04 aprilie 2018

barbarie

Conceptie, atitudine si comportament care dovedesc lipsa de respect, dispret si ura; Fapta care rezulta din asemenea conceptie, dispret si ura.
Asemenea conceptii si fapte le pozitionam istoric in trecutul indepartat. Insa semintele conceptiilor barbariei le regasim si astazi prin comportamente si propaganda, iar ca fapta rezultanta le regasim in edificiul ierarhiei societatii si statelor. Cruzimea genocidelor din Africa pentru diamante , din Asia pentru condimente, America Latina pentru argint, etc,   este semanta bogatiei societatilor moderne asa zis civilizate. Dar cum putem considera civilizatie ceva rezultat in urma conceptiilor si faptelor barbariei, dispretului si urii fata de culturile locale ale zonelor jefuite cu cruzime. Evreii si astazi revendica despagubiri de la germani pentru atrocitatile comise fata de cultura si natia lor, dar popoarele din Africa sau Asia, Ameica , etc, decimate pana la disparitie, nu o mai pot face fata de englezi, portughezi sau olandezi , etc,  care ne dau astazi lectii de moralitate si ne considera neeuropeni, necivilizati. Nu am nici un respect fata de astfel de atitudini si fata de promotorii lor , urmasii barbarilor au schimbat blana dar naravurile ba si profitand de bogatiile jefuite isi revendica superioritatea si dominatia unei superioritati cladite pe jaf.. Nici nu stiu cum sa abordez aceste desfasurari istorice faptice si urmarile lor.  Desigur iertarea; dar  ce efecte poate avea iertarea mea cand atavismul naravurilor iertate  prolifereaza si astazi. Ura domina politica, discriminarea culturala si economica la fel, Dispretul fata de ceea ce nu se supune modelului jafului domina propaganda asa zisei superioritati civilizate , toate ascunse sub fatada bunelor intentii civilizatorii, drepturilor omului virtuale, prin manipularea fricii si insecuritatii a carei sursa este dusmanul fabricat de propaganda. Demonizarea si calomnierea adversarilor produce ura care ABSOARBE MARI MASE DE OAMENI , inconstienti de adevatele scopuri, ii transform in soldatii unor interese straine de aspiratiile lor. Nu armele ucid ci utilizatorii lor, nu instrumentele sunt sursa pericolelor ci conceptiile, atitudinile si comportamentele care sunt infasurate in ambalajele stralucitoare ale promisiunilor bunei stari si prosperitati individuale.

Insa prosperitatea individului in acest model temporal evident ca se obtine prin inselaciunea celor multi avizi de  speranta bogatiei. Cu cat multimile sunt mai sarace cu atat mai dispuse inselaciunii care promite imbogatiri rapide si miraculoase sunt. Insa bogatia ca acumulare nu are nimic miraculos in ea ci este rutina inselaciunii. Inselaciuni oficializate , legiferate, contractuale care sunt acceptate si cand cineva se revolta trezindu-se inselat si manipulat este considerat antisistem, anticivilizatie, nationalist sau dictator. Diversitatea culturala este stearsa de modelul unic de civilizatie de consum  care este in fapt civilizatia profitorilor de inocenta si aspiratiile firesti ale oamenilor.
 Pare o descriere dura si nemiloasa, exagerata  a situatiei politice dominate de atavismul istoriei faptelor miltimilor si indivizilor insa daca cercetam istoria acumularilor de bogatii al caror proprietari beneficiaza astazi, ni se va releva ca o descriere decenta, blanda chiar,  a unor fapte istorice de o cruzime inimaginabila a genocidelor unor popoare sau culturi locale disparute doar pentru ca pe pamantul lor se gaseau diamante sau condimente sau alte bogatii ravnite.

Oare razboiul care se desfasoara astazi in planul propagandelor si servicilor secrete este cu ceva diferit de mijloacele istorice ale jafurilor acumularii? Cand multe comunitati isi creeaza monede proprii ca sa faca fata crizelor financiare produse pentru diminuarea potentialului si dominatia asupra celor datori sistemului , noi ne propunem  sa renuntam la moneda nationala? In acelasi timp ne plangem de lipsa de autodeterminare politica si economica ? Ne facem frate cu dracul pana trecem puntea ? Cu cati draci istorici ne-am infratit si puntea nu am mai trecut? Sunt in acord cu tot ce este transparent prin fapte nu pin promisiuni utopice iresponsabile, justificand la nesfarsit nereusitele. Cum se face ca orice "infratire" incepe cu cresteri de preturi si datorii? Cum se face ca pentru a te imbogati si prospera incepi prin a da din propia bogatie asa cat este ea? Daca nimic  nu este fara sa dau de ce mai trebuie sa sustin un mecanism care ia mai mult si da mai putin si conditionat pe deasupra? Ne laudam cu fondurile europene dar ce cumparam cu ele? Ce producem sau ce produc "europenii" mai europeni ca ceilalti europenii?. Cotizatia tarilor este neconditionata, primara, obligatorie, insa redistribuirea fondurilor cumulate este discretionara si conditionata , se intoarce preponderent producatorilor de mijloace , fabricatilor. Cand capacitatile de fabricare nationale au fost distruse si sunt in continuare distruse iar cautate sunt doar resursele naturale brute,  cui se intorc fondurile? Ne alegem doar cu sosele si cladiri , magaziile distributorilor contra paduri si gaze, petrol si poluare? Harta proprietatilor releva adevratul proprietar , (80% din bogqatia lumii este detinute de aprox 60 de persoane)  iar statul ca majoritar proprietar este o naluca a proprietatii statale cand statul este captiv si suspus datoriilor impuse pentru fratietate. Se nationalizeaza pierderile si se privatizeaza profiturile. Suntem frati europeni cand dam sau ne supunem controlului , daca nu, atunci nu mai suntem europeni ci inapoiati. Se invoca libertatea de opinie dar tot ce am descris mai sus nu sunt opiniile mele ci faptele civilizatiei "europene". Bineinteles ca justificarile si explicatiile vor da vina tot pe victimile barbarismului modernizat, virtualizat, ascuns , motorul sistemului fabricantilor de utopii si marfuri.
 Popoarele sunt victimile sistemului fara exceptie, intreaga lor creativitate culturala si frumusete expresiva este folosita ca ascunzis al secretelor adevaratelor intentii ale conducatorilor, urmasii celor condamnati istoric drept barbari. Responsabilitate nu inseamana ca esti vinovat si partea vie din popoare trebuie sa se delimiteze de putregaiurile comportamentale ca rutina astazi. Responsabilitqtea este individuala si acei indivizi care perpetueaza prin faptele lor ascunse de gargara lor civilizata, acei trepadusi ai barbariei rafinate justificativ sa fie aratati lumii , nu pusi in scaunele puterilor statale. Razboiul este idealul fabricantilor de arme , nu al popoarelor, iar popoarele trebuiesc sa se delimiteze de promotorii lui. Calitatea unui popor este data de calitatea oamenilor  si nu pot considera calitate sustinerea razboielor , culme a barbariei oficializate dupa cum se releva in Asia mica  prin consecinte. Daca Dumnezeu a dat Pamantul omului nu vad de ce trebie sa-l cucereasca, Sau cuceritorii lui nu sunt oameni sau si-au parasit conditia umana? Dreptul castigat nu se mai pierde iar noi am castigat drepturile omului asa cum sunt ele oficializate restrictiv, nu cred ca este stipulata jefuirea in acele drepturi. Cine nu cunoaste istoria este condamnat sa o repete , faptele barbariilor istorice ascunse sunt repetate astazi. Dar cine cunoaste o istorie falsa, este condamnat pur si simplu. Condamnarea celor ce sustin astazi  barbaria razboiului pentru putere si dominatie fara sa aiba nici cea mai mica constiinta a ceea ce sustin, sau sansa de eliberare a constiintelor
Postarea de fata mi-a fost inspirata de un documentar despre condimente si insulita pe care se cultiva nucsoara, fascinanta planta de o frumusete aparte. 
"Cine a cunoscut lumea a cunoscut un cadavru"

Un comentariu:

  1. Observator/Vizitator.
    Tiranul ce conduce!, prin a carui gelozie conduce peste civilizatia umana a puterilor materiale si dorintelor.Desfriumanielenelacomieinvidiegurmanderie.
    Intunericul mintii materiale...intunericul nu a inteles O.
    Dincolo,...si trezrea constiintei pentru a vedea in intuneric.
    Amintirecunoastereintelegeredevenireimputernicire .
    Divinul interior,pus in ...pe EL,nu al sau spectacol.
    Recunoasterea ...pentru a le schimba.Nu putem evita durerea/suferinta -da.Rusinea sufera .PermitDevinAccept-dulceata a ceea ce simt-sentimentul de Unitate,nu e partinitor1,extindere.../crestere ...

    Namaste.

    RăspundețiȘtergere