10 februarie 2020

gandirea nongandirii

Tot gandire este!
Este gandita existenta nongandirii si este cautat domeniul ei pentru a intra in meditatie! Fluxul curgator, fara inceput si sfarsit  al gandului se gandeste pe sine si astfel se inoieste sau imbogateste in continut si miscare? Am auzit expresia :"o anumita cultura (nu dau nume) promoveaza nongandirea"! Din proprie experienta stiu cu certitudine ca atunci " cand nu gandesti isi fac gandurile de cap cu tine!" Ce inseamna sa nu gandesti? Evident nu poate fi o actiune potrivnica gandirii, potrivnica fluxului ei curgator ci, mai degraba o pozitionare in afara lui , in alt camp sau in campul manifestarii altei forte , eventual a unei forte "tacute sau linistite" asemenea ochiului unui ciclon. Asta  nu inseamna ca aprecierile de tacere si liniste sunt la propriu; vibratia acestei forte exista si este sunet si miscare, viata si lumina. Evident senzorilor nostri le corespund anumite nivele de frecvente; daca nu percepem, nu inseamna ca nu exista vibratii cu frecvente-energii pe care le vom denumi tacute/linistite/armonice/echilibrate dinamic, egale cu ele insasi.

(Ce este de adaugat aici, este faptul ca unui corp uman sanatos in fiziologia naturii nu ii lipseste nici un "senzor" care sa-i ascunda ceva din miscarile universului perceptiei, percepem astfel totul. De ce nu credem asta? Este evident nu o chestiune de crednta, ci de folosire si constienta. Avem prostul obicei inoculat hipnotic ca daca avem succes folosind un mijloc existential , il vom folosi doar pe acela. Ex: boxul este mijlocul violentei in a obtine apreciere si bani si cine-l foloseste va muri folosindu-l, sau iese la pensie tot din box; nu-l vom vedea cantand la vioara ci eventual doar povestindu-si ispravile igustandu-si potentialul exprimarii doar in sfera violentei. Hotia este alt mijloc folosit pe scara larga cu aceleasi consecinte asupra folositorului ei; sclavia/dependenta este un  alt mijloc cu  consecinte asemanatoare) Mijlocul este unul cu scopul si asta releva ignoranta individizilor respectivi autoamagiti ca scopurile sunt propiile utopii .

Gandirea nongandirii seamana cu eu-l care doreste sa fie non- eu , adica impersonal, non-persoana si vorbeste despre sine ca despre altul. Aceste manifestari ale schizofreniei subtile, indusa hipnotic de conceptiile in manifestare "tacuta" in urma (ca succesiune) carora  intotdeauna cand ne confruntam si dorim  sa rezolvam o problema - ne separam de ea si incercam sa o rezolvam dinafara -considerand-o "obiect"  Nici "nu ne trece prin gand" ca o problema falsa se abandoneaza, ca lucrand la ea o obiectivam nu o rezolvam- ca adevarata problema este o simpla recunoastere a adevarului ca adevar si a minciunii ca minciuna si astfel sa abandonam ceea ce este de abandonat si sa lucram amplificand ceea ce este de amplificat- puterea adevarului a ceea ce este si suntem, miscarea evolutiei in fiinta, in potentialul sau nelimitat pe calea nobletei in existenta, calea lui "Eu Sunt-calea", calea experimentatorului egal cu experienta sa.

Gandul tacut este gandul care gandeste , unit cu ceea ce gandeste, cel egal cu sine. Izvorul gandirii este gandul precum semintele copacii, graul, florile, etc. Gandul care gandeste se amplifica pe sine prin faramitare si daca este rational nu este problema in gandirea lui, Responsabila se manifesta gandirea doar, cand se gandeste/reflecta pe sine ca inceput si sfarsit din libertate sub  indicatia ratiunii sale existentiale,  ca forta cosmica , aceea de a fi lucrator in slujba  omului, duhul din lampa ginilor..  Cum sa-si primeasca plata "lucratorii" daca nu raspund chemarii Lui, Dumnezeu, Tatal Celui Viu ? Culeg recoltele pentru ei insisi si-i omoara trimisii si fiul ca sa nu mai aiba cine sa mosteneasca ogorul?

Desigur ca semnificatiile folclorului local sunt cele mai revelatoare si cred ca lucratorii din alte parti ale globului nu pot lucra ogorul local fara sa lase ogorul propriu nelucrat- Dupa cum stie orice lucrator al ogorului,  munca propriului ogor , munca campului nu inceteaza niciodata. Tradatorii propriului ogor se prezuma incapabili de a lucra ogorul altora. Nimeni nu poate trai in locul altuia si "nimeni' este cel ce incearca sa faca asta. Din nefericirea hipnoticii pervertite cultural,  cei orbi in inima lor aleg pe acesti "nimeni' sa le conduca cetatea. Directia miscarii lor este evidenta in nivelul globalizarii consecintelor activitatii lor.

Una din marile  amagiri  proprii este aceea ca daca relev greseli, pericole, asocieri nepotrivite, perspective montruoase ale gandirii irationale care creeaza monstrii (remember: " somnul ratiunii creeaza monstrii"), credeam ca cei avizati astfel vor inceta rutina lor. Dezamagirea este ca desi se cunoaste dezastrul ecologic la sacara planetara provocat de taierea iresponsabila , irationala a padurilor/ "plamanul"  planetei, nu se inceteaza aceasta actiune. Poluarea nu se opreste, crima si discriminarea culturala, economica si rasiala, homofobia, nu inceteaza. Clopote de alarma suna in nestire si paradoxal sunetele lor ajung si in massmedia aservita intereselor inguste- rezultatate? Paradoxal, teama de consecintele dezastruoase a propriilor activitati -rutine/programare hipnotica autodistrugere- amplifica si atrage acest gen de consecinte. Atentia tacuta - vointa in actiune , fixata/concentrata pe aceste perspective dezastruoase le amplifica si hraneste, le obiectiveaza.
Profetii dezastrelor sunt autorii lor.! 
Salvati-va de salvatori ," solutiile lor", justifica si obiectiveaza dezastrele.
Binecuvantarea hraneste lupii cei buni , visatorii nu cred in dezastre ; nu au timp sa le acorde atentie; nu iubesc cosmarurile. Cultura cuvantului si cultura ogorului este asemenea desi, complet diferite
Gandul slujitor in ratiunea existentei sale este imaginea (ideea/viziunea) binelui, pentru si in sustinearea umanitatii ; daca vreti, "jumatatii bune" din gandirea aceasteia , caci nu poti calari doi cai deodata , nici sluji la doi in acelasi timp fara sa inseli pe amandoi. Cu alte cuvinte -actualizand limbajul- nu poti face, sau gandi doua lucruri deodata fara a le strica pe amandoua daca incerci...., cand porti tava cu paharul , acesta se poate sparge,  dar cand porti paharul/cupa , tava nu se pierde

Indrazneste sa insamantezi si cultivi 'binele universal/acordul unuiversal al vietii fara opoztie sau dragostea" in mintea si gradina trupului tau, corporalizand astfel "binele", propovaduind binecuvantarea in amvonul adevaratei biserici- propriul intelect. Cultura cuvantului si cultura graului este asemenea desi complet diferite- ambele rodesc. Rostuieste-ti rodul rostind.. Indrazneste sa fii altfel!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu