe cine il obliga sa gandeasca asa. Daca asa gansteste el despre sine , de ce ar gandi altii mai frumos? Altii nu gandesc mai frumos despre niciun altul.

Desigur ca fascinatia informatiilor necunoscute dar demultgandite ca sa asigure un viitor prosper ganditorului lor, sau macar urmasilor urmasilor lui , este mare.  Dar inocentul sau naivul (functie de varsta- dupa 30 ani apartii celei de a doua categorii), nu a participat la edificarea unui astfel de viitor si este inexistent in el altfel decat  contribuabil, masa de manevra sau biomasa/bioenergie. Insa tiranul tele-ului este cuvantul "reting", adica cati naivi/creduli privesc tele-ul si pentru cresterea acestuia pana la cerul lacomiei se foloseste orice inselaciune, stiintifica , astrologica, psihologica , filosofica sau religioasa- insa taote au un caracter comun , o comuna trasatura- sa sperie ascultatorii prin prognozele unui viitor infiorator pe diferite nivele, viitor sumbru confirmat de dezastrele informatiilor culese in prezent ca stiri.   Se spune, nu fara suport rational ca, de ce te temi  nu scapi. Oare promovarea asta a groaznicului , a monstrusului cotidian urmareste prin inspaimantarea naivilor obiectivarea unui monstruozitati mai mari? Constienta monstruosului justifica perpetuarea/promovarea lui? Sau cineva ne edifica viitorul dupa chipul sau monstruos? Poate fi un chip uman?   Responsabilitatea este har si dar , nu exsita nici o justificare pentru crima sau sinucidere, nimic eroic sau maret in moarte.

Oare cand vom renunta la justificarea iresponsabilitatii individuale fata de propriile vieti: "orice se justifica daca iese bani"?   Fara dragoste de oameni nici macar nu existam; suntem dinainte de a fi sau umbrele deformate a ceva ce a fost candva maret, adevarat. Calea "societatiii de consum", nu este calea nobletei in viata. Am ratacit-o undeva , undeva unde trebuie sa ne intoarcem si sa recuperam fiecare pe cont propriu. Puterea anturajului nebuniei serioase a monstruozitatii este mare dar, mai mare puterea individului de a se regasi pe sine, copilul abandonat istoric. Maimultul si maiputinul este acelasi lucru insa, intregimea unicului refacuta putem merge cu adevarat in existenta impreuna cu noi insine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu